قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات اجرایی میشود
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آیین نامه قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات چند ماه قبل در دولت تصویب شد و پس از مراحل قانونی قابلیت اجرایی یافته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ حسین نوش آبادی در نشست خبری دیروز خود با اشاره به اجرائی شدن این قانون به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هر ایرانی حق دسترسی آزاد به اطلاعات عمومی را دارد، اطلاعاتی که متضمن حق و تکلیف برای مردم است.
وی گفت: کمیسیونی به ریاست وزیر ارشاد در چارچوب این قانون به دستور رئیس جمهور تشکیل شده است که نظارت بر اجرای قانون را بر عهده دارد.
سخنگوی وزارت ارشاد ادامه داد: حمایت از آزادی اطلاعات و دسترسی همگانی به اطلاعات موجود و تدوین برنامه ها در عرصه اطلاعرسانی و نظارت بر حسن اجرا و رفع اختلافات، فرهنگسازی و ایجاد وحدت رویه از جمله وظایف کمیسیون است.
نوش آبادی درباره نمایشگاه قرآن نیز گفت: این نمایشگاه تا 27 ماه رمضان ادامه دارد و علاوه بر عرضه آثار مکتوب قرآنی و پژوهشها از استعداد توانمندی قرآنی نیز استفاده شده است.
وی با اشاره به حضور هنرمندان در این نمایشگاه افزود: 114 اثر فاخر هنری در این نمایشگاه عرضه میشود و در مجموع در این نمایشگاه علاوه بر ترویج فرهنگ قرآنی، بستر تعامل سازنده میان مردم و هنرمندان قرآنی پدید آمده است.
سخنگوی وزارت ارشاد درباره صندوق اعتباری حمایت از هنرمندان گفت: فلسفه تاسیس این صندوق حمایت از هنرمندان است و تمام اقدامات آن باید معطوف به حمایت از این افراد باشد؛ این صندوق با پالایشی که در آن صورت گرفته است کار خود را ادامه میدهد تا بتواند افراد ذیصلاح را مورد حمایت قرار دهد، وزارت ارشاد با توجه به منابع موجود سعی دارد در جهت تقویت مسائل رفاهی هنرمندان، تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی آن ها اقدام کند.
وی درباره تاخیر 18 ماهه در معرفی رایزن فرهنگی لبنان پس از شهادت شهید انصاری افزود: با توجه به توسعه مناسبات فرهنگی ما و لبنان لزوم معرفی رایزن فرهنگی احساس میشود اما تبادل رایزن بستگی به شرایط دارد و معرفی نکردن رایزن جدید ناشی از بی توجهی نیست و باید با برنامه ریزی از بحرانها عبور کنیم.
نوشآبادی درباره برگزاری جشنواره موسیقی امسال نیز گفت: هنوز تصمیم نهایی برای واگذاری جشنواره موسیقی به موسسهای گرفته نشده است اما متولی اصلی حوزه هنری و دفتر موسیقی است و با توجه به سیاستهای وزارت ارشاد طبیعی است که از ظرفیت های خانه موسیقی استفاده شود و سعی می کنیم از ظرفیت تمامی نهادهای دولتی، غیر دولتی و صنفی استفاده شود.
وی همچنین درباره معرفی مشاور وزیر در بخش جوانان افزود: استفاده از مشاور در حوزه جوانان تصمیمی است که برای توانمندی سازی حوزه جوانان اتخاذ شده است تا با استفاده از تجارب فرد صاحبنظر مشکلات این حوزه برطرف شود.
نوش آبادی درباره استعفای مدیرعامل بنیاد رودکی گفت: استعفایی در کار نبوده است اما اخباری وجود دارد مبنی براینکه، بنیاد رودکی تصمیم دارد دو معاونت جدید موسیقی و تئاتر تأسیس کند تا بتواند خدمات بیشتری را در بخش موسیقی و تئاتر ارائه دهد، بنیاد رودکی نهاد دولتی نیست ولی با نظارت وزارت ارشاد فعالیت میکند، بنابراین تصمیم جدید بنیاد رودکی در حال بررسی است به شرطی که با سیاستهای حاکمیتی ارشاد تعارض نداشته باشد میتواند انجام شود، زیرا دفتر موسیقی و اداره هنرهای نمایشی دو جزء لاینفک معاونت هنری است و نقش آن باید تداوم داشته باشد.
