پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از پوشش چهل میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خدمات این سازمان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما دکتر محمد جواد کبیر درنشست خبری گفت: ده میلیون و 900هزار نفر از این افراد متقاضی بیمه همگانی شده اند که تاکنون برای 9 میلیون و 389 هزار نفر دفترچه صادر شده است.
وی با بیان اینکه سامانه سازمان بیمه سلامت امکان شناسایی افراد بیمه شده در دیگر صندوق های بیمه ای را دارد، گفت: برای افرادی که در دیگر صندوق های بیمه ای زیر پوشش بوده یا مدارکشان کامل نیست دفترچه صادر نمی شود.
کبیر اضافه کرد: به طور میانگین روزانه 11 هزار نفر متقاضی استفاده از خدمات بیمه همگانی شده اند.
وی گفت: بیشتر افرادی که زیر پوشش بیمه همگانی قرار گرفته اند گروههای آسیب پذیر و نیازمندند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت اضافه کرد: 80 درصد این افراد زیر چهل سال هستند و 75 درصدشان متاهلند.
وی با اشاره به اینکه 70 درصد سرپرست خانواده های متقاضی زیر دیپلم و دیپلم هستند ، افزود: 40 درصد خانواده های متقاضی به نوعی با آسیب های اجتماعی درگیرند.
مدیرعامل بیمه سلامت اضافه کرد: 66 درصد متقاضیان دارای ملک شخصی هستند و 62 درصدشان زیر 500 هزار تومان در ماه درآمد دارند.
وی افزود: 82 درصد متقاضیان شغل پایدار ندارند و این آمارها نشانگر پوشش بیمه همگانی برای گروههای آسیب پذیر است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: بیمه همگانی رایگان است اما پیشنهاد ما مشارکت دهک های مختلف اقتصادی براساس توانایی های درآمدی شان در پرداخت سهم بیمه است به گونه ای است که دهک های پایین و نیازمندان به صورت رایگان از خدمات بیمه ای برخوردارشوند اما دهک های بالای اقتصادی برای برخورداری از این خدمات مشارکت کرده و سهم بیمه ای خود را بپردازند.
پوشش بیمه همگانی کامل است
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در ادامه از پوشش کامل بیمه همگانی پس از یک سال از اجرای آن در کشور خبر داد.
کبیر گفت: برنامه راهبردی و ترسیم نقشه راه براساس سه محور حفاظت از منابع مالی، دسترسی عادلانه و سلامت محوری در سازمان بیمه سلامت تدوین میشود.
وی افزود: تدوین برنامه های عملیاتی بر اساس شاخص های قابل اندازه گیری با توجه به شرایط کنونی، هدف گذاری برای زمان مشخص به منظور خارج کردن نقش سازمان بیمه ای از رفتار سنتی و خدمت رسانی به روش های نوین و به روز صنعت بیمه از دیگر برنامه های این سازمان است.
کبیر اضافه کرد: توجه به مدیریت بهینه منابع مالی و افزاش بهره وری برای ارائه خدمات مناسب تر به بیمه شده نیز در دستور کار سازمان بیمه سلامت است.
وی گفت: همکاری با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ارائه خدمات پیشگیری، غربالگری و تشخیص و مداخله به هنگام در بیماری ها و ارائه خدمات اولیه از دیگر برنامه های سازمان بیمه سلامت است.
کبیر افزود: همکاری با انجمن های علمی و تخصصی برای تدوین سیاست های مداخلات بالینی (راهنمای درمان) به منظور اصلاح فرآیندهای درمان، افزایش آگاهی بیمه شدگان از حقوقشان با هدف افزاش مشارکت بیمه شده برای ارتقای کیفیت خدمات بیمه ای و ایجاد اعتماد مردم از جمله اولویت های سازمان بیمه سلامت در سال 94 است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت درباره یکپارچه سازی خدمات صندوق های بیمه ای در کشور نیز گفت: یکپارچه سازی ساختاری دشوار است.
