پخش زنده
امروز: -
نشست فنی و علمی پروژه مشترک سازمان جهانی بهداشت و سازمان خوار و بار جهانی (پروژه جف) با حضور نمایندگان کشورهای منطقه اِمرو (منطقه مدیترانه شرقی) برگزار شد.
مدیر برنامه کنترل مالاریای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما گفت: پروژه جف پروژه ای است که با شرکت سازمان جهانی بهداشت، سازمان خواربار جهانی (فائو) و بخش محیط زیست سازمان ملل(یونپ) اجرا و از حدود 10 سال پیش در منطقه اِمرو با شرکت هشت کشور از جمله ایران آغاز شده است.
دکتر احمد رئیسی افزود: اساس این پروژه کاهش وابستگی به حشره کش هایی است که برای محیط زیست مضر هستند که معروفترین این حشره کش ها د.د.ت است.
وی گفت: حشره کش ها برای کم کردن بار بیماری های ناشی از ناقلین همچون مالاریا، لشمانیوز و سی.سی.اچ.اف به کار برده میشود و هدف این پروژه کاهش استفاده از حشره کش هایی است که برای محیط زیست زیان آورند گرچه استفاده از آن ها لازم است.
مدیر برنامه کنترل مالاریای وزارت بهداشت افزود: در ایران از سال 1990 به بعد از د.د.ت به عنوان حشره کشی که در بهداشت عمومی به کار می رود استفاده نشده ولی این حشره کش عمدتا در کشورهای فقیر دنیا در حال استفاده است.
رئیسی با اشاره به اینکه امروز دنیا به دنبال جایگزین های غیرشیمیایی برای این حشره کش هاست گفت: ما با همکاری سازمان جهانی بهداشت در چابهار طرحی را در قالب پروژه جف اجرا کردیم و در این طرح آب انبارها را در حاشیه چابهار سرپوشیده یا با مواد بیولوژیک ضدعفونی کردیم تا در راستای کاهش مالاریا به اهداف پروژه نزدیک شویم.
وی با بیان اینکه پیشرفت هایی ما در زمینه حذف مالاریا خارج از تصور است افزود: 20 سال پیش بیش از 90 هزار مورد مالاریا، حدود 10 سال پیش بیش از 15 هزار مورد و پارسال فقط 399 مورد مالاریای بومی در کشور داشتیم که عمدتا مربوط به استان سیستان و بلوچستان است.
رئیسی ادامه داد: علت ابتلا به مالاریا در کشور، همسایگی با پاکستان و وجود ترددهای مرزی است ضمن آنکه از این 399 مورد یک نفر از استان کرمان،11 نفر از هرمزگان و بقیه از سیستان و بلوچستان هستند.
مشاور سازمان جهانی بهداشت در منطقه اِمرو برای برنامه حذف مالاریا نیز در مصاحبه با خبرنگار ما گفت: هدف از پروژه ما حذف آلاینده های پایدار محیط زیستی است.
دکتر هدی عطا افزود: در سه کشور ایران، مراکش و اردن بیش از 100 هزار کیلوگرم از این آلاینده ها جمع آوری و منهدم شده است.
وی گفت: موفق شده ایم در منطقه مدیترانه شرقی کشورها را به همکاری های فرابخشی به ویژه همکاری با فائو تشویق کنیم.