ایران؛ قطب صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توانمندیهای داخلی می توانیم به قطب بزرگ صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در منطقه تبدیل شویم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا نعمت زاده در مراسم امضای قرارداد ساخت 5 دکل حفاری دریایی افزود: بخشی از منابع هیدروکربوری ما در دریاست و بزرگترین منابع مشترک ما با همسایگان در دریا قرار دارد، از این رو استفاده از توانمندی داخلی در این حوزه باید در اولویت برنامه ها باشد.
وی گفت: سالهای گذشته تعدادی کشتی حملونقل نفت خام و همچنین کشتیهای حملونقل عمومی وارد شده است که اگر حداقل نیمی از آن را از طریق داخل تامین میکردیم، حدود 10 هزار نفر متخصص مشغول به کار میشدند و هم اکنون می توانستیم به صادرکننده متوسطی در این بخش تبدیل شویم البته با همت و عزم جدی عقب ماندگیها قابل جبران خواهد بود.
نعمت زاده اضافه کرد: نخستین دکلهای حفاری ما در شمال کشور ساخته شد که در سالهای بعد آن را به همسایگان اجاره دادیم، زیرا خودمان نتوانستیم از آنها استفاده کنیم اما وظیفه داریم هرکجا متوجه اشتباه شدیم آن را اصلاح کنیم و امروز این طرح را در جنوب کشور آغاز کردیم و شرکت نفت وگاز رضوی موفق شد این طرح را اجرایی کند.
وزیر صنعت گفت: برای ما فرقی نمیکند بخش خصوصی، نیمه خصوصی یا دولتی این کار را انجام دهد البته اصل براین است که در چنین طرحهایی بخش خصوصی فعال باشد و اگر کمبودی وجود دارد به صورت موقت بخش دولتی به کمک بخش خصوصی بیاید.
نعمتزاده افزود: متاسفانه صنایع دریایی ما به دلایلی فراموش شده است ، کشور ما هزاران کیلومتر مرز آبی در شمال و جنوب دارد و زیبنده نیست که واردکننده تجهیزات دریایی باشیم و از برخی همسایگانمان در این بخش عقب بمانیم.
علی یِبقار ، رییس کنسرسیوم رضوی به عنوان کارفرمای طرح ساخت دکل های دریایی نیز در این مراسم گفت: روز مهمی در تاریخ صنعت و گاز کشور است زیرا ساخت سکوهای حفاری به عنوان یک تابو شکسته میشود.
بهرهبرداری نخستین دکل حفاری با 58 درصد ساخت داخل
وی افزود: نخستین دکل حفاری با 58 درصد ساخت داخل به بهرهبرداری میرسد و در مرحله نهایی به 85 درصد میرسد ، البته اجرای این طرح بدون حمایت بخشهای مختلف از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت، صندوق توسعه ملی ، بانک صنعت ومعدن و وزارت نفت که در واقع بهرهبردار نهایی آن است ، محقق نخواهد شد.
همچنین جوکار مدیرعامل شرکت توسعه سازه های دریایی تسدید در این مراسم گفت: تا پیش از این طراحی دکل های حفاری دریایی 300 فوتی را انجام داده و گواهینامه های مربوط را دریافت کرده بودیم که در قرارداد با کنسرسیوم رضوی بنا داریم دکل های حفاری 350 فوتی را طراحی کنیم و امیدواریم با بهره گیری از توان داخلی این طرح را در زمان مقرر به اتمام برسانیم.
وی افزود: هم اکنون 24 درصد از توانمندی داخلی را علاوه بر 58 درصدی موجود شناسایی کردیم که در اجرای طرح به مرور از این توانمندی استفاده می کنیم و ظرفیت داخلی سازی طرح را افزایش خواهیم داد.