کبیر افزود: وزارت بهداشت دستور یکپارچه سازی فرآیندی در صندوق های بیمه زیر پوشش این سازمان و سازمان تامین اجتماعی،کمیته امداد امام خمینی(ره) و بیمه نیروهای مسلح (با پوشش حدود 97 درصدی بیمه شدگان کشور) را به عنوان گام نخست، اردیبهشت امسال ابلاغ کرد.
وی اضافه کرد: درصورت فراهم آمدن زیرساختهای لازم، یکپارچه سازی صندوق های بیمه ای از چهار ماه آینده اجرا خواهد شد و به تدریج دیگر صندوق های بیمه ای نیز براساس قانون در طرح یکپارچه سازی مشارکت خواهند کرد.
مرکز ارتباطات مردمی سازمان بیمه سلامت تاسیس می شود
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از تاسیس مرکز تلفنی ارتباطات مردمی این سازمان تا پایان شهریور امسال خبر داد.
محمد جواد کبیر در نشست خبری گفت: این مرکز برای افزایش آگاهی بیمه شدگان از حقوق و مشارکت آنان در ارتقای کیفی خدمات بیمه ای فعال خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره تاخیر در پرداخت بدهی داروخانه ها نیز گفت: این تاخیر از سه ماه در سال گذشته به حدود پنج ماه افزایش یافته است و در برخی استانها به دی ماه سال 93 نیز می رسد هر چند در تعدادی از استانها بدهی ها تا اسفند گذشته نیز پرداخت شده است.
کبیر با اذعان به کسری بودجه سازمان بیمه سلامت گفت: با مساعدت معاون اول رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت تا شهریور امسال اعتبارهای سال 93 و اعتبارهای شش ماه نخست امسال تامین خواهد شد.
وی افزود: سال گذشته فقط 62 درصد از اعتبار بخش دارو اختصاص یافته است و از بخش یک درصد ارزش افزوده نیز 77 درصدآن تخصیص یافته است.
کبیر گفت: سال گذشته فقط 93 درصد از اعتبارهای جاری سازمان بیمه سلامت اختصاص یافته است و از بخش هدفمندی که قرار بود 550 میلیاردتومان اعتبار به سازمان تعلق داده شود نیز 70 میلیارد تومان اختصاص یافت.
وی اضافه کرد: منابع محاسبه شده مورد نیاز برای بیمه شدگان جدید نیز هزار و 700 میلیاردتومان بود که فقط 700 میلیاردتومان اختصاص یافته است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در ادامه گفت: محدودیت قرار داد با بیمارستان های خصوصی را نداریم اما تلاش ما براساس بضاعت مالی افزایش کیفیت و پوشش بیمه ای در بخش دولتی است چراکه هیچ خدماتی در بخش خصوصی ارائه نمی شود که در بخش دولتی وجود نداشته باشد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره بیمه دندانپزشکی نیز گفت: شاخص خدمات دندانپزشکی در کشور پایین است و تفاهم نامه ای برای بسته اولیه این خدمات با وزارت بهداشت امضا و اجرا می شود.
کبیر افزود: ارائه خدمات بیمه ای دندانپزشکی در روستاها و شهرهای کمتر از 50 هزار نفر نیز آغاز شده و پوشش آن از4 درصد در سال گذشته، امسال تا 7 درصد افزایش خواهد یافت.
وی همچنین گفت: بیمه خدمات توانبخشی پایه زیر پوشش قرار دارد اما خدمات توانبخشی خاص معلولان با حمایت سازمان بهزیستی کشور صورت می گیرد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با حمایت از طرح جایگزینی کدملی به جای دفترچه بیمه برای ارائه خدمات به بیمه شدگان نیز گفت: این طرح در حدود 40 تا 50 بیمارستان استان های مختلف به صورت آزمایش شروع شده است و در صورت ایجاد زیرساخت های لازم کدملی به تدریج جایگزین دفترچه بیمه خواهدشد.