دشمنيها در مواجهه با فعاليتهاي هستهاي كاهش نمييابد
معاون حفاظت سازمان انرژي اتمي تصريح كرد: در حوزه حفاظت از سايتهاي هستهاي دشمنيها كاهش نخواهد يافت و با تكنيكهاي جديد درصددند از پيشرفت ما در اين فناوري جلوگيري کنند كه بايد از آن پيشگيري کرد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، اصغر زارعان در نشست خبري مسئولان اين سازمان درخصوص بررسي ابعاد فني و حقوقي برجام گفت: اگرچه برخي محدوديت ها را پذيرفته ايم اما در بسياري از حوزه ها رو به جلو هستيم.
وي خرابكاري، تطميع، خارج كردن افراد از چرخه خدمت و تلاش براي اشراف بر برنامه هاي صلح آميز هسته اي کشورمان را برخي از اقدامات دشمن به منظور جلوگيري از پيشرفت در اين زمينه برشمرد.
زارعان گفت: البته با توجه به تعامل خوب بخش حفاظت با بخشهاي مختلف تاكنون توطئههاي دشمنان خنثي شده و خواهد شد و رسانه ها نيز نبايد در دام فضاسازي و سياه نمايي دشمنان قرار گيرند، اگر در اين باره هوشيار نباشيم دشمن از فضا و عمليات رواني عليه ما سوء استفاده خواهد كرد.
وي تأكيد كرد: بايد با دقت پادزهر اين اقدامات دشمنان را تهيه كنيم كه نقش رسانه ها در اين زمينه بسيار مهم است زيرا گاهي انعكاس خبري که صحت و سقم آن روشن نيست براي کشور مشكل ايجاد مي کند.
معاون سازمان انرژي اتمي در بخش ديگري از اظهاراتش با اشاره به پيشرفت اين سازمان در تجاري سازي محصولاتش گفت: دهه فجر گذشته نخستين نسل سانتريفيوژ توپولار را تحويل انستيتو پاستور داديم و وعده كرديم نسلهاي دوم و سوم آن را طراحي کنيم و پس از رساندن به مرحله صنعتي، تحويل وزارت بهداشت و درمان دهيم.
زارعان با بيان اينكه سانتريفيوژها فقط منحصر به غني سازي نيستند افزود: در نيمه دوم امسال نسلهاي دوم و سوم اين سانتريفيوژها را تحويل انستيتو پاستور خواهيم داد.
وي همچنين در خصوص محدوديت در دريافت اقلام دوگانه گفت: موضوع اقتصاد مقاومتي همچنان در دستور كار ماست و تا آخر درصدديم نيازهاي خود را از داخل تأمين كنيم و گرايش به خارج را تا حد امكان كاهش دهيم.
زارعان توانمندي کشورمان را براي صدور مازاد آب سنگين به عنوان محصولي راهبردي، از دستاوردهاي هسته اي کشورمان دانست.
در ادامه يكي از خبرنگاران از معاون سازمان انرژي اتمي پرسيد: وزير انرژي امريكا اخيراً گفته درست است كه بازرسان آژانس امريكايي نيستند اما ما خودمان بازرسان را تربيت مي کنيم آيا ساز و كار امنيتي جديدي براي حفاظت از اطلاعات كشورمان در بازرسيها طراحي کرده ايد؟
زارعان در پاسخ گفت: حضور اتباع امريكايي و كانادايي در فرايند بازرسيها ممنوع است به همين علت براي اينكه ديدگاه هاي خودشان را اعمال كنند اكنون شماري از بازرسان آژانس در امريكا در حال آموزش هستند كه ما حتي اسامي، رويكرد و طرز تفكر آنان را مي دانيم.
وي افزود: ما دستورالعملهاي آنان را از قبل مي دانستيم و حضور بازرسان را رصد مي کنيم و غيرممكن است كه اطلاعات به عنوان طبقه بندي و فرايندي از دست ما خارج شود، آنان كاملاً نظارت مي شوند.
زارعان اضافه كرد: ما مانند گذشته بازرسيها را درخصوص فرايند حضور بازرسان آژانس به صورت تكنيكي و تاكتيكي پيگيري مي کنيم و دغدغه اي در اين باره نداريم.
وي تأكيد كرد: نه فقط 10 سال كه اگر صد سال هم بازرسيها طول بكشد نظارت ما دقيق و كامل است و بر بازرسان اشراف داريم، ما حفاظت را بلديم نه اينكه غرور داشته باشيم، اما كارمان حرفه اي است و بدون نگراني آن را پيگيري مي کنيم.
مديركل حوزه رياست سازمان انرژي اتمي و عضو تيم مذاكرهكننده هسته اي نيز در بخشي از اين نشست خبري در پاسخ به پرسشي درباره محدوديت در خريد اقلام دوگانه اظهار داشت: دو فهرستي که در اين باره درج شده خاص كشور ما اعمال نشده است و كشورهاي توليدكننده اين محصولات اين مقررات را وضع كرده اند.
رحيميان گفت: بايد توجه داشت كه اقلام دوگانه اي که محدوديت بر آن اعمال شده اشاعهاي است گرچه ما در خريد اين اقلام محدوديم اما پشت صحنه اين فهرست، 250 قلم كالا، تجهيزات و مواد اوليه مطرح بود كه اصلاً غيرقابل تحمل بود و ما آن را بههيچوجه نپذيرفتيم در حالي اين در منظر برخي منتقدان ديده و مطرح نميشود.