پخش زنده
امروز: -
سخنگوی قوه قضائیه گفت: حکم پرونده مرتضوی دادستان سابق صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در نشست خبری افزود: حکم سعید مرتضوی صادر شده اما پرونده هنوز به دست من نرسیده است و از جزئیات آن مطلع نیستم ضمن آنکه این پرونده قابل واخواهی است و حکم قطعی نیست و نمی توان از جزئیات آن اطلاع رسانی کرد اما به طور کلی از برخی موارد اتهامی تبرئه و در برخی موارد نیز به حبس و رد مال محکوم شده است.
وی گفت: در کل این پرونده در موارد اتهامی سه گانه به دادگاه رفته بود که در این خصوص حکم صادر شده است و بعد از صدور و قطعی شدن حکم مطمئناً در جریان جزئیات قرار خواهید گرفت.
محسنی اژه ای در ادامه به پرونده ارزی اشاره کرد و افزود: پرونده دیگری که بسیار سنگین است و اوراق زیادی دارد درباره مسائل ارزی است که از مدت ها پیش فردی به نام یدالله روزچنگ دستگیر شد.
وی گفت:نخستین جلسه دادگاه این پرونده از 12 مرداد شروع شد و چهار جلسه طول کشید تا کیفرخواست آن خوانده شود.
محسنی اژه ای افزود: این پرونده از پرونده های بسیار سنگین با اوراق زیاد است و کارشناسیهای زیادی در این خصوص صورت گرفته است و دادگاهش کماکان ادامه دارد.
هشت وکیل مشغول مطالعه پرونده بابک زنجانی
سخنگوی قوه قضاییه گفت: هشت وکیل مشغول مطالعه پرونده بانک زنجانی و دو متهم دیگر هستند.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای به پرونده نفتی اشاره کرد و افزود: در پرونده بابک زنجانی و دو متهم دیگر هشت وکیل مشغول مطالعه پرونده هستندکه 4 نفر از آنان از طرف شرکت نفت و یک وکیل از طرف بابک زنجانی و 2وکیل نیز از ناحیه دو متهم دیگر است که البته یکی از این دو متهم دو وکیل دارد.
محسنی اژه ای گفت: پرونده بسیار سنگین است و اوراق زیاد و مستندات پیوستی بسیار دارد.
وی افزود: 209 جلد پرونده با ملزومات است که هر جلد حداقل از 200 صفحه کمتر نیست.
محسنی اژه ای گفت: برای این پرونده ، یازدهم مهر جلسه دادگاه تعیین شده است که اگر وکلا تا آن موقع مطالعه پرونده را تمام کنند و مشکلی پیش نیاید نخستین جلسه در این تاریخ برگزار خواهد شد.
290 هکتار از زمین های پردیس رفع تصرف شد
سخنگوی قوه قضائیه گفت: افرادی برای 290 هکتار از زمین های پردیس جعل سند کردند که سه نفر از دست اندرکارانی که با این موضوع ارتباط مستقیم داشتند بازداشت شدند که در حال تحقیق از آنان هستند.
محسنی اژه ای با اشاره به اینکه این زمین ها رفع تصرف شد، افزود: در چند ماه اخیر با زمین خواران استان های مختلف برخورد شد که امیدواریم درس عبرتی برای دیگران باشد.
وی گفت: در استان مرکزی در همین ماه های اخیر، 82 هکتار از زمین هایی که به صورت غیر قانونی تصرف شده بودند رفع تصرف شد.
محسنی اژه ای افزود: در خراسان رضوی 5 هکتار از زمین ها رفع تصرف شد و مقدار زیادی از باغ ها که در حریم رودخانه ها ساخته شده بود برخی تخریب شد و به برخی نیز اخطار داده شد که خودشان اقدامات لازم را انجام می دهند.
وی گفت: در استان البرز 31 هکتار از زمین هایی که مورد تصرف قرار گرفته بود رفع تصرف شد.
محسنی اژه ای افزود: در استان کرمان نیز در یک مورد سه هکتار رفع تصرف شد و بیش از صد هکتار نیز در حال رسیدگی است که هنوز پرونده به اتمام نرسیده است و در استان مازندران نیز در یک مورد یک هکتار رفع تصرف شده و موارد دیگر نیز در حال رسیدگی است.
