نیمی از مودیان اظهارنامههای خود را ارائه دادهاند
سازمان امور مالیاتی با اعلام اینکه تاکنون دو میلیون و ۷۰۰ هزار مودی اظهارنامه های خود را ارائه دادهاند؛ گفت: به این ترتیب نیمی از اظهارنامههایی که انتظار داشتهایم، در سامانه الکترونیکی سازمان ثبت شده است.
حسین وکیلی معاون مالیاتهای مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور در مصاحبه با
خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه پارسال حدود 5 میلیون مودی اظهارنامه های خود را ارائه داده اند افزود: پیش بینی می کنیم امسال بیش از پنج میلیون مودی اظهارنامه های خود را در سامانه ارائه دهند.
وی با بیان اینکه تنها شش روز به مهلت قانونی ارائه اظهارنامه مالیاتی باقی مانده و نیمی از مودیان هنوز اظهارنامه خود را ارائه نداده اند گفت: از مودیان می خواهیم ارائه اظهارنامه خود را به روزهای آخر موکول نکنند زیرا ممکن است با ترافیک و کندی خطوط الکترونیکی و اینترنتی و شلوغی سامانه مواجه شوند.
وکیلی افزود: مودیان می توانند از محل کار یا خانه و به طور 24 ساعته در مدت باقی مانده و با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی اظهارنامه های خود را ارائه دهند.
وی گفت: با این وجود همکاران ما در سازمان امور مالیاتی در سراسر کشور پنج شنبه و جمعه این هفته و یکشنبه بعد از عید سعید فطر در ادارات حضور دارند تا اگر مودی کار خاصی داشته باشد انجام دهند.
معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور افزود: مهلت تا 31 تیر، به هیچ وجه قابل تمدید نیست و اگر مودی در این مدت اظهارنامه خود را ارائه ندهد شامل یکسری جرائم غیرقابل بخشودگی می شود و همچنین معافیت های مالیاتی او نیز قطع خواهد شد.
وی گفت: در مقابل مودیانی که در مدت مهلت قانونی اظهارنامه خود را ارائه دهند می توانند از معافیت های مالیاتی قانونی استفاده کنند.
وکیلی افزود: براساس قانون به ازای هر ماه ارائه و پرداخت مالیات زودتر یک درصد جایزه خوش حسابی به مودی تعلق می گیرد.
معافیت سود سپرده بانکی از مالیات
معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور گفت: سود سپرده گذاری در موسسات مالی و اعتباری غیر مجاز معافیت ندارد و مشمول مالیات می شود.
حسین وکیلی افزود: همچنین بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه و لایحه بودجه سال 94 کل کشور ارگان ها، شرکت ها و آستان های مقدس که مشمول ارائه اظهارنامه مالیاتی هستند، حتما باید اظهار نامه خود را تا 31 تیر در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت کنند.
وی گفت: ممکن است براساس قانون، این سازمان ها ویا ارگان ها شامل معافیت های صد درصدی یا کمتر بشوند که ملاک استفاده از این معافیت ها ارائه اظهارنامه در مهلت قانونی مقرر است.
وکیلی در باره راستی آزمایی اظهارنامه های مالیاتی هم افزود: قانون این اختیار را به ما داده که تحت شرایطی اظهارنامه های مالیاتی را تایید کنیم و بدون رسیدگی بپردازیم.
وی گفت: در مواردی که سازمان امور مالیاتی تشخیص دهد طبیعی است که اطلاعات مودی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور در بخش دیگری از سخنانش از همه مودیانی که تاکنون در سامانه نظام مالیاتی ثبت نام نکرده اند خواست برای ایجاد پرونده مالیاتی و دریافت کد رهگیری و ارائه اظهارنامه مالیاتی حتما تا 31 تیر در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت نام کنند والا معافیت های مالیاتی آنها حذف خواهد شد.
وی گفت: همه کسانی که فعالیت اقتصادی خود را در سال 93 آغاز کرده اند باید تا آخر تیر در سامانه سازمان امور مالیاتی ثبت نام و بعد از گرفتن کد رهگیری اظهار نامه خود را از طریق سامانه ارائه دهند و ارائه نکردن اظهارنامه شامل جریمه و عدم برخورداری از معافیت خواهد شد.
وکیلی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه سازمان امور مالیاتی بر اساس ماده 95 قانون مالیات های مستقیم با مشاغل مندرج در بند ج که عمدتاً شامل خرده فروشان می شود در باره اظهارنامه مالیاتی به توافق رسیده است، گفت: البته هنوز با مشاغل و صنوف بندهای الف و ب به توافق نرسیده ایم.
وی گفت: صنوف شامل بند الف صنوفی هستند که باید دفتر روزنامه و دفتر کل خود را به سازمان ارائه دهند و صنوف شامل بند ب باید دفتر مشاغل خود را به سازمان ارائه دهند که مجموعا 40 تا 50 صنف را شامل می شود.
معاون مالیات های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور افزود: صنوف مشمول بند الف و ب تا زمانی که رسما از طریق سازمان امور مالیاتی خبری اعلام نشده و توافقی صورت نگرفته می توانند مانند صنوف بند ج اظهارنامه خود را ارائه و پرداخت کنند تا بعد در این باره تصمیمات نهایی گرفته شود.