وی با اشاره به انتقاد اصناف از دریافت مالیات گفت: با رئیس سازمان امور مالیاتی صحبت کردهایم و من هم موافق افزایش دریافت مالیات از اصناف نیستم که در این موضوع باید تجدیدنظر شود.
خسروتاج با اشاره به تغییر در شرایط خرید و فروش و تجارت گفت: نظام تجاری در آستانه تحول است و مطمئنا واحدهای صنفی را تحت تأثیر قرار خواهد داد.
خسروتاج به این نکته نیز اشاره کرد که باید با روش تضمین محصول که اگر کالایی مشکلی داشت آن را پس گرفت و در یک فضای رقابتی شرایط فروش بهتر را فراهم کرد.
قائم مقام وزیر صنعت اظهار داشت : با توجه به رشد تجارت و خرید و فروش مجازی باید اصناف خود را با این تغییر هماهنگ کنند تا بتوانند در بازارها حضور پایداری داشته باشند.
رئیس اتاق اصناف ایران گفت : نظام پولی و مالی کشور نیز سامان ندارد و بسیاری از موسسه های پولی غیرمجاز در کشور فعالند که مالیات نمی پردازند در حالی که بسیاری از کارخانه های تولیدی بزرگ ورشکسته شده اند.
علی فاضلی قوانین مالیاتی را در مغایرت اشکار با منافع اصناف توصیف کرد و گفت: افزایش 27 درصدی دریافت مالیات را مجلس تصویب کرد اما آنچه در قانون مصوب شده در جهت منافع اصناف نبوده و هرچه است حصار و تضییع حقوق اصناف است.
فاضلی ضمن انتقاد از عملکرد سازمان مالیاتی کشور در حوزه اصناف گفت : اما اینکه در کسوت نمایندگی مجلس ، وزیر اقتصاد را به واسطه مصوبه خود مجلس به چالش می کشند اقدامی سیاسی است و در جهت حقوق اصناف نیست.
وی گفت : درحالی که میزان دریافت مالیات از اصناف 48 درصد رشد داشته گفته می شود اصناف مالیات نمی پردازند ،این دروغ بزرگی است که باید با منتشر کنندگان ان برخورد شود.
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: 8 هزار و 300 اتحادیه صنفی با رای مستقیم مردم انتخاب می شود و این جامعه که فقط یک میلیون و 400 هزار واحد توزیعی عضور دارد باید در نظام تصمیم گیری اقتصاد کشور مورد توجه قرار گیرد.
فاضلی افزود: دشمن در پی افزایش سطح توقع در جامعه است اما ما می دانیم که با رفع تحریم هم همه مشکلات حل نمی شود.
وی گفت: باید شرایط را برای جهش اقتصادی فراهم کنیم اما انتظار داریم سیاست های دولت و مجلس در جهت رونق بخشیدن به محیط کسب و کار باشد اما هم اکنون چنین احساسی نمی شود یا حرکت در این جهت کند است.
رئیس اتاق اصناف ایران افزود: خطر اصلی آن است که نصف عمر دولت فعلی طی شده است اما فرجی ندیدیم تا نقش دولت از تصدی های اقتصادی کشور کم شود.
فاضلی گفت : در موضوع تنقیح قوانین ، لوایحی که از دولت به مجلس می رود ، مردم محور نیست همانند لایحه جامع مالیاتی که بخش خصوصی در آن نقش چندانی نداشته است.
وی گفت: لایحه مالیات بر ارزش افزوده نیز بدون محوریت نهادهای دولتی تدوین شد و سازمان مالیاتی آن را تهیه کرده و به دولت برده است.
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: قرار بود دولت الکترونیک تشکیل دهیم و بخش غیربازده را حذف کنیم که چنین نشده است و رانت در اقتصاد دولت محور غوغا خواهد کرد.
فاضلی افزود: باید شعارهای داده شده دولت را به شعور برسانیم.