حکم اعدام قاچاقچیان موادمخدر نه متوقف شده نه تعطیل
سخنگوی قوه قضائیه گفت: حکم اعدام قاچاقچیان مواد مخدر نه متوقف و نه تعطیل شده است.
غلامحسین محسنی اژه ای در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا توقف اعدام قاچاقچیان موادمخدر به خاطر سیاست های قوه قضائیه است یا فشارهای حقوق بشری؟ افزود: هیچ کدام، کسانی که در حد اعدام باشند و احکامشان قطعی باشد حکمشان اجرا می شود.
وی در ادامه گفت: یکی از متهمان فتنه 88 که به خارج رفته بود و بازگشت با گزارش وزارت اطلاعات تحت تعقیب قرار گرفت و پرونده وی درحال رسیدگی است.
معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظر قوه قضائیه درخصوص اظهارات مهدی هاشمی در زمان ورود به بازداشتگاه اوین چیست؟ افزود: در اینکه یک مجرم و یا یک محکومی درباره حکمش سخنی داشته باشد غیرمنتظره و غیرطبیعی نیست و اگر درچارچوب موازین و قوانین باشد اشکالی ندارد اما اگر خلاف باشد ممکن است برای خود هم مشکلی ایجاد کند.
محسنی اژه ای ادامه داد: اینکه دادگاهی علنی یا قابل پخش و یا غیرعلنی و غیرقابل پخش باشد همه به تشخیص دادگاه است و در این مورد نیز براساس تصمیم دادگاه اقدام شده است.
خبرنگاری در ادامه درخصوص خبر برخی سایت ها درباره وابستگی بابک زنجانی با یک موسسه مالی و بحث نقل و انتقال 20 هزار میلیارد تومان توسط بابک زنجانی از سوی این موسسه خبرهایی منتشر کرده بودند، آیا در پرونده بابک زنجانی درباره اتهامات این موسسه مالی صحبت شده است؟
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ گفت: قطعا موضوع 20 هزار میلیارد تومان نه مطرح و نه صحیح است.
محسنی اژه ای افزود: البته مباحثی درخصوص ضمانت های 8 هزار میلیارد تومانی میان آن موسسه و بابک زنجانی مطرح بود لکن به نتیجه ای نرسیده است و اینکه موضوع این ضمانت نامه به کجا رسیده است خبری ندارم.
نامه نمایندگان مجلس برای دیدار با بابک زنجانی واصل شده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: نامه تعدادی از نمایندگان مجلس برای ملاقات با بابک زنجانی به دست ما رسیده است که قرار شد در این خصوص با نمایندگان متقاضی نشستی داشته باشیم.
محسنی اژه ای در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا قوه قضائیه با درخواست تعدادی از نمایندگان مجلس مبنی بر دیدار با بابک زنجانی موافقت می کند یا خیر و آیا این کار با وساطت رئیس مجلس صورت گرفته است ؟ افزود: اگر نمایندگان مجلس خواسته قانونی داشته باشند موافقت می شود.
وی گفت: نامه نمایندگان به دست ما رسیده است و قرار شد جلسه ای با آنان داشته باشیم و نظراتشان را بشنویم که اگر خواسته هایشان مطابق با قانون بود با آنها همراهی می شود.
معاون اول قوه قضائیه ادامه داد: درخصوص رایزنی آقای لاریجانی هم اطلاعی ندارم و البته نیازی هم به رایزنی نیست.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه برنامه قوه قضائیه برای کاهش و مهار طلاق توافقی چیست؟ گفت: باید به تدریج فرهنگ سازی شود و نباید هر دختر و پسری که ازدواج کردند با اندک مشکلی به فکر طلاق بیفتند.
وی افزود: دستگاه قضایی در این خصوص پیگیری ویژه می کند چرا که کسانی که به عنوان شاهد در این موارد حضور پیدا می کنند شاهد واقعی نیستند و ما از قضات خواسته ایم در این خصوص دقت کنند.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: باید کسانی از طرف زن و مرد متقاضی طلاق تعیین شود که اگر امکان سازش باشد با صحبت و موعظه موضوع فیصله یابد و اگر هم نشد یک نفر از خانواده مرد و یک نفر از طرف خانواده زن حضور داشته باشد تا موضوع پیگیری شود.
