بهره برداری از شیوه جدید کشت ذرت
شیوه جدیدکشت ذرت علوفه ای با حضور وزرای جهاد کشاورزی و نیرو در یکی از بزرگترین و پیشرفته ترین واحد های کشت و صنعت استان تهرا ن در پیشوا به بهره برداری رسید.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، ذرت بعد از گندم و برنج سومین محصول زراعی از نظر سطح زیرکشت و دومین محصول بعد از گندم از نظر میزان تولید است که علاوه بر تامین دانه و علوفه مورد نیاز مرغداریها و دامداری ها ، در صنعت غذایی ، شیمیایی و دارویی نیز اهمیت ویژه ای دارد.
در روش جدیدکشت ذرت با استفاده از آبیاری نواری (تیپ) علاوه برافزیش بازدهی آب تا بیش از 95 درصد و کاهش چشمگیر مصرف آب ، میزان تولید در هرهکتار نیز دو برابرافزایش می یابد.
وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه مراسم بهره برداری از شیوه جدیدکشت ذرت علوفه ای گفت: در گذشته با استفاده از آبیاری غرق آبی برای کشت هر هکتار ذرت علوفه ای بیش از 18 هزا رمتر مکعب آب مصرف می شد که این میزان در آبیاری بارانی حدود 9 هزارمتر مکعب و با شیوه نواری به کمتر از 5 هزار مترمکعب کاهش یافت.
محمود حجتی با اشاره به افزایش میزان تولید در این شیوه کشت افزود: با روش های پیشین کشت ، میزان تولید در هر هکتار بین 45 تا 50 تن بود اما این نوع آبیاری ، میزان برداشت را به حدود 100 تن افزایش داد.
وی گفت: همچنین کیفیت محصول بویژه در زمینه تامین پروتئین و افزایش ارزش غذایی در ذرت تاثیر بسزایی ایجاد کرده است.