صنعت آب، ضعیف و وابسته
معاون وزیر نیرو در امور آب و فاضلاب گفت: تا زمانی که صنعت آب کشور به اعتبارات دولتی وابسته است از خدمات رسانی مورد انتظار مردم عقب خواهیم بود.
رحیم میدانی در مصاحبه با
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه بعد از سالها در تهران به عنوان پایتخت کشور ، 56 درصد از مشترکان از خدمات شبکه دفع فاضلاب بهره مند می شوند ، افزود : دلیل این موضوع ضعیف و نحیف شدن صنعت آب به خاطر وابسته بودن به اعتبارات دولتی است.
هزینه تامین آب نجومی است و دولت توان محدودی دارد
وی با تاکید بر اینکه توان دولت در تامین اعتبارات محدود است ، گفت : هزینه تامین آب نجومی است و دولت توان محدودی دارد بنابر این به نفع مردم است کمک کنند صنعت آب روی پای خودش بایستد.
میدانی تصریح کرد: کمک دولت روز به روز به صنعت آب کمتر می شود بنابراین دو راه برای نجات این صنعت وجود دارد یا دولت اعتبارات ما را تمام و کمال پرداخت کند تا خدمات رسانی خوبی انجام دهیم یا اینکه مردم به کمک این صنعت بیایند.
وی ادامه داد : اگر مردم یک گام کوچک بردارند کمک به زیادی به این صنعت خواهد شد.
معاون وزیر نیرو درباره افزایش قیمت انشعاب فاضلاب نیز گفت : شوراهای شهرها می خواهند به بخش آب کشور کمک کنند تا این صنعت به وظایف خود بهتر عمل کند.
وی در مثالی به شبکه های آب و فاضلاب آلمان اشاره کرد و گفت : آلمان ابتدا این صنعت را به بخش خصوصی واگذار کرد و دوباره آن را پس گرفت ، چون معتقد بود این صنعت بسیار سودده است و سود آن نیز باید بین مردم تقسیم شود تا خدمات بیشتر با نصب تاسیسات و شبکه هوشمند نصیب مردم شود.
فاصله زیاد قیمت تمام شده با حق انشعاب
میدانی اضافه کرد: آنچه به عنوان حق انشعاب در ایران اضافه می شود ، فاصله زیادی با قیمت تمام شده خدمات رسانی آب و فاضلاب دارد.
میدانی به ساخت آپارتمان ها و برجهای سر به فلک کشیده با هزینه های گزاف اشاره کرد و گفت : در برج هایی که در تهران می سازند چقدر برای شومینه ، کابینت ، کاغذ دیواری ، نمای ساختمان و دکوراسیون آنها هزینه می شود؟
وی ادامه داد : بگذارید قیمت تمام شده آب را پرداخت کنند تا بتوانیم به مردم خدمت رسانی خوبی داشته باشیم.
معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا افزود : آیا برجها و آپارتمان های سربه فلک کشیده بدون انشعاب آب و فاضلاب ارزشی دارد؟
بنابراین گزارش معاون درآمد و امور مشترکین آب و فاضلاب استان تهران هم گفته است ، قیمت انشعاب آب و فاضلاب از سال 85 تا اوخر 93 ثابت بوده و بهمن پارسال با تصویب شورای اقتصاد افزایش یافت و در سال جدید نیز هنوز تغییری نداشته است.