معرفی خاطیان سیلاب اخیر به قوه قضائیه
وزیر کشور درباره مشخص شدن خاطیان سیلاب اخیر و معرفی آنها به دستگاه قضایی گفت: خاطیان مشخص شدهاند و به قوه قضائیه معرفی میشوند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، رحمانی فضلی در حاشیه نخستین جلسه شورای عالی مدیریت بحران کشور افزود: تهران نیازمند طرح جامع و قوی در خصوص مدیریت بحران است.
وی به مصوبات جلسه امروز اشاره کرد و گفت: در این جلسه درباره خرید تجهیزات برای سازمان هواشناسی و ارائه آموزشهای لازم بحث و تبادل نظر شد.
رحمانی فضلی ادامه داد: همچنین در این جلسه مصوب شد تا خسارات ناشی از این حادثه با اولویت دستگاهها و تعیین خسارات وارده به زیرساختها بررسی شود تا به دولت ببریم.
وزیر کشور گفت: در جلسه امروز وزارت نیرو نیز موظف شد طرح آمایش و ساماندهی بستر و حریم رودخانه ها را در مناطقی که در معرض بحران هستند، تهیه و ارائه دهد چون یکی از دلایل شدت بروز سیل، ساخت و سازهای غیر مجاز در بستر و حریم رودخانه و تجهیز کارگاه ها و پلهای غیر استاندارد در مسیر رودخانه بود.
وی افزود : قرار شد وزارت نیرو در این خصوص اقداماتی انجام دهد و وظایفی را عهدهدار شد.
رحمانی فضلی گفت: همچنین مقرر شد شهرداری تهران به عنوان مدیریت بحران شهر تهران هماهنگی و همکاری نزدیکی با وزارت نیرو داشته باشد.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مصوبات جلسه امروز، بحث آموزش همگانی بود، افزود: قرار شد در این خصوص از ظرفیت پایگاههای بسیج برای طرح تقویت و آموزش همگانی استفاده لازم شود.
وزیر کشور با بیان اینکه موضوع دیگر مصوبات جلسه امروز بحث سرشاخه رودخانهها بود، گفت: اگر رودخانه ها را در سرشاخه ها مدیریت و کنترل نکنیم وقتی در دامنه و دشت جاری شد عوامل تشدید کننده زیادی می تواند شدت سیل را افزایش دهد.
وی با بیان اینکه اولویت را به مدیریت سرشاخه ها قرار دادیم افزود: باید با مدیریت منابع و امکانات محدودی که داریم بتوانیم سیل را در سرشاخهها کنترل کنیم.
رحمانی فضلی گفت: مقرر شد دستگاهها با ظرفیتی که دارند این ظرفیت ها را در اختیار هم قرار دهند تا ان شاء الله هم افزایی داشته باشد .
وی با بیان اینکه امیدواریم با تجهیز منابع، امکانات و آمادگی بیشتر شاهد تلفات کمتری در حوادث باشیم افزود : اصل حوادث طبیعی است اما آنچه دست مدیران است اینکه بتوانیم شدت هزینه ها و خسارت ها را کاهش بدهیم .
وزیر کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سوله های مدیریت بحران تهران و تغییر کاربری آن و همچنین توان مدیریت بحران تهران، گفت: ما در خصوص تهران نیازمند طرح جامع و قوی هستیم چون مجموعه امکاناتی که در تهران به عنوان امکانات کنترل بحران و یا مدیریت بحران داریم در زمان بحران شهر تهران فقط پاسخگوی 20 درصد جمعیت این شهر است.
وی افزود: همچنین ساخت و سازهای انجام شده تهران میتواند تشدیدکننده باشد.
رحمانی فضلی گفت: درباره سولههای مدیریت بحران نیز باید بگویم که این سولهها چند منظوره است و در مواقع خاصی از آنها استفاده دیگری می شود .
وی درباره اینکه این تعداد سوله ها نیز فرسوده شده اند و آمادگی پاسخگویی به ظرفیت مردم تهران را ندارد افزود: باید این سوله ها بررسی و مشکل موجود در آنها حل شود .
