پخش زنده
امروز: -
كافي است با گوشي همراه عكسي بگيري و آن را روي يكي از شبكه هاي اجتماعي قرار دهي،ديگر نيازي به اسكن كردن و جابجايي اطلاعات با حافظه هاي جانبي وجود ندارد،هر كس به فراخور كارش ، عكسي ميگيرد ، ارسال مي کند و امور را رفع و رجوع مي کند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما، در پيک بامدادي امروز مطرح شد، در همين خصوص يكي از مراجعين گفت در يكي از مراجعاتم به بيمارستان ، يكي از رزيدنت ها ، اسكن برخي از مراجعه كننده ها را از طريق شبكه هاي اجتماعي براي استادش ارسال كرد تا نظر تكميلي او را بگيرد و مراجعه كننده را راهنمايي کند.
همچنين يكي ديگر از مراجعه كنندگان اظهار داشت: در بيمارستان از من عكس و فيلم گرفتند و آن را از طريق واتس آپ پخش كردند.
مشورت كردن و نظر خواستن از اهالي فن ، راهكاري سنتي در تاريخ و زمان است. برگزاري نشست هاي دوره اي و بررسي موردهاي گوناگون پزشکي سالها رسمي ترين شكل اين هم افزايي علمي بوده است.
درمان از راه دور هم كه با نام علمي تله مديسن در دنيا شناخته شده ، تأييد همين سنت مشورت و به كارگيري فناوري براي تشخيص دقيق تر و درمان بهتر است.
حالا با ورود نرم افزارهاي پيام رسان ، پزشكان جوان و متخصصان باتجربه به كارگيري ابزاري نو را در پويش علمي خود تجربه مي کنند.
در همين جهت ايرج خسرونيا رئيس انجمن متخصصان داخلي گفت: حدود 30 گروه مجازي 120 نفره شكل گرفته كه اكثراً متخصص داخلي و يا فوق تخصص داخلي هستند و گفتگوهاي علمي پزشكي در آنها صورت مي گيرد.
وي ادامه داد: اگر بيمار بدحالي به يكي از پزشكان در شهرستان مراجعه كند ، شرح حال بيمار به همراه جواب راديولوژي و آزمايشات آن بيمار در گروه قرار داده مي شود و همگي افراد گروه درباره مداواي آن فرد نظر مي دهند.
خسرونيا افزود: درباره مسائل شخصي بيمار حرفي زده نمي شود و مسائل خصوصي او در دنياي مجازي مطرح نمي شود.
اگر چه رئيس انجمن متخصصان داخلي معتقد است حريم بيماران در اين گفتگوهاي علمي محفوظ مي ماند اما نفوذ پذيري محافل مجازي ، اين امر را تأييد نمي کند.
يكي از مسئولين بيمارستان در اين باره گفت: بيماري تماس گرفته و از اين كه عكسش روي شبكه هاي مجازي پخش شده اظهار ناراحتي کرده است.
خسرونيا درباره اين موضوع اظهار داشت: فقط يك مورد اين اتفاق گزارش شده كه ازجانب يك تكنسين اين امر انجام شده و او هم توبيخ و تنبيه شد.
وي افزود: اين اقدام اصلاً عموميت ندارد و در صورت مشاهده حتماً با فرد خاطي برخورد خواهد شد.
رئيس انجمن متخصصان داخلي ادامه داد: پزشك يك فرد قسم خورده است و همه آنها به قسم نامه خودشان پايبند بوده و راز بيمار را حفظ مي کنند مگر اين كه فردي بخواهد در گروه شلوغ بازي در بياورد.
پيماني که پزشكان هنگام اداي سوگند مي بندند ، بزرگترين پاسدار حريم بيمار است اما تجربه كوتاه مدت دنيا از شبكه هاي اجتماعي نشان داده كه ديوارها در فضاي مجازي نامرئي اند و اشخاص سوگند نخورده راه دشواري براي قرارگرفتن در كنار سوگند خورده ها ندارند.
در اين شبكه ها اطلاعات ريز و درشت دسته بندي شده و رديابي و هويت يابي بخشي از مأموريت اين نرم افزارهاست و همين مسئله رعايت مسائل اخلاقي را در حفظ اطلاعات بيماران و مشورت دانشجو با استاد را بيش از پيش حساس مي کند.
باقر لاريجاني نايب رئيس شوراي اخلاق پزشكي در اين باره گفت: بخش اطلاعات پزشكي و اطلاعات شخصي بيمار يك بحث مهم در بخش اخلاق و پزشكي است و بايد بدون نام از اطلاعات پزشكي افراد استفاده كرد.
وي ادامه داد: بايد اطلاعات كدبندي شود به گونه اي که حريم بيمار مورد توجه ويژه قرار بگيرد.
معاون آموزشي وزارت بهداشت با اشاره به اين كه گاهي اوقات ممكن است اشتباهاتي رخ بدهد اظهار داشت: با اين وجود ما بايد تلاش بيشتري کرده و آموزش بيشتري بدهيم تا اين مشكلات بوجود نيايد.
وي افزود: به زودي کدهايي در اين زمينه براي دانشجوها به دانشگاه ها فرستاده مي شود كه اين موضوع را جدي تر بگيرند.
لاريجاني خاطر نشان كرد: اين موضوع ظرف يكي دو ماه آينده در شوراي عالي اخلاق مورد بررسي قرار مي گيرد و ما اميدواريم تا تصويب شود.
افسار گسيختگي نرم افزارهاي پيام رسان در نشر و بازنشر اطلاعات و تصاوير سبب شده تا ارتباطات مجازي حتي در بين دوستان و خانواده ها و در مرز اخلاق و بي اخلاقي بايستد ، در ارتباطي حساس بين پزشك و بيمار و حفظ اطلاعات او كه در دنياي واقعي حريم و حرمتي بيش از حد معمول دارد ، براي انتقال به فضاي مجازي به هوشياري و پاسداري دو چندان نيازمند است.