طی توافق محدودیتهای اقتصادی برداشته میشود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در ازای محدودیتهای هستهای محدودیتهای اقتصادی برداشته می شود .
محمد رضا پور ابراهیمی در گفتگو با
خبرگزاری صدا و سیما در مورد جمع بندی مذاکرات هسته ای افزود: همه مردم باید مطلع باشند که در ازای محدودیت هایی که در حوزه هسته ای پذیرفته ایم بخشی از آنچه را که به عنوان محدودیت های اقتصادی و به صورت غیر قانونی علیه ما در حوزه تحریم های مرتبط با بانک مرکزی، فروش نفت خام، حمل و نقل و بسیاری از موارد دیگر اعمال می شد برداشته خواهد شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: باید توجه کنیم که در مقابل موضوع هسته ای موضوعات اقتصادی مطرح بوده است و ما امروز در حال پیگیری این موضوعات هستیم.
پورابراهیمی در ادامه خاطر نشان کرد: در صورتی که ما شاهد پیمان شکنی و عهد شکنی امریکایی ها نباشیم به شرایطی همچون سال 1390 باز خواهیم گشت یعنی فروش نفت خام ما به 2/5 میلیون بشکه یا بیشتر از آن خواهد رسید و نقل و انتقال وجوه ارزی ما بر اساس بانک مرکزی و بانک های خارجی انجام خواهد گرفت.
وی عدم توافقات بر اساس یک برنامه زمان بندی را یکی از نگرانی ها در موضوع جمع بندی مذاکرات هسته ای دانست و گفت که در این خصوص متن مذاکرات را با حضور وزیر امور خارجه در صحن علنی مجلس بررسی خواهیم کرد و امیدواریم که این متن بر اساس چارچوبی باشد که در قانون اساسی ما مطرح است.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد : در صورت رعایت این چارچوب، تمام دغدغه ما این خواهد بود که در حوزه مذاکرات هسته ای، جمع بندی مرتبط با بحث تحریم ها بتواند بر اساس یک جدول زمان بندی و شرایط تعریف شده ای که در متن مذاکرات آمده است اجرایی شود.
پور ابراهیمی همچنین با اشاره به پیشبرد اقتصاد مقاومتی در سال های اخیر گفت : اگر این رویکرد بخواهد تحت تاثیر شرایط جدید قرار بگیرد تمام زحمات ما را از بین برده است.
وی افزود: امسال ما توانستیم برای اولین بار در تاریخ انقلاب سهم نفت را در بودجه عمومی دولت به حدود 35 درصد کاهش دهیم اما اگر در فردای مذاکرات مجدداً بحث افزایش فروش نفت پیش بیاید و دولت به واسطه اینکه منابع جدیدی ایجاد شده است این منابع را در بودجه عمومی دولت مجدد مورد استفاده قرار دهد، ما دچار مشکلات قبل خواهیم شد و تمام زحمات مرتبط با رویکرد اقتصاد مقاومتی را با چالش مواجه می کنیم.
پور ابراهیمی در پایان افزود: امیدواریم توانمند سازی اقتصاد از درون مبنای تصمیم گیری ما قرار گیرد و ظریف سازی و روان سازی اقتصاد به عنوان عاملی شتاب زا در کنار آن بیاید تا با کمک این موارد بتوانیم از تمام محدودیت های اقتصادی عبور کنیم.