محسنی اژه ای افزود: البته قضات و مشاوران هم باید تا حدی که فرصت و امکان دارند تلاش کنند تا کانون خانواده ازهم نپاشد و به ویژه آنهایی که صاحب اولاد هستند به طلاق منجر نشود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ادعای امروز یکی از نزدیکان آقای احمدی نژاد مبنی بر شکایت دولت دهم از آقای پورمحمدی را در زمانی که وزیر کشور بود تایید می کنید، گفت: چیزی به ذهن ندارم که شکایت حقوقی شده یا نه و فقط یادم است که آن زمان مطالبی در رسانه ها مطرح شد اما اینکه شکایت حقوقی در دولت دهم علیه پورمحمدی شده باشد یا نه اطلاع ندارم.
محسنی اژه ای در پاسخ به سئوال دیگر این خبرنگار مبنی بر اینکه شکایت آقای مشایی از پورمحمدی به کجا رسید؟ افزود: هرکسی شکایتی کند در دادگستری ثبت می شود و شاکی باید مستندات خود را ارائه کند و اگر این مستندات قابل پذیرش نبود فرد می تواند به عنوان متهم احضار شود.
وی ادامه داد: اگر طرف شاکی یا متهم روحانی باشد پرونده به دادسرای ویژه روحانیت خواهد رفت و البته ممکن است کسی در این موارد به دادگستری شکایت کند که پرونده به دادسرا خواهد رفت.
کل اموال مه آفرید مصادره نشده است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: کل اموال مه آفرید مصادره نشده بود و آن بخشی که متعلق به طلبکاران بود پرداخت شد و بقیه اموال متعلق به ورثه و بستگان مه آفرید است.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا واگذاری تیم داماش گیلان به نزدیکان مه آفرید را تائید می کنید و سوال دیگر اینکه اگر این تیم منحل شده پس چرا واگذار شده است؟ افزود: درخصوص اینکه این تیم واگذار شده یا نشده و یا منحل شده یا نشده است خبری ندارم اما اجمالا بگویم که کل اموال مه آفرید مصادره نشده بود.
وی ادامه داد: حکم مه آفرید اجرا شد و محکومیت های مالی درخصوص رد مال و پرداخت جزای نقدی هم داشت که طبیعی است وقتی رد مال به طلبکاران حقیقی و حقوقی صورت بگیرد بقیه اموالشان مال خودشان است و ورثه و بستگان وی می توانند تصمیم بگیرند.
خبرنگاری در ادامه پرسید: رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره پرونده ممسنی و اردبیل گفت: خدا نکند گوشه هایی از این پرونده افشا شود که برخی از کشور فرار خواهند کرد؛ در این پرونده چه اتفاقاتی افتاده است که آقای سراج اینگونه سخن گفت؟
محسنی اژه ای در پاسخ گفت: اینکه آقای سراج چه گفته است نمی دانم و درباره وقایع ممسنی و اردبیل مطلب اضافی غیر از آنچه که در جلسات پیش گفتم ندارم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا آقای رحیم مشایی در پرونده سه هزار میلیاردی جرمی داشته است یا خیر؟ افزود: تا آنجا که من در این پرونده به عنوان ناظر حضور داشتم همیشه مطرح بود که این فرد در این پرونده اعمال نفوذ کرده است اما چیزی در آن خصوص تا آن زمان به اثبات نرسید.
معاون اول قوه قضائیه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در پرونده آقای روزچنگ اتهام جدیدی متوجه معاون اول رئیس جمهور سابق هست یا خیر؟ گفت: در کیفرخواست چیزی در این خصوص مطرح نیست.
محسنی اژه ای افزود: وقتی پرونده ای مطرح می شود سخنان و شایعاتی هم در ادامه مطرح می شود که باید این اظهارات به اثبات برسد و معمولا بسیاری از این شایعات در دادسرا احراز نمی شود.
رحیمی به مرخصی نرفته است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: آقای محمد رضا رحیمی هم اکنون در زندان است و به مرخصی هم نرفته است.