وی گفت: دشمن در پی تضعیف نهادهای مردم محور است و وظیفه ما آن است که این نهادها را تقویت کنیم.
رئیس اتاق اصناف ایران از اقدامات دولت در زمینه رشد اقتصادی ، کاهش نرخ تورم ، تثبیت قیمت ارز و ثبات بازار یاد کرد و گفت: با نظر به همه اقدامات خوب و مثبت دولت ؛ شاهد رونق در محیط کسب کار نبوده ایم.
وی افزود: البته اصناف در کنار دولت هستند تا امور اقتصادی سامان یابد.
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: فرصت ایجاد شیطنت در بدنه اصناف کشور را نمی دهیم اما اگر از فرصت به دست آمده استفاده نکنیم آسیب می بینیم.
فاضلی افزود: توقع داریم در عمر کوتاه مجلس نهم موارد ضروری به صورت طرح ، تصویب تا بخشی از مشکلات اصناف حل شود.
وی گفت: اصلاح و تصویب قانون جامع نظام صنفی از توقعات اتاق اصناف کشور است.
در ادامه این جلسه نمایندگان اتاق های اصناف کشور نظر خود را بیان کردند.
آقای شجاع نماینده اصناف استان فارس گفت : در پیش نویس قانون نظام صنفی همه دستگاهها غیر از اصناف اعلام نظر می کنند.
وی افزود : در برنامه ششم توسعه به نظر اصناف توجهی نشده است و در مجموع کارگروه های مختلف فقط در یک کارگروه از اتاق اصناف نماینده وجود دارد.
کریمی زیارانی نماینده اتاق اصناف قزوین نیز درخواست ساماندهی دستفروشان و وانت بارها را داشت و افزود: این قشر بدون مجوز و نظارت، مالیات نیز پرداخت نمی کند و مشکلات بهداشتی و گاه انتظامی به وجود می اورند.
موسوی رئیس اتاق اصناف کهگیلویه و بویراحمد هم گفت: توافق در حوزه اصناف معمولا یک طرفه، تحمیلی و اجباری است و در بخش مالیات نیز اصناف بیش از حد مرسوم مالیات پرداخت می کنند.
وی گفت : ابلاغ دستور العمل های مختلف درباره بکارگیری ملت کارت، صندوق مکانیزه ، کارتخوان و طرح شبنم براساس سود عده ای خاص است که در جهت مصلحت خود تصمیم می گیرند.
موسوی افزود: تا زمانی که ممیز و مدیرکل امور مالیاتی درصدی از مالیات را به خود اختصاص می دهد موضوع نظام مالیاتی ساماندهی نمی شود و فشار به گروه اصناف وارد می کند.
قربانی مطلق از اتاق اصناف قم نیز دریافت 15 درصد از درآمدهای اتاق اصناف برای آموزش را رقم بالایی دانست و گفت: حقوق بازرسان اصناف نیز با توجه به درآمدها بسیار پایین است و امکان پرداخت آن برای ما وجود ندارد.
در ادامه حسن پور رئیس فراکسیون اصناف مجلس گفت: برنامه ششم در حال تنظیم است و سیاست های کلی هم به زودی به مجلس می آید و حتما مجلس در نظر دارد از کارشناسان و زبدگان اصناف در کمیسیون ها برای بررسی این موارد دعوت کند.
وی افزود : باید با سیاست های صادراتی اصناف در این زمینه نقش اصلی را داشته باشند.
حسن پور گفت : لایحه خروج از رکود و رونق کسب و کار در مجلس تصویب شده است و دولت باید ایین نامه های مربوط به آن را تدوین کند.
قرار بود در اجلاس امروز عراقچی معاون وزیر خارجه نیز در خصوص فرصت ها و تهدیدهای پساتحریم سخنرانی کند که به دلیل حضور در جلسه شورای عالی امنیت ملی در این جلسه حاضر نشد.