پخش زنده
امروز: -
کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه فضای کسب و کار در کشور منجمد شده است، گفت: یکی از دلایل کاهش شاخص کل بورس بی دردی است.
مهدی طحانی در مصاحبه تلفنی با خبرگزاری صدا و سیما افزود :باوجود تاکید مقامات ارشد کشور بر گره نزدن مسائل اقتصادی به مسائل سیاسی، وقتی به مرحله اجرا می رسیم می بینیم هیچ تصمیم واقعی اقتصادی به اجرا نمی رسد.
وی افزود: تصمیم های مسئولان بیشتر به حرف درمانی مدیران اجرایی تبدیل شده است.
اين کارشناس بازار سرمايه افزود: مدتی قبل علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست خود با فعالان بازار سرمایه و مدیران نظام بانکی گفت «وقت خرید سهام است» شاید آقای وزیر اطلاعاتی دارد که ما بی خبر هستیم زیرا ایشان تاکنون چندین بار از این اظهارات داشته و شاخص هم هر بار بعد از مصاحبه ایشان روند کاهشی داشته است.
طحاني گفت : در مرحله عمل و اجرا بیشتر شاهد تعارف مسئولان هستیم که خودنمایی می کند و سبب رخوت و رکود در اقتصاد ایران می شود.
وی ادامه داد : در معاملات بورس وقتی خریداری نباشد ، دارندگان سهام مجبورند با قیمت پایین تری سهم خود را بفروشند و اگر در بازار حدود 100 میلیارد تومان هم معامله شود ، شاخص باز هم به روند کاهشی خود ادامه می دهد.
این کارشناس افزود : شاخص کل بازار سرمایه آینه ای از اقتصاد یک کشور است و کاهش این شاخص در ایران از یک مشکل و بیماری در اقتصاد کشور حکایت می کند و بازخورد آن هم ایجاد ناامیدی است.
طحانی گفت : در شرایط فعلی اقتصاد ایران کاهش شاخص کل بورس اوراق بهادار مانند هشداری به مسئولان اقتصادی است که بیشتر عمل کنند تا اینکه در مصاحبه ها به مردم قول و قرار دهند.
این کارشناس گفت : رئیس بانک مرکزی گفته است ما مشکلات بازار را درک می کنیم و برای حل آنها اقدام خواهیم کرد اما آقای سیف حدود 2 سال است که بر سر کار امده اما تغییراتی ایجاد نشده است به جز پیچیدگی بیشتر در اقتصاد کشور.
وزیر اقتصاد هم گفته است از بازار سرمایه حمایت می کنیم و بحث مشکل گشایی از طریق ورود بانکها را مطرح کرده است اما خودش هم می دانست که بانکها نمی توانند کاری برای بازار سرمایه انجام دهند زیرا دخالت بانکها خلاف تبصره ای است که می گوید بانکها نباید بنگاه داری کنند.
وی با بیان اینکه خود بانکها هم منابعی برای این کار ندارند ، افزود : اصلا بخشی از بحران اقتصادی کشور به دلیل فساد مالی است که در بانکها صورت گرفته است.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بخش اعظم ضرر حقیقی های بازار سرمایه به خاطر اعتماد به صحبت های مسئولان است.
وی افزود : این ضعف است که با وجود منابع وسیع و غنی در کشور باید چشم انتظار نتایج مذاکرات هسته ای بمانیم تا دیگران برای ما تصمیم بگیرند و شاهد متضرر شدن بازارهای مالی کشورمان باشیم.