قاچاقچی حرفه ای از منظر قانون
نمایندگان مجلس شورای اسلامی قاچاقچی حرفه ای را اینگونه تعریف کردند که بیش از سه بار مرتکب قاچاق شود و ارزش کالا یا ارزش قاچاق در هرمرتبه بیش از ده میلیون ریال باشد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، این تعریف در اصلاح موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و در ماده یک این طرح آمده است.
نمایندگان در رسیدگی به ماده 2 این طرح ، بند (خ) ماده دو این قانون را اینگونه اصلاح کردند که عدم رعایت ضوابط تعیین شده از سوی دولت یا نداشتن مجوزهای لازم از بانک مرکزی برای ورود ، خروج، خرید، فروش یا حواله ارز به منزله قاچاق خواهد بود.
اصلاح موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز
در ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ، مجلس ماده 4 این طرح را نیز که به موضوع مجازات های مربوط به قاچاق کالا و ارز است اصلاح کرد.
براساس تبصره یک ماده 4 عرضه و فروش کالاهای قاچاق موضوع این ماده ممنوع است و مرتکب به حداقل مجازات های مقرر در این ماده محکوم می شود .
در یکی دیگر از تبصره های این ماده که اصلاح و تصویب شد ، خرید، فروش، حمل یا نگهداری کالاهایی که موضوع قاچاق قرار میگیرند به صورت تجاری مانند فرآورده های نفتی و دارویی خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب و مرتکب علاوه بر ضبط کالاهای مزبور حسب مورد به حداقل جریمه نقدی مقرر در این ماده محکوم می شود.
همچنین دولت مکلف است طی دو ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون دستور العمل لازم را تصویب نماید.
مجوز مشارکت دولت در برنامه صندوق بین المللی پول
مجلس، امروز لایحه اجازه مشارکت ایران در برنامه صندوق بین المللی پول برای کاهش فقر و ارتقای رشد(prgt) را نیز تصویب کرد.
مجلس شورای اسلامی امروز به عنوان نخستین دستور، لایحه اجازه مشارکت دولت جمهوری اسلامی ایران در برنامه صندوق بین المللی پول برای کاهش فقر و ارتقای رشد(prgt) را تصویب کرد.
بر اساس این لایحه به دولت اجازه داده می شود از طریق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در برنامه کاهش فقر و ارتقای رشد (prgt ) که صندق بین المللی پول و در چارچوب اهداف اساسنامه آن صندوق اجرا می کند، مشارکت کرده و نسبت به تخصیص سهمیه تعیین شده ی هیئت عامل صندوق از محل عواید متعلقه حاصل از فروش طلا جهت کمک به تامین مالی کشورهای فقیر تا سقف 16 مییلیون sdr(حق برداشت مخصوص) اقدام کند.
مجوز دولت برای الحاق به کنوانسیون قرارداد حمل و نقل بین المللی کالا
مجلس شورای اسلامی همچنین به دولت اجازه داد به پروتکل الحاقی به کنوانسیون قرارداد حمل و نقل بین المللی جاده ای کالا راجع به سند حمل الکترونیکی ملحق شود.
نمایندگان در این لایحه به دولت اجازه دادند اسناد این الحاق را نزد امین اسناد کنوانسیون مذکور تودیع کند و تعیین و تغییر دستگاه اجرایی طرف عضویت بر عهده دولت است.
همکاری های کشتیرانی دریایی ایران- غنا
در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی لایحه موافقتنامه کشتیرانی تجاری دریایی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری غنا و پروتکل اصلاحی آن نیز به بحث گذاشته شد که به تصویب رسید.
بر اساس ماده واحده این لایحه موافقت نامه کشتی رانی تجاری دریایی بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری غنا مشتمل بر 16ماده و پروتکل الحاقی آن مشتمل بر 2بند به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده می شود.
الحاق دولت به تشریفات اصلاحی کنوانسیون ورشو
مجلس شورای اسلامی امروز همچنین در قالب بررسی لایحه ای، اجازه الحاق به تشریفات (پروتکلهای) اصلاحی یک و دو و چهار کنوانسیون ورشو و اصلاحی آن به موجب تشریفات (پروتکل) لاهه مربوط به یکسان کردن برخی مقررات حمل و نقل بین المللی را صادر کرد.
تعیین نمایندگان مجلس در مجامع استانی و فرهنگ عمومی استانها
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ناظران خود را در مجامع استانی تعیین کردند .
بر اساس رای گیری به عمل آمده در صحن علنی مجلس آقای نیری با 159 رای نماینده مجلس در مجمع استان آذربایجان شرقی ، حسنی صدر با 147 رای نماینده مجلس در مجمع استان آذربایجان غربی و موسوی اصل با 158 رای نماینده مجلس در مجمع استان اردبیل شد .
همچنین سالک با 156 رای در اصفهان ، اکبریان با 156 رای در استان البرز ، عمران علی محمدی با 150 رای در ایلام ، موسی احمدی با 151 رای در بوشهر ، مجتبی رحمان دوست با 166 رای در استان تهران ، مجید جلیل سرقلعه با 148 رای در استان چهارمحال و بختیاری ، هاشم زهی با 146 رای در خراسان جنوبی ، ابوالقاسم خسروی با 150 رای در خراسان رضوی ، جعفری با 154 رای در خراسان شمالی ، سودانی با 163 رای در خوزستان ، موسوی با 151 رای در زنجان ، رستمیان با 159 رای در سمنان ، شهریاری با 159 رای در سیستان و بلوچستان ، فریدونی با 146 رای در فارس ، حسینی با 159 رای در قزوین ، امیرآبادی با 158 رای در قم ، علوی با 151 رای در کردستان ، امیری با 155 رای در کرمان ، مصری با 153 رای در کرمانشاه ، زارعی با 149 رای در کهگیلویه و بویراحمد ، طاهری با 158 رای در گلستان ، قربانی با 159 رای در گیلان ، بیرانوند با 156 رای در لرستان ،ناصری با 161 رای در مازندران ، رضایی با 155 رای در مرکزی ، عاشوری با 149 رای در هرمزگان ، آریایی نژاد با 156 رای در همدان و زارع زاده با 152 رای در یزد به عنوان نمایندگان مجلس در مجامع استانی انتخاب شدند .