۲۱ مرداد/ روز حمایت از صنایع کوچک ؛ جایگاه آن در تولید
هزار واحد صنعتی کوچک با نزدیک به یک میلیون اشتغال ، ۱۷ درصد تولید ، ۱۶.۸ درصد ارزش افزوده و ۱۰ درصد کل صادرات کشور را در اختیار دارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ امروز روز حمایت از صنایع کوچک است که با سهم 92 درصدی از فعالیت های صنعتی در نوک پیکان اقتصاد مقاومتی قرار دارد.
رضا رضایی تولید کننده تجهیزات خودرو می گوید : ما برای رسیدن به استانداردهای جهانی اقدامات زیادی در حوزه مدیریت هزینه همچنین اموزش نیروی انسانی انجام دادیم و با استفاده از فناوری های روز دنیا ، امروز بعنوان شریک مطمئن پژو و رنو در ایران فعالیت می کنیم.
محمدعلی علاقبند تولید کننده ماشین الات صنعتی هم معتقد است : بخش قابل توجهی از قطعات و تجهیزات مورد نیاز ما برای تولید ماشین الات صنعتی از داخل کشور تهیه می شود که علاوه بر قیمت به لحاظ کیفیت هم قابل رقابت با تولیدات مشابه خارجی است.
وی افزود : امروز علاوه بر صادرات ماشین الات صنایع لبنی به کشورهای پیرامونی سفارش هایی هم از المان و کانادا برای خرید این نوع ماشین ها دریافت کردیم.
اما نباید از نظر دور داشت که بسیاری از صنایع کوچک برغم توانمندی هایی که در تولید محصولات کیفی و رقابتی دارند برای رونق تولید و توسعه اشتغال با مشکلات مالی ، تامین نقدینگی و حجم سرمایه در گردش مواجهند.
* از ایجاد اشتغال برای شهروندان خوشحالم
مهدی مظلوم ، تولید کننده قفل و یراق الات می گوید ؛ من هم می توانم مثل خیلی از افرادی که برای کسب درامد بیشتر تولید را رها کردند در جاهای دیگری سرمایه گذاری کنم یا حداقل با سپرده گذاری نزد بانک ها زندگی بدون دغدغه ای داشته باشم ولی من از اینکه هر روز 150 کیلومتر از تهران تا شهرک صنعتی عباس اباد می ایم و برمی گردم راضی هستم و هیچ چیزی نمی تواند من را به اندازه خوشحالی کارگرانی که به امید کسب روزی حلال به اینجا می ایند ،خوشحال کند.
شیخ علی زاده تولیدکننده محصولات غذایی می گوید تسهیلات بانکی اگر با سود منطقی و دوره بازگشت مناسب در اختیار تولید کننده قرار گیرد می تواند اینده فعالیت های تولیدی را تضمین کند اما متاسفانه در کشور ما اینگونه نیست.
سیدجمال موسوی تولیدکننده تجهیزات ساختمانی می گوید : ما در مجموعه تولیدی خودمان 120 کارگر داریم که درصورت کاهش سود بانکی و تخصیص بموقع این منابع امکان بکارگیری تا 500 نیروی کار را داریم.
البته واحدهای صنعتی زیادی هم هستند که نه درگیر مسائل تامین مالی اند و نه ابایی از رقابت با کالاهای خارجی مشابه در بازار دارند.
حمید عظیمی تولید کننده پوشاک می گوید ؛ هم تولید کننده چینی و هم تولید کننده ترک یا تولیدکنندگان اروپایی باید در بازار باشند و ما هم در کنار انها باید انقدر قوی کار کنیم که
اعتماد مشتری ایرانی را از نظر کیفیت و قیمت در مقایسه با محصولات خارجی جلب کنیم.
* طرح های نیمه تمام همچنان چالش است
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران می گوید : یکی از چالش های جدی ما در شهرک های صنعتی وجود تعداد قابل توجهی زمین رها شده و طرح نیمه تمام صنعتی است.
سید محمدعلی سید ابریشمی می افزاید : متاسفانه عده ای سودجو به قصد انتفاع در اینده زمین هایی را در شهرک های صنعتی در اختیار گرفته اند که نه ساخت و ساز انجام می دهند و نه قصد فعالیت تولیدی دارند.
وی اظهار می دارد : بر اساس بندی که در قرارداد واگذاری زمین در شهرک های صنعتی امده است در صورتی که ذینفعان اقدامی برای ساخت و بهره برداری از واحد صنعتی نکنند پرونده ای برای خلع ید این گروه از افراد تشکیل و به دادگاه ارجاع می شود.
سید ابریشمی می افزاید : با خلع ید این افراد ، زمین هایی که ازاد می شود به اشخاصی که در انتظار قرار دارند برای اغاز فعالیت تولیدی و صنعتی واگذار می شود.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت هم چندی قبل با اشاره به ضرورت فعال کردن واحدهای نیمه فعال و ایجاد اشتغال اعلام کرده است درصورت تامین 12 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای واحدهای نیمه فعال و طرح های صنعتی با درصد پیشرفت بالا ، می توان در کمتر از یکسال بیش از 250 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرد.