جلیلی: دوطرفه بودن رویکرد اقتصادی آینده
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: رویکردهای اقتصادی در آینده باید دوطرفه باشد و ما نیز امکان سهم بردن از بازارهای بیرونی را داشته باشیم.
جلیلی در مصاحبه با
خبرگزاری صدا و سیما درباره عملکرد دولت پس از اجرای جمعبندی مذاکرات افزود: باید امکانی ایجاد کنیم که منابع ما در کشورهای دیگر موجب تحرک بخشی فرصتهای ما شود.
وی گفت: راهبرد دولت در دو بخش اثرگذار است؛ یکی فرصتهایی که در حوزههای فعالیتهای اقتصادی و بازارهای جهانی معین می شود و امکان حضور و سهمبری فعالان اقتصادی را افزایش می دهد و دیگری شرایط درونی کشور است تا سرمایه های خارجی ایرانیان خارج از کشور و موسسات متقاضی به بازارهای داخلی وارد شود.
جلیلی افزود: جذب سرمایه خارجی و آزادسازی منابع فرصت افزایش صادرات نفتی، صنعتی و خدماتی اگر به همراه برنامهریزی مدون و هدفگذاری شده نباشد موجب اتلاف منابع خواهد شد.
وی گفت: باید بهره گیری از منابع با هدف اجرایی شدن شاخص های اقتصاد مقاومتی بهویژه تقویت تولید داخلی و ملی جزو اولویت مهم تصمیم گیران اقتصادی قرار گیرد.
جلیلی با تأکید بر اینکه باید بپذیریم نگاه جامعه بعد از توافق برای بهره گرفتن از فرصت ها تغییر می کند افزود: دولت باید رشد و توسعه اقتصادی را با محوریت تولید ملی در دستور کار خود قرار دهد تا موجب ایجاد اشتغال، رفع بیکاری و رقابتی شدن فعالیت های اقتصادی شود.
وی گفت: منابع کنونی دولت نیز قابل توجه است و باید با مدیریت صحیح آن را برای رشد و توسعه کشور هزینه کند.
جلیلی با اشاره به اینکه براساس تجربه هر وقت دولت ها با منابع سرشار مواجه شدهاند، ناگهان واردات کالاهای مصرفی که مابازای تولیدی آن در داخل وجود دارد سرعت می یابد، افزود: با این رویه به کشوری تبدیل می شویم که مایه ایجاد اشتغال دیگران خواهیم شد و کشورمان به بیماری هلندی مبتلا می شود.
نماینده مردم مسجد سلیمان در مجلس شورای اسلامی درباره نحوه انتخاب شرکای اقتصادی پس از اجرای توافق گفت: در انتخاب سرمایه گذاران باید ظرفیت تولید مبتنی بر مزیت رقابتی ملاک قرار گیرد.
جلیلی افزود: در گذشته شرکای راهبردی ما حتی حاضر نشدند برای محصولاتشان که در کشورمان تولید می شد در کشورهای دیگر بازاریابی کنند و اکنون باید شرکا ضمن اثرگذاری توان ما را در بخش های مختلف به ویژه انتقال فناوری ارتقا دهند تا صاحب مزیت اقتصادی در منطقه شویم.
وی گفت: جهت دهی شرکا به بازار سرمایه نیز باید در انتخاب مورد توجه قرار گیرد چرا که بازار سرمایه ما نیازمند پشتیبانی و حمایت است.