رضایت شغلی در آموزش و پرورش وجود ندارد
سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی گفت: رضایت شغلی در آموزش و پرورش وجود ندارد و این وزارتخانه به حقوق معلمان نپرداخته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، عبدالوحید فیاضی در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با بیان اینکه معلم در آموزش و پرورش رکن اصلی است، افزود : زندگی معلمان با آنچه که در سند تحول بنیادی پیش بینی شده است فاصله دارد.
وی افزود: رویکرد استیضاح وزیر آموزش و پرورش را در فضای کنونی مثبت تلقی نمی کنیم اما فشارهایی که از طرف فرهنگیان وجود دارد و نارضایتی آنها موجب شد که مجلس به سمت استیضاح برود.
فیاضی گفت : بحث ما درباره شخص آقای فانی نیست بلکه عملکردها مورد نظر مجلس است .
وی افزود : وزیر باید حقوق معلمان را در هیات دولت پیگیری کند و دولت باید درباره تفاوت ضریب حقوقی آموزش و پرورش با برخی دستگاهها پاسخ دهد .
دولت توجهی به رفاه معلمان ندارد
فیاضی گفت : با توجه به اینکه پیشنهاد دهنده بودجه دولت است اما در بخش آموزش و پرورش غفلت دارد.
وی افزود : در کمیسیون آموزش و تحقیقات بارها و بارها از آقای نوبخت و همکاران وی در دولت برای رسیدگی به مشکلات معلمان دعوت و با آنان گفتگو شد اما دولت توجهی به رفاه معلمان ندارد.
فیاضی با بیان اینکه نظام رتبه بندی معلمان را مجلس مطرح کرد اما با مخالفت دولت ، مجلس نیز به آن رای نداد گفت : قرار شد دولت لایحه ای در این زمینه بیاورد که تا کنون نیاورده است .
مدارس دولتی نباید بر پایه حمایت کامل مردم اداره شود
وی درباره آنچه که خصوصی سازی مدارس دولتی خواند گفت: مدارس دولتی نباید بر پایه حمایت کامل مردم اداره شود بلکه مردم باید در آن مشارکت داوطلبانه داشته باشند اما اکنون مدارس دولتی را مردم اداره می کنند و در مناطق محروم مدارس به بدترین شکل اداره می شود.
فیاضی افزود : آموزش و پرورش برای خرید خدمت باید از معلمانی که چندین سال سابقه تدریس داشتند و یا معلمان پیش دبستانی برای تامین کمبود نیروی انسانی خود استفاده می کرد نه اینکه افرادی را به عنوان معلم در مدارس دولتی استفاده کند که هیچ گونه سابقه آموزشی ندارند.
وی افزود : استیضاح وزیر آموزش و پرورش را نمایندگانی از جریانهای مختلف سیاسی مجلس بویژه نمایندگان حامی دولت امضاءکرده اند .
وزارت آموزش و پرورش اختیاری در اختصاص منابع ندارد
حجت الاسلام محمدیان معاون وزیر آموزش و پرورش نیز در این برنامه با رو به رشد دانستن نظام آموزش و پرورش در کشور گفت: موفقیت هایی در اجرای طرح تحول آموزش و پرورش داشته ایم.
وی با بیان اینکه رضایت شغلی با تامین رفاه متفاوت است گفت : وزارت آموزش و پرورش اختیاری در اختصاص منابع ندارد و دستگاههایی هستند که اعتبارات را تقسیم می کنند و در اختیار وزارت آموزش و پرورش قرار می دهند.
محمدیان افزود:بودجه ریزی در موضوع فرهنگی و آموزش و پرورش بیشتر در بیان یا در حرف مطرح شده است نه در عمل .
محمدیان گفت : دولت ها نمی توانند هر چقدر که می خواهند بودجه ارائه دهند زیرا قدرت تامین بودجه محدود است.
وی افزود: دولت در سال 93 اعتباری که مجلس به آموزش و پرورش اختصاص داد، ارائه و ده درصد نیز بیشتر از آن پرداخت کرده است اما نیاز آموزش و پرورش بیش از این اعتبارات است.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت : کمبود اعتبارات آموزش و پرورش به دلیل انباشت بدهی های سالیان گذشته این وزارتخانه است که هر سال به بدهی ها آن افزوده می شود.
محمدیان افزود: مجلس و دولت باید برنامه اصولی برای پرداخت بدهی های آموزش و پرورش به معلمان داشته باشند و افزایش های اعتباری و موردی پاسخگو نیست.
مدارس دولتی خودگردان نشده اند
وی افزود : دولت خارج از بودجه، طرح رتبه بندی معلمان را از مهر امسال آغاز و از منابع خود و براساس قانون تامین اعتبار می کند .
محمدیان گفت: آنچه که خصوصی سازی مدارس دولتی خوانده می شود به این شکل نبوده است و مدارس دولتی خودگردان نشده اند و بحث گرفتن پول نبوده است بلکه دولت با پولی که در اختیار داشت کمبود نیروی انسانی خود را با خرید خدمت جبران کرد .
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود : استیضاح وزیر آموزش و پرورش به صلاح نیست.