خبرنگاری در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه پرسید دربرخی از سایتها آمده است که آقای رحیمی دو هفته پیش مرخصی گرفت و شنبه خود را به اوین معرفی نکرده است؛ تائید می کنید؟
محسنی اژه ای در پاسخ گفت: من هم در برخی سایتها و پیامک ها دیدم که گفتند آقای رحیمی مرخصی گرفته و برنگشته است در حالی که اصل این حرف صحت ندارد و مرخصی نیست و در زندان است.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه در پاسخ به سوالی منبی بر اینکه چرا با وجود اینکه قرار بود محکومیت رسول بداغی 13 مرداد به پایان برسد وی آزاد نشده است؟ گفت: اگر کسی محکومیت تمام شده باشد از زندان آزاد میشود.
وی افزود: من درباره این فرد اطلاعی ندارم اما در کل می گویم که گاهی اوقات ممکن است فردی محکومیتی در پرونده داشته باشد و آن محکومیت تمام شود اما پرونده دیگری مطرح و به محکومیت مجدد وی منجر شود.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در پاره ای موارد هم ممکن است یک محکومیت تعلیقی داشته باشد و محکومیت دوم که بیاید به محکومیت قطعی تبدیل شود.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سرانجام پرونده آقای زنوزی چه شد ؟ افزود: بخشی از حکم زنوزی قطعی شد و این فرد یک پرونده هم در خصوص بدهی به بانکها داشت که در زمانی که بازداشت بود مذاکراتی در خصوص تسویه حساب با بانکها صورت گرفت و در خصوص بخش دیگر محکومیت وی هم حبس و جریمه نقدی داشت که هر دو اجرا شد.
این خبرنگار به پرونده بزرگ 12 هزار میلیاردی زنوزی اشاره کرد که محسنی اژه ای دراین باره هم گفت: آن 12 هزار میلیارد تومان که می گوئید ثابت نشد و فقط در زبان ها مطرح بود.
وی افزود: البته وی غیر از آن موضوع 12 هزار میلیاردی پرونده مفتوح مالی هم داشت که هنوز به نتیجه نرسیده است.
محسنی اژه ای گفت: فکر نمی کنم این فرد در بازداشت باشد.
سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قوه قضائیه با کسانیکه در فضای رسانه ای با آبروی افراد بازی می کنند چه برخوردی خواهد کرد؟ گفت: بارها گفته ایم که اگر مستند حرف بزنیم به نفع همه است و فرقی نمی کند که این اظهار نظرها در خصوص مسائل مالی، سیاسی و یا اخلاقی باشد.
وی ادامه داد : اگر باب این موضوع باز شود که هر کسی هر چیزی به زبان و قلمش آمد مطرح کند و حتی بعد هم آن را تکذیب کند فضای کشور ناآرام و غیر اخلاقی خواهد شد.
محسنی اژه ای افزود: من در این خصوص در سه مورد اطلاع دارم که سازمان بازرسی کل کشور از برخی مقامات که چنین اظهار نظرهایی درباره برخی افراد داشته اند خواسته است که مستندات ادعاهای خود را ارائه کنند.
وی گفت: به طور قطع اگر مستنداتی ارائه نشود قوه قضائیه به عنوان مدعی العموم می تواند ورود پیدا کند.
ستاد ویژه ای به موسسه میزان رسیدگی می کند
سخنگوی قوه قضائیه گفت: ستاد ویژه ای تشکیل شده است که به موسسه میزان رسیدگی و آن را ساماندهی می کند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای درپاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مبنی بر اینکه آخرین رسیدگی ها از پرونده موسسه مالی میزان به کجا رسیده است؟ افزود: در این پرونده ، برخی از اعضای هیات مدیره و مدیرعامل هنوز بازداشت هستند.
وی گفت: بخشی از وجوهی که این افراد نزد بانک مرکزی داشتند با موافقت خود هیات مدیره گرفته شده و به بخشی از طلبکارها داده شده است و هنوز هم اموالی که این طرف و آن طرف به دست می آورند به طلبکار می دهند.
محسنی اژه ای افزود: از کسانی که سپرده کمتری داشتند شروع کردند و بخشی از پول هایی که وصول می شود به این افراد داده می شود.
وی ادامه داد: اصل این موسسه منحل شده است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در خصوص شعبات و کارمندان این موسسه نیز یک ستاد در خود استان خراسان رضوی به ریاست استاندار تشکیل شده است که تعدادی از دستگاه ها و خود قوه قضائیه نیز در آن حضور دارند تا به املاک، اموال ، شعبات همچنین کارمندان و بدهی ها به مردم رسیدگی شود.
