پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان غذا و دارو: این سازمان به هیچ عنوان اجازه افزایش واردات روغن پالم را نمی دهد و با متخلفان به شدت برخورد میکنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دکتر رسول دیناروند افزود: همانطور که سال گذشته اعلام کرده بودیم مصرف روغن پالم هیچگاه ممنوع نبوده است و هشداری که در سال گذشته در مورد این روغن داده شد به دلیل افزایش مصرفی آن در کشور بود.
وی گفت: واردات روغن پالم به 50 درصد کل نیاز کشور رسیده بود و این در حالی است که میانگین مصرفی روغن پالم در دنیا حدوداً 30 درصد است.
دیناروند با تاکید بر اینکه در ایران نیز همین حدود بین المللی رعایت شود افزود: همواره سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است که میزان اسید چرب اشباع را باید کاهش و اسید چرب ترانس را حذف کرد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه اسید چرب ترانس در روغن های جامد هیدروژنه وجود دارد و میزان اسید چرب اشباع هم در روغن پالم بالاست گفت: توصیه سازمان جهانی بهداشت به کاهش آن است.
وی افزود: با کاهش مصرف روغن پالم می توانیم اسید چرب اشباع کمتری هم مصرف کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در سال گذشته سقف یک سومی که برای واردات در نظر گرفتیم را رعایت کردیم و امسال نیز وضع به همان منوال خواهد بود، یعنی سازمان غذا و دارو به هیچ عنوان اجازه افزایش واردات روغن پالم را نمی دهد.
دیناروند ادامه داد: البته به دولت پیشنهاد کردیم برای اینکه وارد کنندگان روغن تشویق به واردات روغن های پالم نشوند تعرفه آن را بالاتر از بقیه روغن ها در نظر بگیرد که در صورت عملیاتی شدن این موضوع دیگر نیازی به کنترل مقدار واردات هم نیست و خود به خود واردات روغن پالم کم می شود.
وی گفت: اما تا زمانیکه تعرفه وضع نشده است سازمان غذا و دارو میزان واردات را کنترل می کند و اجازه نمی دهد از سقف 30 درصد مورد نظر بیشتر بشود.
دیناروند افزود: عمده مصرف روغن پالم در روغن های مصرفی خوراکی خانوار است به ویژه روغن سرخ کردنی که آن هم به مقدار مشخص اجازه مصرف دارد.