گسترش گفتمان صلح، راهبرد اصلی رسانههای اسلامی
نخست وزیر سابق عراق گفت: برگزاری اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی در ایران نشان دهنده عمق نگاه استراتژیک ایران است که این موضوع برآمده از تفکرات رهبر معظم انقلاب است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ نوری المالکی در مراسم افتتاحیه اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی افزود: کسانی که تلاش می کنند تا اراده ملت های مسلمان را نابود کنند از شما نخبگان و فرهیختگان هنری که در برابر آن ها ایستاده اید می هراسند،زیرا شما در انتشار کلام صادقانه می کوشید اما رسانه های طرف مقابل فرهنگ تروریسم، تندروی و افراطی گری را نشر می دهند.
رئیس ائتلاف دولت قانون گفت: به وسیله رسانه های اسلامی می توان الگویی را که پیامبر اکرم(ص) داعیه دارآن بود در جهان ترویج داد.
نوری المالکی افزود: امت اسلامی نیاز به برگزاری چنین اجلاس هایی دارد و امیدوارم طرح های عاقلانه ای که توسط فرهیختگان مسلمان ارائه شده است همچنان ادامه پیدا کند، زیرا عرصه و فضای جدید بوجود می آید و زمینه ای فراهم می کند که فرزندان ما و نسل های آینده به آن نیاز دارند و مسیرهای اشتباه گذشته را جبران میکند.
نخست وزیر سابق عراق گفت: باید در راه گسترش گفتمان در جهان اسلام تلاش کنیم و گفتمانی را که متناسب با پیشرفت های علمی و فنی امروز و نیازهای حال حاضر باشد ترویج دهیم و این موضوع یکی از مصادیق راه های دعوت به خداست.
نوری المالکی افزود: رسانه های غربی از پتانسیل های مختلف انسانی و فنی برای گسترش افراطی گری استفاده می کنند اما زمانی که رسانه های مسلمان با التزام به اخلاق و دین در مقابلشان قرار گیرند تلاش هایشان از بین میرود.
نخست وزیر سابق عراق با بیان اینکه هیچ موضوع سیاسی از پوشش گسترده رسانه ای دور نیست گفت: لازم است این نکته بیان شود که باید با طرح های نو و قوی به اهداف گسترده رسانه ای خود دست یابیم، روبرو شدن با اندیشه هایی مانند وهابیت که نقشه های دنیای غرب را پیش میبرد یکی از اولویت های اساسی رسانه ای است و هر آنچه حق و عدل و انصاف است باید توسط رسانه های اسلامی بیان شود زیرا برخی رسانه های مزدور دکترین صهیونیسم جهانی را تقویت می کنند.
نوری المالکی افزود: فاسدکردن اخلاق اسلامی هدف اصلی مزدوران است، بنابراین مبارزه با این جریان و جهت گیری اشتباه آنها باید اولویت اساسی ما در رسانه باشد؛ امروز بسیاری از کشورها مورد هجمه تکفیر و صهیونیسم قرار گرفته اند که نمونه بارز آن سوریه یعنی محور اصلی مقاومت است باید دید چه کسانی سبب شدند تروریست ها مورد حمایت قرار گیرند و حتی شورای امنیت به نهادی برای تخریب اوضاع تبدیل شود، با این حال با ایجاد جنگ های داخلی سعی شده است کشور عراق همچنان عقب بماند، همه ما فرزندان اسلام هستیم ولی مکتب وهابیت سعی در ایجاد جنگ میان شیعه و سنی دارد.
وی گفت: محور مقاومت است که جلوی پروژه های صهیونیستی و تکفیری جواب می دهد، دشمنان و مزدوران شکست خورده اند و بیش از این متحمل شکست خواهند شد، آن ها می گفتند دولت سوریه دو ماهه سقوط می کند ولی وارد پنجمین سال درگیری ها در سوریه شده ایم و دولت این کشور همچنان پابرجاست، همین طور مردم عراق در مقابل تجزیه کشورشان ایستاده اند.
نخست وزیر سابق عراق با بیان اینکه سلاح رسانه ها قلم و اخبار آن هاست ادامه داد: در برنامه تولیدی شبکه های اسلامی اعم از خبر، سریال و سرود باید نگاهی زیباشناختی مبتنی بر دین داشت، البته لازم نیست فقط برنامه های دینی بسازیم بلکه دین را وارد زندگی روزمره کردن روش اساسی رسانه های اسلامی باید باشد.
نوری المالکی گفت: همچنین از نظر فنی و تکنیکی نیز باید شاهد پیشرفت رسانه های اسلامی باشیم تا متناسب با گستره جهانی کاربران و مخاطبان به انتشار اخبار و تولیدات بپردازیم.
رئیس ائتلاف دولت قانون افزود: در واقع باید همه انسان های کره زمین را تحت پوشش برنامه های شبکه های اسلامی قرار دهیم و به زبان های مختلف با آنها ارتباط برقرار کنیم.
نوری المالکی با تاکید بر رهایی رسانه ها از اتکا به بودجه های دولتی گفت: سرمایه داران متعددی در جوامع اسلامی زندگی می کنند که می توان بخشی از بودجه رسانه های اسلامی را از سوی آنها تامین کرد زیرا این افراد به اهمیت رسانه و نقش آن در گسترش دین آگاهی دارند.
وی افزود: برنامه سازان مسلمان می توانند از جهات مختلف فنی و هنری به بالاترین مدارج دست یابند و محصولات فرهنگی و رسانه ای خود را به جهانیان عرضه کنند.
نوری المالکی ضمن تشکر از رئیس جمهور تاکید کرد: برگزاری اجلاس اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی در ایران نشان دهنده عمق نگاه استراتژیک ایران است که این موضوع برآمده از تفکرات رهبر معظم انقلاب است.