اتهامات جیسون رضائیان مطلقا بحث خبرنگاری نیست
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اتهامات جیسون رضائیان مطلقا در خصوص بحث خبرنگاری نیست.
محسنی اژه ای در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار ی که پرسید برخی از خبرنگاران خارجی شایعه پراکنی می کنند که جیسون رضائیان به خاطر انجام وظایف عادی خبرنگاری بازداشت شده است آخرین وضع این پرونده به چه صورت است؟ درباره مصادیق اتهامات آن نیز اشاره ای کنید.
محسنی اژه ای در پاسخ گفت: اتهامات وی مطلقا درباره بحث خبرنگاری نیست وگرنه خبرنگاران زیادی هستند که تابعیت کشورهای دیگر را داشته و دارند و در ایران خبر تهیه می کنند.
وی ادامه داد: حتی در برخی از مقاطع خود جمهوری اسلامی ایران از بسیاری از خبرنگاران دعوت می کند که به ایران بیایند و خبر تهیه کنند.
محسنی اژه ای گفت: اینکه گفته شود بازداشت وی در خصوص بحث فعالیت خبرنگاری است این حتما اشتباه محض است.
سخنگوی قوه قضائیه درباره بیان جزئیات اتهامات وی نیز گفت: تا وقتی که حکمی قطعی نشده است از بیان جزئیات آن طبق قانون معذوریم و درباره دادگاه نیز همان طور که اعلام شده است آخرین جلسه دادگاه بود و وکیل اش در آخرین جلسه گفته بود که می خواهد لایحه کتبی نیز بدهد که به آنها نیز فرصت داده شد.
محسنی اژه ای افزود: به همین زودی ها و حتی تا آخر این هفته و یا در هفته آینده حکم صادر می شود.
وی گفت: البته بعد از صدور حکم می توان روشنتر صحبت کرد اما با ز هم نمی توان تا قطعی شدن حکم به جزئیات اشاره کرد.
جواز ساخت دادن مراکز مختلف از مشکلات زمین خواری است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: یکی از مشکلات ما دربحث زمین خواری این است که مراکز مختلف جواز ساخت را میدهند.
محسنی اژه ای در پاسخ به سئوالی درباره زمینخواری در گردنه حیران افزود: این منطقه خوش آب و هوا، کاملا گردشگری است و حیف است که یکسری در آنجا ویلا سازی کنند که البته من خودم آنجا را ندیده ام و از آن اطلاع ندارم.
وی ادامه داد: جایی که در این منطقه ویلاسازی میشود بیش از 2 هزار هکتار است که از این مقدار بالغ بر هزار هکتار منابع طبیعی و هزار هکتار دیگر نیز جزء مستثنیات است، یعنی در اختیار افراد بوده و مالک دارد.
محسنی اژه ای گفت: طرح جامع یا تفصیلی به نام طرح هادی را در آنجا پیاده کرده اند و که بر اساس آن برخی از افراد که صاحب مستثنیات هستند، با مجوز دهیاری و شورای شهر اقدام به ساخت و ساز کردهاند و عده ای دیگر نیز از بخش زراعی مجوز گرفته اند.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: تعداد معدودی یعنی حدود 20 الی 30 نفر، از هیچ کجا مجوز اخذ نکردهاند.
وی افزود : اکنون بحث این است که آیا کسانی که جزء مستثنیات هستند ، حق ویلاسازی در منطقه دارند؟ زیرا باید نهادهای ذیربط در این زمینه تصمیمات لازم را اخذ کنند، البته پروندههایی در این خصوص هم در استاناردبیل و هم در استان گیلان به قوه قضائیه گزارش شده است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت : قوه قضائیه و استانداری نیز در حال رسیدگی به موضوع و تفکیک زمینها هستند تا کسانی که با مجوز ساخت و ساز را انجام داده اند باید چه کار کنند.
محسنی اژه ای افزود: البته در منابع طبیعی تصرفی صورت نگرفته و اگر هم بوده بسیار اندک بوده است و بیشتر ساخت و سازها در بخش مستثنیات است.
وی افزود : یکی از مشکلات ما در این خصوص این است که مراکز مختلف جواز ساخت را میدهند.
سخنگوی قوه قضائیه گفت : به هر حال با مالکان این ویلاها، اگر غیرمجاز باشد حتماً برخورد میکنیم و اگر هم با مجوز ساخته شود باید دید که مسئولان استان چه تصمیمی در این خصوص می گیرند.
