پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران ایران از افتتاح ازمایشگاه مرجع کنترل کیفی عسل خبر دادوگفت: ۵ هزار تن عسل در یک سال صادر شده است.
خانم عفت رئیسی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه سالانه حدود 36هزار تن عسل درجه یک تولید می شود ، افزود : 6 میلیون 500 هزار کندو در کشور فعال است که به طور میانگین باید 14 کیلوگرم عسل از هر کندو برداشت شود اما از چند سال گذشته با تشدید پدیده ریزگردها میزان تولید هر کندو به سه تا پنج کیلوگرم کاهش یافته است.
وی گفت: تغییرات آب و هوایی، خشکسالی و افزایش گرد و غبار مهم ترین عوامل کاهش تولید عسل در کشور است و به همین علت برای جلوگیری از کاهش کیفیت این ماده غذایی ارزشمند ،زنبورداری امکان توسعه ندارد.
مدیر عامل اتحادیه زنبورداران ایران از صدور مجوز ثبت بی رویه شرکت های تولید عسل انتقاد کرد و افزود: سازمان ثبت شرکت ها به چه دلیل برند عسل را ثبت می کند؟ پیش از این برای ثبت برند باید پروانه نظارت بهداشت صادر و بعد از آن مراحل ثبت انجام می شد اما در حال حاضر به بهانه حمایت از کسب و کار مجوز می دهند.
رئیسی گفت: این گونه اقدامات توانمندیهای صنعت تولید عسل را به خطر می اندازد و باید کنترل دقیق تری برای صدور مجوز فعالیت و ثبت برند شرکت بشود.
وی همچنین بر کنترل کیفی عسل های تولیدی تاکید کرد و افزود : متاسفانه عسل های تقلبی در بازار وجود دارد و این موادی که به اسم عسل تولید و دسته بندی و عرضه می شود ، گلوکز است.
مدیر عامل اتحادیه زنبورداران ایران گفت : بسیاری از کارخانه های تولید گلوکز اعلام کردند که مدتی است فروش گلوکز (عسل قنادی) افزایش یافته است و این گلوکز به اسم عسل در بسته بندی های کوچک عرضه می شود.
رئیسی افزود: عسل ماده غذایی ارزشمندی است که مردم به آن اعتماد زیادی دارند و اگر قرار باشد گلوکز را به جای عسل به مردم بدهیم اعتماد آنها را سلب کرده ایم.
وی گفت: ماده ای که به اسم عسل در بسته های کوچک با قیمت ارزان فروش می رود ، گلوکز است و شاهدیم که این عسل های تقلبی در بیمارستانها، هواپیماها، رستوران ها و تورهای گردشگری هم توزیع می شود.
مدیر عامل اتحادیه زنبورداران ایران افزود : تولید و توزیع عسل های تقلبی بازار این ماده غذایی را آشفته کرده است و عده ای از این بازار سودهای سرشاری می برند.
رئیسی گفت: برای جلوگیری از ادامه این وضع جلسات متعددی با سازمان ملی استاندارد ایران برگزار کردیم و قرار شد استاندارد عسل به منظور امنیت غذایی و تامین سلامت مردم اجباری شود.
وی افزود: هم اکنون استاندارد تولید عسل اجباری است و تولید کنندگان ملزم به رعایت هستند.مدیرعامل اتحادیه زنبورداران ایران از افتتاح ازمایشگاه مرجع کنترل کیفی عسل در کشور خبر داد
و گفت : با افتتاح این مرکز ، عسل تولیدی کندوها در آزمایشگاه از لحاظ کیفی و مواد موثر غذایی کنترل می شود.
رئیسی همچنین از ثبت برند ملی عسل خبر داد و افزود: پس از افتتاح و بهره برداری از آزمایشگاه مرجع و تایید کیفی عسل های تولیدی ، طرح ثبت برند عسل نیز اجرایی خواهد شد.
وی از مسئولان جهاد کشاورزی خواست توجه بیشتری به تولید کنندگان و زنبورداران داشته باشند و ردیف بودجه ای مربوط به این بخش را افزایش دهند.مدیرعامل اتحادیه زبورداران ایران گفت: برای افزایش تولید و افزایش عملکرد در هر هکتار و توسعه باغات و البته اجرای طرح تغییر الگوی کشت باید از زنبورداران حمایت شود.
رئیسی افزود: زنبور عسل مهم ترین و بهترین گزینه برای گرده افشانی و افزایش تولید در محصول دانه های روغنی است.
وی گفت: 70درصد دانه دار شدن محصول دانه روغنی با کمک گرده افشانی زنبور عسل امکان پذیر است ، بنابراین بدون حمایت از زنبور داران امکان تغییر الگوی کشت و توسعه کشت دانه های روغنی فراهم نخواهد شد.
مدیرعامل اتحادیه زنبورداران ایران از ایجاد اداره کل زنبور عسل در وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و افزود : وزیر جهاد کشاروزی دستور تشکیل این اداره کل را ابلاغ کرده است.
رئیسی گفت: با ایجاد اداره کل زنبور عسل و ایجاد پایگاهی برای رسیدگی به مشکلات فعالان این بخش شرایط بهتری ایجاد خواهد شد.