کشف ۱۵۰ تن انواع مواد مخدر در ۳ ماه نخست امسال
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت : در سه ماه نخست امسال با اجرای ۶۸۵ عملیات در مجموع ۱۵۰ تن انواع مواد مخدر کشف شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، جزینی در همایش روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در سالن همایش های صدا و سیما افزود: در این مدت، دو میلیون قرص و آمپول غیرمجاز و حدود 18 تن انواع کریستال تحت کنترل بین المللی کشف شد.
وی گفت: میزان کشف موادمخدر و قرص غیرمجاز در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ترتیب 21 و 53 درصد افزایش را نشان می دهد.
جزینی افزود: در سه ماه نخست امسال، 66 هزار و 470 نفر قاچاقچی دستگیر شدند و 191 قبضه سلاح توقیف شد.
وی گفت: در مجموع 29 هزار قبضه سلاح در25 سال گذشته از قاچاقچیان کشف شده است و این افراد جرائمی همچون آدم ربایی ، تجاوز و قتل را نیز مرتکب شدند.
جزینی افزود: در سال 2014 میلادی دستگاهای مقابله ای کشورمان موفق شدند با اجرای 2200 مورد عملیات بیش از 506 تن انواع مواد مخدر را کشف کنند.
وی به بخش کاهش عرضه مواد مخدر اشاره کرد و گفت : استمرار برنامه های کنترل ، انسداد مرزهای شرقی و غربی کشور ، تقویت و تجهیز مبادی ورودی و خروجی اعم از زمینی ، هوایی و آبی ، ارتقاء ظرفیت های کمی و کیفی و در اولویت قرار دادن اقدامات مبارزه مبتنی بر اطلاعات را در سرلوحه برنامه ها قرار دادیم.
جزینی افزود: در نتیجه این اقدامات در سال 2014 میلادی دستگاه های مقابله ای کشورمان با اجرای 2200 مورد عملیات بیش از 506 تن انواع مواد مخدر از جمله حدود 13/5 تن هروئین و 12/5 تن پروفین را کشف کردند.
وی گفت: در این مدت، بیش از 2770 باند قاچاق متلاشی و بیش از 330 آشپزخانه تولید شیشه (متامفتامین) را با 4 تن شیشه منهدم شد.
جزینی ادامه داد: همچنین در شش ماه سال 2015 میلادی بیش از 305 تن انواع مواد مخدر از جمله 9 تن هروئین کشف شده است .
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت : با اقدامات صورت گرفته و در نتیجه افزایش ضریب خطر انتقال مواد در مسیرهای زمینی در نوار شرقی کشور در دو سال اخیر باندهای بین المللی قاچاق برای دستیابی به منافع نامشروع خود مسیر دریایی را نیز به گزینه های ترانزیت مواد به بازارهای بین المللی به خصوص بازار مصرف اغواگر در اروپا افزوده اند.
وی در ادامه به بخش کاهش تقاضا در سال 2014 اشاره کرد و گفت : سند جامع پیشگیری اولیه از اعتیاد با پوشش حداقل 40 درصد از جمعیت کشور در کانون های هدف شامل خانواده ، محیط های آموزشی (مدارس و دانشگاه ها ) محیط های کار و جامعه در دستور کار دستگاه های فرهنگی و پیشگیری کشور بوده که توفیقات مناسبی در ابعاد مختلف اعم از آگاه سازی ، آموزش مهارت های زندگی ، آموزش سبک های فرزندپروری و تقویت فعالیت های جایگزین صورت گرفته است.
جزینی افزود : به طور نمونه در بعد آگاه سازی 837 برنامه رادیو و تلویزیونی از طریق رسانه ملی کشورمان تولید و پخش شده است .
وی با بیان اینکه در عرصه کاهش آسیب نیز 351 تیم سیار و 1056 مرکز اقامتی میان مدت و بلندمدت برای ارائه خدمات و کاهش آسیب فعالیت می کند ، گفت: تعداد مراکز کاهش آسیب گسترش یافته همچنین برای 20 هزار معتاد متجاهر در 18 مرکز خدمات مناسب ارائه شده است.
قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت : در خصوص درمان نیز از سال 2010میلادی با اصلاح مواد 15 و 16 قانون مبارزه با مواد مخدر مراکز درمان و کاهش آسیب از قبیل درمان های سرپایی ، بستری ، اقامتی میان مدت و درازمدت راه اندازی شده است .
وی افزود: مراکز درمانی و کاهش آسیب از 2275 مرکز در سال 2009 به 6773 مرکز در سال 2014 و همچنین در فاصله زمانی مذکور تعداد افراد پذیرش شده از حدود 670 هزار نفر به بیش از 880 هزار نفر افزایش یافته است.
جزینی گفت: بیش از 80 برنامه کاهش آسیب و درمان در کشورمان را سازمان های مردم نهاد و غیردولتی اجرا می کنند که از مجموع 2700 سازمان مردم نهاد 37 درصد در حوزه پیشگیری ، 56 درصد در حوزه درمان و 7 درصد در حوزه کاهش آسیب فعالیت دارند.
وی گفت: در خصوص حرفه آموزی نیز تعداد 37 هزار نفر معتاد بهبود یافته تحت پوشش قرار گرفتند که تعداد 400 هزار نفر با خط ملی مشاوره تماس تلفنی داشته که در زمینه پیشگیری و درمان راهنمایی شدند.