محسنی اژه ای در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه معاون آبفای وزارت نیرو ضمانت طرح احیای منابع آب را اجرای دقیق قانون دانسته است، نظر شما چیست؟ گفت: هر موردی که اعلام کنند اگر قوه قضائیه مجوز ورود به آن را داشته باشد، قطعاً وارد میشویم زیرا این موضوع میتواند به مشکلاتی که ما در زمینه آب داریم کمک کند.
پرونده دکل گمشده به دادگاه ارسال نشده است
سخنگو ی قوه قضائیه گفت: پرونده موسوم به دکل گمشده به دادگاه ارسال نشده است.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای درپاسخ به سوال خبرنگاری که درباره آخرین وضع پرونده موسوم به دکل گمشده پرسید گفت: بازرسی کل کشور در دو سه مرحله نسبت به این موضوع گزارش تهیه کرد و پرونده را به دادسرا ارجاع داد.
وی افزود : دادسرا افرادی را احضار کرده و پرونده در حال رسیدگی است، اما هنوز به دادگاه ارسال نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه در پرونده بابک زنجانی پرونده برای افرادی مفتوح است آیا کیفرخواست جدیدی برای این افراد صادر شده است یا خیر؟ گفت: غیر از سه نفری که پرونده آنها به دادگاه ارسال شده پرونده بقیه افراد هنوز به کیفرخواست نرسیده است.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه صدور مجوز برای بابک زنجانی از سوی مسئولان دولت گذشته بود آیا اسم مسئولان ارشد دولت دهم نیز در پرونده نفتی مطرح است یا خیر؟ گفت: فعلا آن بخشی از پرونده که به صدور کیفرخواست منجر شده است مطرح نیست، اما پرونده هنوز بسته نشده است و افرادی به عنوان مطلع یا متهم احضار شده اند که از آنها تحقیق شده است.
وی افزود: ممکن است بعدا چیزی ثابت شود چون تحقیقات ادامه داد اما آن چیزی که تاکنون به دادگاه آمده است ، هنوز مطرح نیست اما پرونده هنوز بسته نشده و در حال رسیدگی است.
محسنیاژهای در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که درباره صحبت آقای میرکاظمی مبنی براینکه مقداری از پولهای کرسنت که اخذ شده به حساب حزب اعتدال و توسعه واریز شده است آیا صحت دارد یا خیر؟ گفت: این موضوع را از خودشان بپرسید که مستنداتش چیست من چنین چیزی را خبر ندارم.
قوه قضائیه تحت تاثیر فضاسازی ها قرار نمی گیرد
سخنگوی قوه قضاییه گفت: بنای قوه قضائیه این است که در مقابل فضاسازی ها تحت تاثیر قرار نگیرد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به سئوالی که اجرای حکم مهدی هاشمی چه کمکی به روند اجرای حکم پرونده های سنگین میکند؟ افزود: عزم دستگاه قضایی جزم است تا به هر فسادی بدون تبعیض و البته بر اساس موازین رسیدگی کند اینکه در عمل چقدر موفق بوده بحث دیگری است.
وی گفت : البته گاهی موضوعی در جامعه مطرح است، اما در دادگاه یا دادسرا به اثبات نمی رسد گاهی هم به اثبات می رسد اما طرف مقابل می گوید آن را قبول ندارم.
محسنی اژهای افزود: بارها گفته ام که اگر شما به زندانها بروید بسیاری از زندانیان میگویند بیگناه هستند و کمتر کسی است که بگوید من گناهکارم و مجازاتم همین است.
وی گفت : بحث دیگر این است که ممکن است کسی فکر کند اگر فضاسازی کند به صورت مقطعی به نفع اوست ، در صورتی که این کار در درازمدت به نفع او و جامعه نیست.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه اگر به موضوعی اعتراض داریم باید از مجاری قانونی این کار را انجام دهیم، گفت: بنای قوه قضائیه این است که در مقابل فضاسازی ها تحت تاثیر قرار نگیرد.
وی افزود : نمیخواهم بگویم فشارها و فضاسازی ها هیچ وقت تاثیری ندارد ولی بنای قوه قضائیه این است که تحت تاثیر آنها قرار نگیرد.
