اجرای طرح "ساعت تهران "در ادارات پایتخت
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران از اجرای طرح نمادین"ساعت تهران"در روز دوشنبه ۲۲ تیر در سطح ادارات پایتخت خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، سید محمد هاشمی با اعلام این خبر گفت: این شرکت در نظر دارد با این طرح که با عنوان ساعت تهران (سه ساعت مدیریت مصرف برق) مطرح شده است با پیادهسازی راهکارهای ساده و اثربخش در ساختمانهای اداری برای کاهش اوج بار اقدام کند.
وی افزود: هدف این طرح، اثبات فرصتهای متعدد مصرف بهینه برق در ساعات اوج بار و نشان دادن تاثیر اقدامهای بسیار ساده در کاهش مصرف برق در بخش ادارات و تاثیر بسزای آن در تامین برق مطمئن با منابع محدود است.
هاشمی با اعلام اینکه این طرح از ساعت 12 تا 15 به مدت 3 ساعت اجرا میشود؛ گفت: همکاری حدود 2300 ساختمان اداری با قدرت مصرفی 1000 مگاوات در کاهش 20 درصدی مصرف در اوج بار از دیگر اهداف این طرح است.
وی تصریح کرد: رمز موفقیت این طرح حمایت همه جانبه مسئولین است که امید است با اجرای این طرح نمادین، ظرفیتهای موجود برای استفاده بهینه از نعمت برق هرچه بیشتر مورد توجه شهروندان قرار گیرد.
با اجرای این طرح کاهش مصرف قریب به 7 هزار میلیارد ریال ارزش اقتصادی حاصل خواهد شد.
بیش از صد سازمان، وزارتخانه و ادارات شهر تهران در اجرای این طرح همکاری خواهند داشت.
***با استاندارد کردن کولر ، یخچال و روشنایی 5300 مگاوات صرفه جویی خواهد شد***
مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی گفت : با استفاده از کولرهای آبی ، یخچال و روشنایی استاندارد و کم مصرف می توانیم 5 هزار و 300 مگاوات در زمان اوج مصرف ، صرفه جویی کنیم.
سیدحسین سجادی در مصاحبه با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه با استفاده از کالاهای با کیفیت و تجهیزات بروز در تولیدات و واردات محصولات برقی مصرف انرژی را می توان مدیریت کرد، افزود: با تولیدات محصولات برقی با کیفیت و با دانش روز مشترکان می توانند ابزاری برای مصرف درست داشته باشند.
وی گفت: نمی توانیم به مردم بگوییم مصرف نکنید اما مدیریت مصرف محدود کردن مردم نیست بلکه ابزاری برای مصرف بهتر و هزینه کمتر است.
سجادی افزود: حدود 11 درصد از مصرف در زمان پیک شبکه مربوط به کالاهایی است که راندمان پایین دارد یا فرسوده شده است که با تولید این میزان انرژی می توان از ساخت 5 نیروگاه بیش از هزار مگاواتی جلوگیری کرد و به عبارتی بدون ساخت این تعداد نیروگاه ، مدیریت مصرف را انجام داد.
وی گفت: اگر تولید لامپ های رشته ای را از امروز متوقف و لامپ های کم مصرف را جایگزین آن کنیم شش ماه بعد در عمل 2 هزار مگاوات از بار شبکه در زمان اوج مصرف کاهش می یابد.
مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی درباره استفاده از کولرهای استاندارد نیز افزود: عمر مفید کولرهای آبی 5 ساله است و اگر تصمیم بگیریم کولرهایی با راندمان بالا تولید کنیم بعد از 5 سال نتیجه آن را بر روی پشت بام مردم خواهیم دید یا الکترو موتورهایی که با راندمان بالا تولید می شود جایگزین الکترو موتورهای سوختی فعلی خواهد شد.
سجادی گفت: با نصب کولرهای آبی با بازده بالا سالانه می توانیم هزار و 500 مگاوات مدیریت مصرف داشته باشیم.
وی درباره سیم پیچی غیراستاندارد در کولرهای آبی نیز افزود: اغلب سیم پیچی های دستی مصرف را حداقل تا 2 برابر افزایش می دهد.
سجادی درباره عمر مفید یخچال ها نیز گفت : عمر مفید یخچال ها 10 تا 15 سال است و
7 و نیم میلیون یخچال فرسوده در کشور با عمر بیش از 10 تا 15 سال یکی از عوامل مهم افزایش مصرف برق در کشور به حساب می آید.
وی افزود : در صورتی که از یخچال های استاندارد و با رتبه برچسب انرژی بالا استفاده شود سالانه هزار و 500 مگاوات در مصرف انرژی صرفه جویی خواهد شد.
مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی درباره نقش مردم در مدیریت مصرف گفت: اگر هر مشترک یک لامپ رشته ای 100 وات را در روز خاموش کند حدود 3 هزار مگاوات مصرف را کاهش خواهیم داد.
سجادی ، خاموش کردن لامپ های اضافی کم مصرف و LED و کم کردن دور تند کولرها به دور کند را نیز از دیگر عوامل موثر در کاهش مصرف انرژی در زمان اوج مصرف برشمرد.
وی با انتقاد از عادت نادرست مصرف روشنایی در روز و در محل کار و ادارات گفت: الگوسازی نقش مهمی در مدیریت مصرف دارد و برنامه ریزی شده است بسیج به عنوان نماینده وزارت نیرو در ادارات سراسر کشور به مصرف بهینه انرژی کمک کند.
***شدت مصرف انرژی در ایران چند برابر دنیاست***
مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی گفت: دو معیار برای سنجش شدت مصرف انرژی وجود دارد که یک مورد نرخ برابری ارز و با این معیار شدت انرژی در ایران یک و نیم برابر دنیاست و معیار دیگر را قیمت رسمی ارز در نظر می گیرند که براین اساس شدت انرژی در ایران 3 و نیم برابر متوسط دنیاست.
سیدحسین سجادی در مصاحبه با
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه شدت انرژی در ایران در سال های اخیر رو به رشد بوده است و آژانس بین المللی انرژی نیز آن را تأیید می کند ، افزود: شدت انرژی از نسبت میزان انرژی مصرفی و میزان ارزش افزوده ای که ایجاد می کند بدست می آید و برای بهبود وضعیت شدت انرژی باید هم مصرف انرژی و هم تولید خدمات و محصولاتی که ارزش افزوده بیشتری دارد ، بهبود یابد.
وی تصریح کرد: اگر این دو اتفاق همزمان نیفتد ممکن است شدت انرژی را کاهش دهیم اما شدت انرژی همچنان مثبت و بالا خواهد بود و در بخش صنعت با مصرف انرژی معینی ، میزان تولید و ارزش افزوده ای که تولید می کند مهم است.
سجادی درباره طرح جایگزینی محصولات فرسوده گفت: در طول یک یا دو ماه آینده طرحی برای جمع آوری لوازم فرسوده خانگی مانند کولر و یخچال داریم و با برخی از بانک ها برای پرداخت تسهیلات بدون بهره یا کم بهره مذاکراتی داشتیم.
وی افزود: این طرح ها آزمایشی برای تعداد معدودی از هموطنان اجرا خواهد شد و تسهیلاتی در اختیار آنها قرار می دهیم که بهره بانکی این تسهیلات را نیز سازمان بهره وری انرژی پرداخت خواهد کرد.
مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی تاکید کرد: در ازای پرداخت تسهیلات ، لوازم فرسوده این تعداد افراد نیز از آنها خریداری می شود و لوازم جدید با کیفیت بالا در اختیار آنها قرار خواهد گرفت.
سجادی در مورد نقش مدیریت مصرف سازمان بهره وری انرژی گفت: حدود 430 مگاوات در بخش تولید و مصرف انرژی مدیریت مصرف داشتیم که به کاهش تلفات و افزایش راندمان نیروگاه ها منجر شده است.
وی با اشاره به اینکه 31 میلیون مشترک برق در کشور داریم ، تصریح کرد: رشد مشترکان در سال گذشته 4 و 6 دهم درصد نسبت به سال 92 و رشد مصرف انرژی 7 و 8 دهم درصد به ثبت رسیده است.
سجادی ، قدرت سرانه هر مشترک در ازای شبکه برق را 934 وات اعلام کرد و گفت : این آمار قابل قبولی است.
وی درباره آلودگی نور نیز افزود: فرهنگ اشتباهی در حال رواج است که برخی افراد در ساختمان های جدید با نورپردازی نما تلاش می کنند بنای خود را بهتر و با قیمت بیشتر به فروش برسانند اما متأسفانه این شیوه نورپردازی بعد از فروش هم هزینه ای به ساکنان تحمیل می کند و هم از نظر نورپردازی موجب سلب آسایش ساکنان و همسایه ها خواهد شد.
مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی در مورد ادغام سازمان بهره وری انرژی و سازمان انرژی های نو که طرح آن در مجلس در حال بررسی است ، گفت: با ادغام این دو سازمان ، مصرف انرژی کاهش خواهد یافت در حالی که هم اکنون نیز این دو در امتداد هم برای کاهش مصرف انرژی فسیلی تلاش می کنند.