پخش زنده
امروز: -
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر از مصوبه دولت مبنی بر واگذاری ۵ درصد از اعتبار اشتغالزایی کشور به این ستاد برای اشتغال معتادان فاقد کار خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، علیرضا جزینی در جمع خبرنگاران افزود : در مراکز درمان معتادان نیز دفاتر اشتغال را ایجاد کرده ایم اما از آنجا که به تنهایی از پس این کار بر نمی آمدیم دولت اخیراً در مصوبه ای با اختصاص اعتبار برای اشتغالزایی معتادان از این طرح حمایت کرد .
جزینی همچنین گفت : از ابتدای امسال تاکنون، 150 تن مواد مخدر در کشور کشف و ضبط شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حدود 29 درصد افزایش دارد .
وی افزود : پلیس فتا 150 سایت آموزشی تولید و مصرف مواد مخدر صنعتی را نیز شناسایی و منهدم کرد .
جزینی با اشاره به وجود 17 هزار سازمان مردم نهاد در کشور گفت : 14 درصد این سازمان ها با 19 هزار کارمند (2700 سازمان ) با ستاد مبارزه بامواد مخدر در حوزه پیشگیری ، درمان وکاهش آسیب همکاری می کنند.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود : در سال گذشته سازمان های مردم نهاد همکاری خود را با این ستاد تا 72 درصد افزایش داده اند و از آنجا که 89 درصد درمان معتادان را این سازمان ها انجام می دهند بنابراین کارایی بسیار موثری دارند که باید این حرکت های مردمی بیشتر تقویت شود .
جزینی اولویت امسال ستاد مبارزه با مواد مخدر را مبتنی بر فعالیت پیشگیرانه مواد مخدر در حوزه دانش آموزی دانست و گفت : البته با وجود برخی کاستی ها با آگاه سازی رسانه ملی و سایر رسانه ها فعالیت پیشگیرانه در حوزه دانش آموزی افزایش یافته است .
درمان 20 هزار معتاد در مراکز دولتی
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر از درمان 20 هزار معتاد در مراکز درمانی دولتی در سال گذشته خبر داد.
علیرضا جزینی در جمع خبرنگاران گفت: هزینه نگهداری و درمان هر معتاد به طور میانگین 10 هزار تومان در روز بر آورد می شود.
وی افزود: طول درمان نیز بر اساس قانون سه ماه است اما برخی از مراکز درمان خصوصی پس از سم زدایی، 28 تا 45 روز را طول درمان می دانند .
جزینی گفت: برای درمان بی بضاعت ها نیز بر اساس قانون، وزارت تعاون موظف است برنامه ریزی کند که در جلسه آتی ستاد مبارزه با مواد مخدر پیگیر آن هستیم.
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: در حال حاضر پنج هزار و 700 پزشک در کشور مشغول درمان اعتیاد هستند.
وی درباره بیمه درمان معتادان نیز گفت: امسال 30 میلیارد تومان اعتبار به بیمه درمان معتادان اختصاص یافته است که البته مقدار زیادی از این اعتبار سال گذشته هم در بیمه سلامت وجود دارد که برای درمان امسال لحاظ می شود.
جزینی برگزاری مسابقات ورزشی ، امحاء 100 تن مواد مخدر در 23 استان، برپایی نمایشگاههای سیار و ثابت برای آگاه سازی جوانان و مردم و همایش بهبود یافتگان در کشور را از برنامه های ستاد مبارزه با مواد مخدر در سالجاری عنوان کرد.
مرگ سه هزار مصرف کننده داروهای روان گردان
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر از مرگ سه هزار مصرف کننده داروهای روان گردان و محرک در سال گذشته در کشور خبر داد.
علیرضا جزینی در جمع خبرنگاران گفت: از این تعداد ، یک درصد به مردان و حدود 33 درصد به زنان اختصاص دارد که در مقایسه با مدت مشابه سالهای گذشته افزایش نشان می دهد.
وی افزود: افزایش مصرف داروهای روان گردان و محرک ها که نماد آن قرص های لاغری است جامعه را با خطر بالقوه ای مواجه کرده است.
جزینی گفت: در استانها مراکز ویژه بانوان را ایجاد کرده ایم و استان هایی که هنوز این مراکز را ندارند با تلاشهایی که در این زمینه انجام شده است امیدواریم تا نیمه امسال در همه کشور مراکز درمانی راه اندازی شود.
وی با اشاره به اینکه ایجاد مراکز درمانی مهمترین عامل پیشگیری از خطر تهدید آمیز استفاده زنان از داروهای روان گردان است، افزود : استفاده از قرص های لاغری بدون اجازه پزشک مجاز نیست، زیرا این مسئله بسیار خطرناک موجب افزایش مرگ و میر در کشور شده است .
خرید داروی ترک اعتیاد ازعطاری ها، ممنوع !
قائم مقام ستاد مبارزه بامواد مخدر گفت: خرید داروی ترک اعتیاد از عطاری ها و برخی از داروخانه ها اکیداً ممنوع است .
جزینی افزود : اخیراً با آزمایش برخی از این داروها متوجه شدیم حاوی مواد مخدر شیشه است .
وی گفت : برای تهیه داروی ترک اعتیاد فقط می توان به مراکز درمان مجاز وابسته به بهزیستی و وزارت بهداشت مراجعه کرد .
جزینی افزود: در سایت ستاد مبارزه با مواد مخدر نشانی مراکز درمانی مجاز وجود دارد و همچنین شماره تلفن 09628 در این زمینه پاسخگو است .
کشف 29 هزار اسلحه از قاچاقچیان مواد مخدر در 25 سال گذشته
علیرضا جزینی گفت: این یک حرکت امنیتی بسیار مطلوب محسوب می شود.
وی افزود : نقش ناتو در افغانستان ناموفق بوده زیرا از سال 2002 که در این کشور 200 تن مواد مخدر کشت می شد در حال حاضر به 7000 تن رسیده است که باید به توانمند سازی افغانستان برای مبارزه با مواد مخدر کمک کرد .
جزینی به 243 میلیون نفر مصرف کننده مواد مخدر در سطح جهان اشاره کرد و گفت : سالانه 200 هزار نفر می میرند و سه میلیون نفر هم به ایدز مبتلا شده اند .
قائم مقام ستاد مبارزه بامواد مخدر با اشاره به اینکه 15 میلیون نفر معتاد تزریقی در دنیا وجود دارد، افزود : 10 میلیون نفر قاچاقچی با سود مقطعی 500 میلیون دلار در دنیا مشغول به قاچاق مواد مخدر هستند .
جزینی روسیه و اروپا را تولید و مصرف کننده نیمی از هروئین جهان دانست و گفت: بیشترین مصرف هروئین در بریتانیا ، ایتالیا و فرانسه وجود دارد و 16 میلیون نفر نیز در سطح دنیا کوکائین مصرف می کنند.