پخش زنده
امروز: -
گزارش تحقیق و تفحص مجلس درباره فروش چای فاسد با نشان خارجی در بازار که این هفته در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد ، موضوعی است که پیک بامدادی رادیو آن را بررسی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مجری پیک بامدادی با اشاره به اینکه چای سنواتی برای تبدیل آن به کود به بخش خصوصی فروخته شده است گفت: بخش خصوصی با افزودن رنگ و بو به چای سنواتی ، آن را تحت عنوان چای خارجی وارد بازار مصرف کرده است .
بنا بر این گزارش ، دهها تن چای مانده در انبار آنقدر فاسد بوده که فقط برای تبدیل شدن به کود مناسب است اما دلالان و سوداگران سلامت به اسم بخش خصوصی این چای را با نشان چای خارجی به مردم فروختند.
این ماحصل پرونده تحقیق و تفحصی است که این هفته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت خواهد شد.
عباس پاپی زاده سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس می گوید: چای سنواتی که به بخش خصوصی فروخته شد قرار بود در موارد غیر از شرب، مصرف و برای تبدیل به کود شیمیایی استفاده شود اما بررسی ها نشان داد نظارت مناسب بر انبارهایی که به بخش خصوصی واگذار شد وجود نداشته است .
وی می افزاید: بخش خصوصی قسمتی از چای سنواتی را با تغییراتی وارد بازار مصرف کرده است.
بگفته این نماینده ؛ گزارش تحقیق و تفحص مجلس هم اکنون آماده شده است و این هفته در صحن علنی قرائت می شود.
رئیس اتحادیه تعاونی چای هم با اشاره به فروش یکی از محموله های چای غیر قابل شرب به بخش خصوصی به میزان 50 هزار تن می گوید: این چای فاسد به خارج صادر می شود و سپس با افزودن رنگ و طعم جدید به آن ، با 30 تا 40 برابر قیمت خریداری شده ؛ این چای را به مردم فروخته اند .
وی می افزاید: این معامله در سازمان تعاون روستایی گیلان مشروط به مصرف غیر انسانی انجام شد اما با استفاده از رانت و قاچاقچیان مقادیری از آن در بازار عرضه شد .
رئیس اتحادیه تعاونی چای می گوید: این اقدام در حالی اتفاق افتاد که تولید چای داخلی نیز در حال عرضه به بازار بود .
پیک بامدادی در ادامه با معرفی سازمان چای به عنوان مسئول نظارت بر بازار چای این موضوع را از رئیس این سازمان پیگیری کرده است .
رئیس سازمان چای با تایید نظارت ضعیف به دلیل گستردگی شبکه عرضه چای می گوید: بخشی از چای سنواتی در بازار عرضه شده است .
وی با اشاره به اینکه بیشتر چای موجود در بازار با نشان خارجی تقلبی است می گوید: علاوه بر کوتاهی در نظارت ؛ دقت کافی هم نشده است اما این سازمان با تقویت بخش نظارتی با سوء استفاده کنندگان برخورد خواهد کرد .
پیک بامدادی در ادامه این پرسش را مطرح می کند که چرا با نداشتن توانایی نظارت از ابتدا چرا چای سنواتی را به بخش خصوصی فروخته است می گوید: بخش خصوصی در این ماجرا کیمیاگرانی هستند که چای سنواتی کیلویی 80 تا 100 تومان را به قیمت چای خارجی فروخته است تا ثابت کند تبدیل مس به طلا علم و دانش نیاز ندارد بلکه قدری حقه و نبود نظارت کافی است .
رئیس اتحادیه تعاونی های چای در ادامه می گوید: وزارت جهادکشاروزی و استانداری گیلان مصوبه ای دارند که در زمان تولید داخلی ، ذره ای از چای سنواتی نباید وارد بازار شود و انبارهای آنها نیز باید لاک و مهر باشد.
پیک بامدادی در پایان می گوید: نمی توان انتظار داشت چشم طماع سوداگران اهمیت مقوله سلامت عمومی را درک کنند اما تنها با نظارت دقیق و قانونی می توان طمع سوداگران را لجام زد.