پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: با راه اندازی ۱۱۰ دفتر خدمات الکترونیک قضایی، ۳۶۵ میلیارد ریال در قوه قضائیه صرفه جویی شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ حجت الاسلام حمید شهریاری در نشست خبری افزود: از سال 91 دفاتر خدمات الکترونیک قضایی را در قوه قضائیه راه اندازی کردیم که هم اکنون هزار و 254 خدمت در این دفاتر ارائه می شود که در تلاشیم با افزایش تعامل با نیروی انتظامی بتوانیم تعداد این خدمات را افزایش دهیم.
وی گفت: تعداد این دفاتر از نظر ما باید 332 دفتر باشد که هم اکنون 110 دفتر فعالیت می کنند و 41 دفتر هم در حال جانمایی هستند.
شهریاری افزود: این دفاتر در 11 استان به طور کامل راه اندازی شده ، در 17 استان در حال راه اندازی است و در 3 استان اردبیل ، ایلام و خراسان جنوبی هنوز زیرساخت های آن فراهم نشده است.
وی گفت: با راه اندازی این 110 دفتر 365 میلیارد ریال در قوه قضائیه صرفه جویی شده است که اگر تعداد این دفاتر به عدد مورد نظر ما برسد با صرفه جویی 1100 میلیارد ریالی مواجه خواهیم بود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه ، دبیرخانه الکترونیک را از دیگر خدمات این مرکز اعلام کرد و افزود: هم اکنون مکاتبات مکانیزه میان بخش های مختلف قوه قضائیه در این بخش صورت می گیرد که حدود 20 هزار کاربر در این سیستم حضور دارند.
شهریاری در پاسخ به سوالی درباره اقدامات صورت گرفته برای تحقق استعلام های برخط در قوه قضائیه گفت: هم اکنون این اقدام در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور محقق شده ، با نیروی انتظامی به صورت آزمایشی انجام شده و با سازمان زندان ها و پزشکی قانونی هم در حال راه اندازی است.
وی در پاسخ به سوالی درخصوص زمان اجرای امضای الکترونیک قضات افزود: قصد داریم این موضوع ابتدا در میان وکلا آغاز شود چرا که خود وکلا نیز مطالبه جدی در این باره دارند و در آینده این طرح درخصوص قضات هم اجرا می شود.
شهریاری درباره ارتباط مکانیزه قوه قضائیه با نیروی انتظامی نیز گفت: هنوز این اقدام نیازمند کار بیشتر است چرا که سامانه های ما یکسان نیست و برای مبادله پرونده باید مبادله وب سرویسی داشته باشیم.
وی افزود: البته نیروی انتظامی در این خصوص اعلام آمادگی کرده که درباره وب سرویس ها همکاری کند اما نامه مکانیزه میان برخی شعب ما با کلانتری ها به طور آزمایشی انجام شد که موفقیت آمیز بود.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا همه قضات کشور مجهز به رایانه شده اند؟ گفت: ما برای حدود 3 هزار قاضی رایانه خریداری کردیم اما با توجه به ورود قضات جدید نیازمند خریداری تعدادی دیگر هستیم.
شهریاری در پاسخ به سوالی درباره نحوه نظارت بر عملکرد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی هم افزود: سامانه نظارت بر این دفاتر راه اندازی شده است که به تخلفات رسیدگی می کند و اگر تخلفی تکرار شود در هیئت بدوی با این دفاتر متخلف برخورد خواهد شد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه افزود: عمده تخلفات این دفاتر در بحث تعرفه هاست و تاکنون فقط مجوز یک دفتر که مطابق استانداردهای قوه قضائیه پیش نرفته لغو شده است.
شهریاری درباره آخرین آمار تعداد زندانیان گفت: حدود 250 هزار زندانی در سراسر کشور داریم که با دستورالعمل رئیس قوه قضائیه حدود 20 هزار نفر از این تعداد که شرایط قانونی را داشته اند کم شده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره میانگین زمان رسیدگی به به پرونده ها در قوه قضائیه افزود: در این بخش اطلاعات دارم اما رئیس قوه قضائیه بنا دارد اعلام کند.
شهریاری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا سامانه مشاوره تلفنی 129 را توسعه نمی دهید؟ گفت: اکنون در این سامانه حدود 100 قاضی بازنشسته فعالند و مشاوره می دهند و ما توان افزایش این تعداد به هزار قاضی را داریم به شرط این که مشکل بودجه برطرف شود.
وی افزود: ما طرحی داشتیم تا به نوعی هزینه تماس تلفنی از خود تماس گیرندگان دریافت شود که رئیس قوه قضائیه موافقت نکرد.
شهریاری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا گلایه مسئولان دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مبنی بر پایین بودن میزان تعرفه ها را قبول دارید؟ گفت: درآمد این دفاتر به طور میانگین خوب است اما برخی دفاتر در جاهایی استقرار دارد که مراجعه کننده شاید کمتر باشد و باید در این خصوص تعدیل جغرافیایی کنیم.