محسنی اژه ای گفت: ممکن است یک کسی محکوم و یا تبرئه شود که عده ای از این محکومیت یا تبرئه شدن خوشحال شوند در حالی که این اقدامات برای قوه فرقی ندارد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره برخورد قوه قضائیه با فضاسازی علیه شورای نگهبان گفت: چنانچه کسی به نهادهای داخل نظام از جمله شورای نگهبان تهمت و افترایی وارد کند، این عمل جرم و قابل پیگرد است.
افزایش همه تعرفهها به دست دولت نیست
سخنگوی قوه قضائیه گفت: (افزایش) همه تعرفهها به دست دولت نیست بلکه در خود قانون این موارد پیشبینی می شود.
حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره افزایش تعرفههای خدمات دفاتر اسناد رسمی پرسید افزود: در این خصوص موارد مختلف است و یکسان نیستند و در برخی موارد خود قانون اجازه می دهد که هر چند سال یکبار افزایش تعرفه داشته باشیم.
وی گفت: در این خصوص سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مطرح کرده است که ما افزایش تعرفه را چهار سال با تأخیر داشتیم و اکنون که این تعرفهها افزایش یافته کمتر از حد معمول هم است.
محسنی اژه ای ادامه داد: البته موضوع قابل بررسی است و در صورتی که اگر این افزایش ها مطابق با موازین نباشد حتما قابل پیگیری است و اکنون نمیتوانم قضاوت کنم کار آنها درست است یا خیر.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره کم آبی، خشکسالی و تخلفاتی که در این خصوص صورت میگیرد، گفت: هر کاری جرم نیست و الزاماً لازم نیست که هر کسی که تخلف کند حتماً به قوه قضائیه ارجاع داده شود زیرا در بعضی موارد وزارتخانه ذیربط از اختیاراتش استفاده میکند، البته ما در موضوعاتی که مهم باشد همیشه ورود و به آن رسیدگی میکنیم.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در نمایشگاههای اتومبیل، مشاوران حقوقی باید استخدام شوند آیا دستگاه قضائی برنامهای در این خصوص دارد یا خیر؟ گفت: به عنوان پیشگیری از وقوع جرم و توصیه، قوه قضائیه برنامه ای دارد اما اگر آن را الزام کنیم نیاز به قانون دارد و الزام قانونی زمانی است که قانون وجود داشته باشد.
وی افزود: اینکه به هنگام نوشتن قرارداد مشاوره حقوقی داده شود کار خوبی است اما اینکه بخواهیم الزام آور کنیم نیاز به قانون دارد.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که بعضی از وقفهایی که مردم به شهرداری تهران برای ساخت کتابخانه یا پارک و غیره داده اند متأسفانه از سوی شهرداری تهران فروخته شده است، آیا سازمان بازرسی یا نهادهای دیگر قوه قضائیه در این خصوص ورود پیدا میکنند ؟ گفت: اگر کسی در این خصوص گزارشی را به سازمان بازرسی ارائه دهد حتماً آن را بررسی میکند زیرا شهرداری تهران جزء مواردی است که سازمان بازرسی میتواند به آن ورود پیدا کند.
وی افزود: البته بنده بعید میدانم که زمینی وقف شده باشد و بدون جهت شهرداری آن را واگذار کند.
محسنی اژهای گفت: اگر مردم مواردی را هم به شهرداری به عنوان هبه بدهند شهرداری میتواند آن را جزء ملک خود قلمداد کند و اگر هم وقف خاصی شده باشد طبق وقفنامه باید عمل شود.
سخنگوی قوه قضائیه درباره نصب دوربین درکلانتری ها نیز گفت: یک بحث توصیه است یک بحث الزام قانونی، آنجا که بحث توصیه است سفارش شده است اما الزام برای زمانی است که قانون در این خصوص باشد.
وی درباره اینکه چند شکایت از دولت گذشته یا دولت فعلی به قوه قضائیه ارسال یا مطرح شده است، افزود: آمار ندارم اما شکایت زیاد می شود اینکه چه مقدار ثابت شود آماری از آن ندارم.
همچنین حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ابتدای نشست خبری امروز آغاز دهه کرامت، ولادت حضرت فاطمه معصومه (س)، ولادت حضرت علی ابن موسیالرضا (ع) و سالرزو ورود آزادگان عزیز به کشور را تبریک گفت.