وی افزود: از سوی دیگر به نظر نمی آید که وجود دفاتر دیگر در بنیادهای دیگر تضادی با واحدهای کنونی در وزارت ارشاد داشته است، چرا که معاونتهای وزارت ارشاد وظیفه سیاست گذاری و نظارت دارند ولی معاونتهایی که بنیاد رودکی قصد تأسیس آن ها را دارد کارکرد اجرایی دارند؛ در مجموع تصمیمهای بنیاد رودکی باید در چارچوب وظایف و اساسنامهاش باشد، بنابراین موضوع در حال بررسی است تا ابعاد آن به درستی مشخص شود و موازی کاری نباشد.
معاون حقوقی وزیر فرهنگ درباره چاپ افست «کتاب ایران در گذر روزگاران» گفت: سال گذشته وزارت ارشاد مجوز چاپ اول و فروش این کتاب را صادر کرد ولی چاپ دوم این کتاب چه به طور معمول و چه افست غیرقانونی و تخلف است.
وی با بیان اینکه مسئله این کتاب شکلی است و نه محتوایی و به رعایت پروتکل های قانونی مربوط می شود افزود: از آنجایی که چاپ دوم این کتاب مجوز نداشته بنابراین موسسه مورد نظر اقدامی خلاف و غیرقانونی انجام داده است.
نوش آبادی درباره تایید احکام منتشر شده در رسانه ها درباره دو مامور خاطی سعودی در فرودگاه جده گفت: ما اعلام کرده ایم که احکام صادره تناسبی با جرم ندارند و هتاکی و رفتارهای خلاف شرع و عرف جسارت بزرگی به زائران ایرانی بوده است که به سادگی قابل اغماض و گذشت نیست.
وی با اشاره به پیش شرط های تعیین شده از سوی ایران برای از سرگیری حج عمره افزود: تا زمانی که دولت عربستان سعودی به طور رسمی عذرخواهی نکند و ماموران خاطی به اشد مجازات محکوم نشوند و امنیت کامل زائران ایرانی برقرار نشود، عمره از سر گرفته نخواهد شد و تاکنون نیز گزارشی مبنی بر تنبیه و برخورد با ماموران خاطی فرودگاه جده توسط دولت عربستان دریافت نکرده ایم.
نوش آبادی در پاسخ به پرسشی درباره دوگانگی در برگزاری نمایشگاه قرآن در باغ موزه دفاع مقدس و مصلای تهران که باعث استقبال سرد از هر دو نمایشگاه شده است گفت: با توجه به ضرورت ترویج فرهنگ قرآنی هر نهاد دولتی و غیردولتی که در این عرصه سهیم باشد، ما استقبال می کنیم و تعدد برگزاری نمایشگاه های قرآن را یک حُسن می دانیم.
وی ادامه داد: دلیل انتخاب نکردن مصلای تهران به عنوان محل برگزاری بیست و سومین نمایشگاه قرآن کریم، برگزاری نماز جمعه در این محل بوده است و معتقدیم با پرهیز از برخی مشکلات مانند پارکینگ در مجموع محل برگزاری نمایشگاه کنونی، مکانی مناسب و ارزشمند است و همه نهادها و دستگاه ها باید امکانات و ابزار لازم را برای ارائه بهتر خدمات به آن ارائه کنند.
سخنگوی وزارت ارشاد با اشاره به همکاری برخی نهادها در نمایشگاه قرآن از جمله شهرداری تهران برای فراهم کردن امکان برگزاری نمایشگاه قرآن در باغ موزه دفاع مقدس گفت: امیدوارم شاهد برگزاری نمایشگاه سراسری و دائمی قرآن باشیم.
