برخورد بر خرده قاچاق کالا تاثیری ندارد
عضو اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی تهران: برای مبارزه با قاچاق کالا نباید به سراغ خرده قاچاقچی برویم و در این بخش ها متمرکز شویم بلکه قاچاق عمده کالاها امری ساماندهی شده در باندهای خاصی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ،مجیدرضا حریری گفت : اینکه قاچاق کالا را به موارد خردی مانند کالاهای همراه مسافر یا ملوانی و چمدانی نسبت دهیم هرگز به رقم حدود 20 میلیارد دلار نمی رسد بلکه باید باندهای خاص ساماندهی شده را شناسایی و معرفی و باید با ابزار اقتصادی انها را ریشه کن کرد.
وی گفت : اینکه برخی ها رقم چهار میلیارد دلاری و چهل میلیارد دلاری از قاچاق می دهند هر دو نادرست و غیر دقیق است و ظرفیت اقتصادی کشور و تجارات فرامرزی ما نمی تواند قاچاق 40 میلیارد دلاری را جذب کند و البته از رقم 4 میلیارد دلار هم خیلی زیادتر است و حدود 20 تا 25 میلیارد دلار گاهی بیان می شود.
وی تصریح کرد : تجارب جهانی هم نشان می دهد نگاه امنیتی و سیاسی به مبارزه با قاچاق نمی تواند جوابگو باشد بلکه با پدیده اقتصادی هم باید با ابزار اقتصادی برخورد کنیم و در قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا هم باید نگاه امنیتی کم رنگ شود و هویت اقتصادی ان افزایش یابد و تعرفه گذاری مناسب باید مد نظر باشد.
عضو اتاق بازرگانی تهران گفت : باید با پدیده قاچاق مبارزه اقتصادی بکنیم تا انگیزه سوداوری ان حذف شود و افزایش تولید داخل هم موثر است.
وی با بیان اینکه ورود کالاهای قاچاق به اقتصاد ایران و تولید لطمه زده است ، گفت :پیامدهای منفی قاچاق فقط اقتصادی نیست بلکه تاثیر منفی ان بر خدمات بهداشت و سلامتی و حوزه های فرهنگی و درمانی هم زیاد است.
بنابرنظر کارشناسان یکی دیگر از علل افزایش قاچاق کالاها و محصولات مختلف به داخل ایران ممنوعیت برخی از محصولات در بازارهای ایران است.
آمارهای رسمی در داخل ایران نشان می دهند که محصولاتی مانند سیگار، تلفن های همراه، مشروبات الکلی، مواد آرایشی، رسیورهای ماهواره ای و داروها مهم ترین کالاها و محصولاتی است که به شکل قاچاق وارد ایران می شوند.
همچنین گفته می شود حدود دو میلیارد دلار تلفن همراه و تجهیزات آن به شکل غیرقانونی و قاچاق وارد ایران می شود.
85 درصد از تلفن های همراه موجود در بازارهای ایران به شکل غیرقانونی و قاچاق وارد ایران می شود و این مساله دویست میلیون دلار ضرر به دولت ایران وارد می کند. بخش عمده ای از کالاهایی را که به شکل قاچاق وارد ایران می شود مواد آرایشی است.
قاچاقچیان مالیات کالاها و محصولاتی را که وارد می شود پرداخت نمی کنند و بازنده اصلی هم دولت است.