پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی گفت: میزان مصرف انرژی در کولرهای آبی بنا به رتبه بندی انرژی (برچسب انرژی) از A تا G به ترتیب سالانه ۶۰۰ کیلووات ساعت تا ۱۲۰۰ کیلووات ساعت است.
سید حسین سجادی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه 7 رتبه انرژی برای کولرهای آبی در نظر گرفته شده است ، گفت : فاصله مصرف انرژی هر رتبه با رتبه قبل 100 کیلووات ساعت است.
وی افزود : سالانه 800 هزار کولر آبی نیاز است اما تولید این کولرها بیش از این رقم است که تعدادی از آنها به سایر کشورهایی که شرایط اقلیمی مشابه ایران دارند صادر می شود.
سجادی درباره اینکه چرا بیشتر کولرهایی که در بازار موجود است در رتبه G و E قرار دارد، افزود: برغم حمایت های دولت هنوز بیشتر تولیدات در رتبه انرژی G است چون تولیدکننده موظف به ارتقای رتبه انرژی نیست ، تمایلی برای ارتقای رتبه انرژی که هزینه بیشتری برای تولیدکننده دارد نشان نمی دهد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر حدود چهار تولیدکننده داخلی با حمایت سازمان بهره وری انرژی سالانه حدود 300 هزار دستگاه کولر آبی با رتبه انرژی A و B تولید و روانه بازار می کنند اما هنوز غالب تولیدکنندگان تولیدات خود را با برچسب انرژی پایین به بازار عرضه می کنند.
مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی افزود: تولیدکنندگانی که از حمایت سازمان بهره وری انرژی برخوردارند تسهیلاتی می گیرند و موظفند براساس آن تا زمان بازپرداخت تسهیلات رتبه انرژی A و B را رعایت کنند.
سجادی ادامه داد : ناظران سازمان بهره وری انرژی در کارخانه های تولید کولر که از تسهیلات این سازمان بهره می برند ، حضور دارند و رتبه انرژی A و B را از نظر کیفیت قبل از ورود به بازار بررسی و تایید می کنند.
رتبه G، استاندارد محسوب می شود
وی گفت : رتبه G پایین ترین رتبه انرژی است اما استاندارد محسوب می شود.
سجادی درباره کولرهای گازی نیز افزود : در این نوع کولرها نباید رتبه انرژی کمتر از B باشد و اگر از مبادی ورودی مجاز وارد کشور شود سازمان استاندارد نمونه گیری می کند و بعد از تایید وارد بازار می شود اما اگر از مبادی غیرمجاز مانند بانه وارد کشور شود کنترلی بر آنها صورت نمی گیرد.
وی گفت: تعدادی از کولرهای گازی نیز تحت لیسانس شرکت های معتبر در داخل کشور تولید می شود که سازمان استاندارد مسئولیت نظارت بر کیفیت آنها را برعهده دارد و میزان مصرف انرژی در کولرهای گازی سه تا پنج برابر کولرهای آبی است.
مصرف انرژی در یخچال ها
مدیر عامل سازمان بهره وری انرژی گفت : مصرف انرژی در یخچال ها در بالاترین رتبه انرژی در سال 170 کیلووات ساعت و پایین ترین رتبه آن 650 کیلووات ساعت است.
سید حسین سجادی با اشاره به اینکه 7 رتبه بندی انرژی در یخچال ها وجود دارد، افزود: فاصله بالاترین رتبه انرژی A++ (ای تو پلاس) 170 کیلووات ساعت و پایین ترین رتبه یعنیE هم 650 کیلووات ساعت برق در سال مصرف می کند.
وی تاکید کرد: فاصله مصرف هر رتبه انرژی در یخچال 80 کیلووات ساعت در سال است.
سجادی با اشاره به اینکه بیش از یک میلیون و 300 هزار دستگاه یخچال در سال در کشور
با نظارت سازمان بهره وری انرژی تولید می شود، گفت: تولید حدود 300 هزار دستگاه دیگر هم بدون نظارت این سازمان است.
سجادی افزود: بیش از 12 تولیدکننده یخچال در داخل کشور با نظارت سازمان بهره وری انرژی تولیدات خود را به بازار عرضه می کنند.
وی درباره نظارت بر واردات یخچال های خارجی گفت: این موضوع به عهده سازمان استاندارد است که نمونه گیری آن در مبداء قبل از بارگیری یا در گمرک قبل از ورود به بازار انجام و بعد از تایید رتبه انرژی ، ترخیص می شود.
نسبت استفاده از لامپ های کم مصرف به رشتهای
مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی گفت: نسبت استفاده از لامپ های کم مصرف به لامپ های رشتهای در سالهای اخیر تغییر یافته و هم اکنون 70 درصد به لامپ های رشته ای و 30 درصد به لامپ کم مصرف اختصاص دارد.
دلیل این ادعا تولید سالانه 60 میلیون لامپ رشته ای در کشور و واردات 30 میلیون لامپ رشتهای به کشور است.
وی گفت: در سالهای گذشته حدود 100 میلیون لامپ کم مصرف با قیمت مناسب بین مردم توزیع و با اقبال خوبی هم مواجه شد اما همان زمان برخی به اشتباه می گفتند در مکان هایی که زیاد روشن و خاموش می شود نباید از لامپ کم مصرف استفاده کرد.
سجادی افزود: درحالیکه در صورت استانداردبودن لامپ های کم مصرف یکی از ویژگی های آن قدرت بالای کلیدزنی است و چندین برابر لامپ های رشته ای قابلیت کلیدزنی دارد.
وی با تاکید بر اینکه براساس مصوبه هیات دولت در سال 91 دو سال به تولیدکنندگان لامپ های رشته ای فرصت داده شد تا از ابتدای سال 93 جلوی تولید این لامپ ها گرفته شود اما شرایط برای عملی شدن این مصوبه مهیا نشد و تولیدکنندگان نیز هنوز آن را جدی نگرفته اند.
مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی گفت: موضوع نظارت بر حذف تولید لامپ های رشته ای به عهده حوزه صنعت است اما ظاهرا تسهیلاتی برای تغییر خط تولید داده نشده است و تولیدکنندگان نیز درخواستی برای تولید لامپ های کم مصرف ندادند چون بازار فروشی خوبی دارند.
سجادی درباره تولید لامپ های LED افزود : این لامپ ها نیز در داخل کشور تولید می شود و بخشی هم هم وارد می شود که استاندارد آن را سازمان استاندارد تایید کرده اما به خاطر قیمت بالاتر نسبت به لامپ های دیگر تولید آن محدود است.