کمک رسانی در بحران اخیر قابل قبول است
رحمانی فضلی در حاشیه نخستین جلسه شورای عالی مدیریت بحران کشور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید آیا شما معتقدید در حادثه اخیر (سیل و بارندگی) ما غافلگیر شدیم یا خیر؟ افزود: بحث غافلگیری از چند منظر مورد بررسی است یکی اینکه آیا بارندگی و سیل پیش بینی شده بود یا خیر که پاسخ مثبت است و هواشناسی این پیش بینی را انجام داده بود.
وی ادامه داد: اما اینکه آیا در نقطه خاصی که این اتفاق افتاد امکان پیش بینی وجود داشت یا خیر؟ خود هواشناسی اظهار می کند ما قدرت پیش بینی بارندگی در مناطق محدود و به اصطلاح آنها خرد را نداریم و در واقع تجهیزات لازم را در این خصوص در اختیار نداریم.
وزیر کشور گفت: اگر میزان بارش در آن منطقه پیش بینی می شد ما می توانستیم شدت سیل را متناسب با بارش پیش بینی کنیم، این جزء مسائلی است که وزارت نیرو و هواشناسی ادعا می کنند که پیش بینی باران به غیر از پیش بینی است که در بحث سیل داریم .
وی افزود: در واقع در پیش بینی سیل عوامل دیگری از جمله میزان و شدت بارندگی، موانعی که در مسیر و مسیل و در بستر و حریم رودخانه است، دخالت دارند و همه اینها را مجموعا ساماندهی می کنند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه با این مجموعه اقدامات کمک رسانی قابل قبول است، گفت: کل اتفاق در هفت دقیقه رخ داد که با توجه به مسیر رودخانه که هم ساخت و ساز شده بود و هم برخی موانع طبیعی دیگر از جمله درخت های 40 تا 50 ساله در مسیر رودخانه وجود داشت که با وجود همه این موانع این کمک رسانی ها بود.
وی افزود: ضمن اینکه جاده کرج نیز در آن موقع یکطرفه بود و راهنمایی و رانندگی تلاش زیادی کرد .
وزیر کشور گفت: البته مقرر شد وزارت نیرو آمایش جدیدی در مسیرهای رودخانه های پرخطر انجام بدهد.
هفته آینده؛ برگزاری جلسه مدیریت بحران
وزیر کشور گفت: جلسه شورای عالی مدیریت بحران هفته آینده با حضور رئیس جمهور یا معاون اول برگزار میشود .
رحمانی فضلی در حاشیه نخستین جلسه شورای عالی مدیریت بحران کشور افزود: مدیریت بحران در ایام بحران بلافاصله تشکیل جلسه می دهد؛ جلسه امروز نیز برای جمع بندی اقدامات وسیع حادثه بود و دستگاه های مختلف گزارش های خود را ارائه کردند و از کل حادثه که اتفاق افتاده بود، یک جمع بندی از منظر آسیب شناسایی داشتیم .
وی ادامه داد: انشاءالله در مراحل بعدی بتوانیم با استفاده از این جمع بندی میزان خسارت ها و شدت تلفات را برآورد کنیم .
وزیر کشور گفت: جلسات ستاد اصلی هر چند وقت یکبار برای جمع بندی تشکیل می شود و کمیته چهارده گانه دارد که موضوع را پیگیری می کند .
وی افزود: یکی دیگر از اهداف ما این بود که شورای عالی مدیریت بحران را انشاءالله ظرف هفته آینده با حضور رئیس جمهور یا معاون اول تشکیل بدهیم و درباره برخی از اقدامات به خصوص در حوزه پیشگیری مصوبه داشته باشیم .
رحمانی فضلی گفت: به عنوان مثال در حوزه هواشناسی مسئولان این حوزه اظهار داشتند که ما نمی توانیم پیش بینی های خود را در مناطق انجام دهیم یعنی تجهیزات ما امکان چنین کاری را به ما نمی دهد.
وی افزود: پیش بینی هواشناسی مستلزم خرید تجهیزات و آموزش های لازم و جذب نیرو است و این یکی از وظایف شورای عالی مدیریت بحران است که آن را مصوب کند .
وزیر کشور گفت : انشاءالله با استفاده از تجربیات و عبرت گرفتن از این حوادث و تجهیز بهتر و بیشتر منابع، شاهد حوادث و تلفات کمتری باشیم.