تشریح قطعنامه مذاکرات وین برای شورای امنیت
سفیر و نماینده کشورمان در سازمان ملل متحد محورهای پیشنویس قطعنامه جمع بندی مذاکرات وین را برای رئیس و اعضای غیردائم شورای امنیت که در این مذاکرات حضور نداشته اند، تشریح کرد.
{$sepehr_old_video_87854}
غلامعلی خوشرو در مصاحبه با
خبرگزاری صدا و سیما در نیویورک با اعلام این خبر گفت: پیشنویس این قطعنامه روز چهارشنبه به صورت غیر رسمی میان اعضای شورای امنیت توزیع شد و من با رئیس دورهای شورا که نیوزیلند است، دیدار و علاوه بر مذاکرات وین، وضع مذاکرات دو سال گذشته را تشریح کردم.
وی افزود: شورای امنیت با رویی باز آماده استقبال و تصویب این قطعنامه است و رئیس شورا به من گفت که اعضای این شورا، همگی با اشتیاق منتظرند که این قطعنامه به صورت رسمی طرح شود و مورد تائید قرار گیرد.
وی به جلسه با اعضای غیردائم شورای امنیت نیز اشاره کرد و گفت: از آنجا که اعضای غیردائم شورا در مذاکرات وین نبودند، من آنها را از محتوای مذاکرات آگاه کردم، به پرسشهای آنان پاسخ دادم و محورهای مهم قطعنامه را برشمردم.
نماینده کشورمان در سازمان ملل اساس این قطعنامه را نگاه و رویکردی تازه به ایران خواند و گفت: با تصویب این قطعنامه، ایران از کشوری که تحت فصل هفت به عنوان خطری برای صلح و امنیت بینالمللی معرفی شده است، خارج می شود و به صورت کشوری با رویکردی تازه، نقشی جدید در روابط بینالملل خواهد داشت.
وی افزود: با این قطعنامه حق غنی سازی صلح آمیز ایران مورد تائید بینالمللی قرار میگیرد و در عین حال زمینه هایی برای همکاریهای بینالمللی فراهم می شود.
خوشرو به تعهدات دو طرف در اجرای قطعنامه یادشده اشاره کرد و گفت: ایران تعهداتی را پذیرفته است که آن تعهدات اجرا خواهد شد و ما امیدواریم همه طرفها به دقت و براساس توافقی که انجام شده است، در عمل تفاهمات و توافقات را پیش ببرند، تا در دوره زمانی مشخصی ایران هیچ پروندهای در شورای امنیت نداشته باشد.
وی زمان تصویب این قطعنامه را در سه تا چهار روز آینده اعلام کرد و گفت: فرصتهای زمانی مشخصی وجود دارد که باید کشورها، اقداماتی اعم از حقوقی، پارلمانی و فنی انجام دهند که دوره زمانی برای آنها مشخص شده است.
سفیر و نماینده کشورمان در سازمان ملل افزود: زمانی که کشورها اعلام آمادگی کنند برای اجرا، در یک روز خاص، این تعهدات همه در یک زمان اجرایی خواهد شد و این اجرایی شدن همان لحظهای است که قطعنامههای قبلی لغو و فصل جدیدی شروع می شود.
خوشرو با بیان اینکه همه این موارد و چارچوب کار در برجام قید شده است، گفت: جزئیات آن در صد و پنجاه و نه صفحه قید و تفاهم شده است و این قطعنامه، آن جزئیات و فرآیندی را که مذاکره شده است، مورد تائید قرار می دهد بنابر این به زودی لغو تحریمها و همکاریهای بینالمللی را شاهد خواهیم بود.
نماینده کشورمان در سازمان ملل در پاسخ به این که درباره سازوکارهای پیش بینی شده در قطعنامه برای جلوگیری از نقض آن از جانب دو طرف ماجرا گفت: این تفاهمنامهای است که دو طرف خود را به اجرای آن متعهد میدانند و ساز و کارهایی برای بررسی این تعهدات موجود است.
وی افزود: ایران نیز عضوی از کمیتهای است که این موضوعات در آن بررسی می شود و اساس این قطعنامه هم تفاهم بر پایه همکاری و اجرای تعهدات است.
خوشرو در پایان گفت: امیدواریم در مسیر این همکاری و دقت در اجرای جزئیات، بتوانیم همه فرآیند قطعنامه های ضد ایران را آنطور که پیش بینی شده است، لغو و نفی کنیم تا بعد از پایان این دوره، کشورمان هیچ پروندهای در رابطه با مسئله هستهای در شورای امنیت نداشته باشد و پرونده ما کاملا از شورای امنیت خارج شود.