حفاظت اراضی کشاورزی با ۱۳۱
رئیس سازمان امور اراضی کشور از افتتاح سامانه ارتباطات مردمی حفاظت اراضی کشاورزی ۱۳۱ خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، قباد افشار امروز در نشستی خبری با اشاره به اینکه مردم می توانند از طریق این سامانه ساخت و سازهای غیرمجاز و تغییر کاربری ها را به سازمان امور اراضی کشور گزارش دهند، افزود: مردم می توانند برای خرید زمین نیز از کارشناسان سامانه ارتباطی 131 مشورت بگیرند.
وی گفت: سامانه ارتباطی 131 تاکنون در 14 استان فعال شده است و تا هفته آینده سراسر کشور امکان ارتباط با این سامانه را خواهد داشت.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: مردم در هر نقطه ای از کشور می توانند با این مرکز ارتباط بگیرند و درباره تغییر کاربری غیرمجاز، تفکیک اراضی کشاورزی، زمین خواری و حتی بایرگذاشتن اراضی کشاورزی گزارش دهند.
افشار گفت: کارشناسان این سامانه به صورت مستقیم با گشت های حفظ کاربری کشاورزی ارتباط دارند و گزارش های مردمی را در اختیار نزدیک ترین گروه های گشت قرار می دهند و گزارش های مردمی در همان روز پیگیری و رسیدگی خواهد شد.
وی افزود: علاوه بر این بخش نظارت بر عملکرد گشت ها نیز کم و کیف رسیدگی گشت ها به گزارش های مردمی را از طریق ارتباطات جی پی اس ( موقعیت یاب جغرافیایی ) پیگیری می کنند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: تمام سیم کارت های تلفن همراه امکان تماس با سامانه ارتباطات مردمی حفاظت اراضی کشاورزی 131 را دارند.
بازگشت یک و نیم میلیون هکتار اراضی بایر به چرخه تولید
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت : حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی بایر با پیگیری این سازمان به چرخه تولید بازخواهد گشت.
قباد افشار با اشاره به اینکه حدود 4 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی بایر است، افزود: 2 تا ۵ / ۲ میلیون هکتار از این اراضی آیش است اما یک میلیون و 500 هکتار بایر رها شده است و اگر به چرخه تولید بازگردد و زیر کشت برود میزان تولید محصولات کشاورزی 8 میلیون تن افزایش می یابد.
وی گفت : براساس قانون اراضی بایر ، اگر کشاورزی 5 سال زمین زراعی خود را بدون عذر کشت نکند سازمان امور اراضی می تواند مالکیت را خلع ید کند.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: چنانچه زمین کشاورزی بدون عذر موجه یک سال بایر رها شود سازمان امور اراضی می تواند از سال دوم تا سال چهارم نسبت به خلع ید به مالک اخطار بدهد و چنانچه در سال پنجم مالک اقدامی نکند سند مالکیت وی باطل و مالکیت به دولت منتقل خواهد شد.
افشار گفت: اراضی بایری که مالک آن به علت بیماری، کمبود آب و نامناسب بودن بافت خاک امکان کشت محصول ندارد مشمول اجرای این قانون نمی شود.
وی افزود: سال گذشته برای 10 تا 15 هزار هکتار اراضی بایر که مالک آن بدون عذر موجه در زمین کشت نکرده است ، اخطاریه صادر شد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: سال گذشته مالکیت دو هزار هکتار از اراضی بایر خلع ید شد.
افشار افزود: امسال طرح صدور اخطاریه برای مالکان اراضی بایر به طور جدی پیگیری خواهد شد.