نوش آبادی درباره پرسش دیگری مبنی بر افزایش قیمت بلیط تئاتر افزود: برگزاری تئاتر و موسیقی هزینه زیادی دارد و مخاطبان آن ها و سالن های ما محدود هستند؛ نکته دیگر اینکه زندگی افرادی که در این رشته هنری فعالیت می کنند غالبا از این طریق تامین می شود که تمامی این مسائل بر روی قیمت بلیط تاثیر می گذارد، ولی قیمت بلیط تئاتر و موسیقی در تمام دنیا گران است.
سخنگوی وزارت ارشاد درباره امضای یک تفاهم نامه با نیروی انتظامی درخصوص برگزاری کنسرت ها گفت: در مورد تفاهمنامه مذاکراتی با نیروی انتظامی داشته ایم که ماحصل آن به پیش نویس اولیه ای درباره شیوه نامه اجرایی کنسرت ها منجر شده است و امیدواریم که در آینده ای نزدیک شاهد امضای این پیش نویس توسط مسئولان وزارت ارشاد و نیروی انتظامی باشیم.
وی با مقایسه تعداد مجوزهای صادر شده کنسرت های اجرا شده و کنسرت هایی که به هر دلیلی لغو شده اند افزود: تعداد کنسرت های لغو شده نسبت به کنسرت هایی که اجرا شده اند به هیچ عنوان قابل مقایسه نیست و مقاماتی که اقدام به لغو کنسرت ها می کنند باید با مسئولان در وزارت فرهنگ و ارشاد هماهنگ باشند.
نوش آبادی گفت: تمامی مجوزها توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه می شود و چنانچه نهادها یا افراد نقطه نظری دارند میتوانند آن را انتقال دهند تا بدون حاشیه برنامه ای لغو یا اجرا شود.
سخنگوی وزارت ارشاد از ورود سران قوا به موضوعات فرهنگی و هنری از جمله موسیقی و تبعات اجرای یک موسیقی ابراز خرسندی کرد و افزود: موضع گیری شخص رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه اظهاراتی مقابل هم و در تعارض با یکدیگر نیست و هر یک از سران قوا از منظری به موضوع موسیقی پرداختند و ما به دیدگاه های همه نهادهای مسئول در این خصوص توجه داریم و امیدواریم با هماهنگی هایی که صورت می گیرد دیگر شاهد لغو برنامه های هنری نباشیم.
وی ادامه داد: در طول سال 93 و سه ماهه نخست امسال 3 هزار و 946 مجوز برای اجرای برنامه های مختلف موسیقی صادر شده است و در طول این مدت بیش از یک هزار مجوز برای موسیقی سنتی، 200 مجوز برای موسیقی مقامی، 200 مورد مجوز موسیقی کلاسیک و 12 مجوز نیز برای اجرای موسیقی بانوان صادر شده است.
سخنگوی وزارت ارشاد گفت: ما مسئول صدور مجوز برگزاری کنسرت ها هستیم و نهادهای دیگر مسئول پشتیبانی از مجوزها ولی برای تایید صلاحیت، تامین نظم و برخورد با جرم، نهادهای دیگر مسئولیت دارند و تا زمانی که قانون کنونی تغییر نکند صدور مجوز برگزاری کنسرت ها برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و نهادهای دیگر تنها می توانند از مجوز صادر شده پشتیبانی کنند.
وی درباره پرسشی مبنی بر سیاست وزارت ارشاد برای نظارت و برخورد با سایت ها در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی افزود: با وجود پیگیری ها، برخی سایت ها همچنان بدون شناسنامه و هویت فعالیت می کنند و برخی افراد خود را ملزم به رعایت قانون نمیدانند و این موضوع ارتباطی با انتخابات ندارد؛ عده ای نمی خواهند شناسنامه دار باشند و گروه های فشار و جریانات بدون تعهد دوست دارند غیرمسئولانه بنویسند و به انتشار اخبار بپردازند.
نوش آبادی تاکید کرد: در زمان انتخابات نیز به طور طبیعی جرایم سایبری و فضای مجازی و لزوم نظارت بر آن ها جدی تر می شود زیرا اگر کنترل های لازم صورت نگیرد، آسیب های جدی به وجود خواهد آمد.