چند سد در حوزه کرخه از اولویت ساخت خارج شد
مدیرعامل شرکت آب و نیرو گفت : ساخت چند سد در حوزه کرخه از اولویت خارج شد و به دلیل تغییر شرایط اقلیمی مصلحت نمی دانیم سرمایه گذاری کنیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمدرضا رضازاده در نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه به دلیل شرایط اقلیمی مطالعات سدها با تغییر اقلیم باید بازنگری شود ، افزود: ساخت سد و نیروگاه سازبان، گرشا و کرخه دو متوقف شده است.
وی ادامه داد: برخی از این طرح ها توجیه اقتصادی ندارد و اهداف ساخت برخی هم تغییر کرده است مانند سد بختیاری که در هدف اولیه ساخت این سد نیروگاه برق آبی با ظرفیت 1500مگاوات در نظر گرفته شده بود اما در طرح بازنگری ساخت سد ، مدیریت منابع آب هدف گذاری شد.
مدیر عامل شرکت آب نیرو افزود : سد بختیاری در اهداف اولیه قرار بود با 325 متر ارتفاع ساخته شود که در طرح بازنگری با ارتفاع 275 متر ساخته خواهد شد و نیروگاه برق آبی آن نیز 725مگاوات خواهد بود.
وی درباره طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی گفت : مطالعات در حال انجام و مرحله اول آن به نتیجه رسیده و همکاری لازم با سازمان محیط زیست انجام شده است.
رضازاده ادامه داد : شیرین سازی آب دریای خزر نیز در نظر گرفته شده است که مطالعات آن تا سال 96 ادامه می یابد.
وی در مورد انتقال آب از رودخانه ارس به دریاچه ارومیه گفت : از کارشناسان بین المللی در این طرح کمک گرفتیم و در مرحله مطالعه شناخت هستیم که اگر در این مرحله به نتیجه برسیم مطالعه را ادامه می داهیم در غیر این صورت متوقف خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و نیرو با تاکید بر اینکه طرح هایی که در بخش آب شروع شده حجم و تعداد آنها بیش از اعتباراتی است که دراختیار ماست ، گفت: امسال در بودجه 94 حدود هفتصد میلیارد تومان منابع عمومی در اختیار شرکت قرار گرفته در حالیکه 8400میلیارد تومان بودجه برای این شرکت بسته شده که ممکن است بخشی از آن تحقق پیدا نکند.
وی افزود : ما از هر مسیر که بتوانیم ، منابع مالی را جذب می کنیم ، چنانکه امسال از صندوق توسعه ملی 3700 میلیارد تومان برای ساخت یازده طرح ، اعتبار در نظر گرفته شده است.
رضازاده با اشاره به اینکه بقیه طرح های ما با مشکل اعتباری مواجه است ، گفت : مثلا در طرح سد بختیاری چمشیر با کمبود بودجه مواجه هستیم.
وی درباره میزان بدهکاری وزارت نیرو به شرکت آب و نیرو گفت: براساس قانون نیروگاه های برق آّبی که در اختیار ماست وزارت نیرو باید بهای برق آنها را به ما پرداخت کند و ما به ازای سوخت مصرف نشده در نیروگاه های آبی باید برای شرکت ما درآمدزا باشد و هرجا که نیروگاه برق آبی هست ما به ازای هزینه ساخت نیروگاه باید صرف توسعه آن شود که اینها راه های درآمدزایی است اما به دلیل پرداخت بخشی از یارانه از سوی وزارت نیرو چیزی از این درآمدها عاید ما نمی شود.
رضازاده تاکید کرد: بیش از 400 میلیارد تومان طلب از وزارت نیرو داریم و 300 میلیارد تومان به پیمانکاران و 3000 میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهکاریم.
وی درباره نتایج تحقیقات موسسه آب دانشگاه تهران در زمینه سد گتوند نیز گفت: نتایج آن معقول و منطقی و درست است که منتظریم مصوب و ابلاغ شود.