امضای تفاهمنامه برای جلوگیری از فرار مالیاتی
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: تفاهم نامه ای با قوه قضائیه برای همکاری در جهت جلوگیری از فرار مالیاتی امضا شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی عسکری در نشست خبری افزود: به همین منظور کمیته کاری مشترک میان قوه قضائیه و سازمان امور مالیاتی تشکیل شده است و موارد مختلف در این زمینه را پیگیری می کند.
وی در پاسخ به سوالی درباره فرار مالیاتی اتباع بیگانه و گردشگران گفت: یکسری از اتباع بیگانه در قالب شرکت های خارجی در ایران فعال هستند که مالیات می دهند و در این بخش فرار مالیاتی نداریم.
وی افزود: اخیراً یک خانم که در شرکت چینی فعالیت می کرد و مالیات خود را نداده بود ممنوع الخروج شد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: درباره افغانی ها هم آنهایی که عمدتاً کارگر هستند شامل معافیت مالیاتی هستند اما اگر در شرکت پیمانکاری فعال شوند اگر مالیات به حقوقشان تعلق بگیرد ما آن مالیات را وصول می کنیم.
وی افزود: این افراد اگر در فعالیت ساخت و ساز مشغول باشند مالیات تکلیفی ساخت و ساز گرفته می شود.
عسکری گفت: گردشگران نیز قرار نیست مالیات بدهند و حتی آژانس هایی که گردشگر خارجی به کشور وارد می کنند نسبت به میزان ورود گردشگر از معافیت مالیاتی بهره می برند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی افزود: البته اگر گردشگر خارجی به هتلی برود و یا غذا بخورد طبیعتاً مانند اتباع ایرانی مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می کند و فرقی بین ایرانی و خارجی در این زمینه وجود ندارد.
عسکری گفت: البته اگر گردشگر خارجی کالایی از ایران بخرد که مشمول مالیات بر ارزش افزوده است به هنگام خروج اگر فاکتور بیاورد ما پول مالیات بر ارزش افزوده را به او برمی گردانیم که البته این موارد بسیار نادر و ناچیز بوده است زیرا مالیات بر ارزش افزوده در ایران که 9 درصد است به نسبت کشورهای اروپایی و حتی ترکیه که 18 درصد است بسیار پایین است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی گفت: بنابر این در بخش گردشگران خارجی فرار مالیاتی نداریم.
هماهنگی سازمان امور مالیاتی با نیروی انتظامی برای مقابله با فرار مالیاتی
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه نشست با خبرنگاران گفت: دو ماه قبل با نیروی انتظامی هماهنگی را برای مقابله با کسانی که فرار مالیاتی دارند و یا در چرخه مسائل اقتصادی مالیات خود را ابراز نمی کنند آغاز کرده ایم.
علی عسکری افزود: این هماهنگی به امضای تفاهم نامه ای منجر شد تا با همکاری نیروی انتظامی روند مقابله با فرار مالیاتی تسریع شود.
وی در پاسخ به این سوال که به این همکاری با نیروی انتظامی اسم پلیس مالیاتی گذاشته شده است، یا خیر؟ افزود: ما اسم این همکاری را پلیس مالیاتی نمی گذاریم اما در اصلاح قانون سازمان امور مالیاتی بازرس مالیاتی پیش بینی شده است.
عسکری گفت: این بازرس ها حکم پلیس را خواهند داشت یعنی می توانند به مودیان مالیاتی مراجعه کرده و از عملکرد آنها بازرسی کنند و ببینند که چقدر قانون را رعایت می کنند.
وی افزود: همکاری فعلی ما با نیروی انتظامی بیشتر متمرکز بر کد فروشی و مقابله با فاکتورهای سوری است.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در اصلاح قانون کسانی که فرار مالیاتی داشته باشند مجرم محسوب می شوند.
عسکری افزود: این قانون اخیراً در شورای نگهبان تصویب شده اما هنوز به ما ابلاغ نشده است و به محض اجرا پیش بینی می کنیم روند مقابله با فرار مالیاتی افزایش یابد.