شناسایی ۶۰ میلیارد تن ذخیره معدنی
مدیر کل امور اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: ۴۰ میلیارد تن ذخیره قطعی کشف شده و ۲۰ میلیارد تن ذخیره احتمالی معدنی در کشور داریم.
اسدالله کشاورز در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما افزود: سال گذشته، یک میلیارد و 800 میلیون تن به ذخایر معدنی اضافه شد که بخش اعظم آن مربوط به کانی های فلزی و بقیه مربوط به معادن غیرفلزی و مصالح ساختمانی است.
وی اضافه کرد: ایران از نظر زمین شناسی به 9 محدوده (زون) مهم و فعال تقسیم می شود که با توجه به شرایط قرارگیری زون های زمین شناسی، پهنههای بزرگ معدنی را در آن تعریف کردیم.
کشاورز گفت: پهنههای اکتشافی حدود 70 مورد با مساحتهایی از 500 کیلومتر مربع تا 13 هزار کیلومتر مربع است که با توجه به شرایط زمین شناسی هر منطقه تعریف می شود و تقریباً همه استانها را پوشش میدهد.
وی با بیان اینکه اکتشاف هیچ وقت متوقف نمی شود، افزود: هر زمان که از یک ذخیره معدنی استخراج انجام می شود همزمان اکتشاف تکمیلی هم صورت می گیرد و خوشبختانه معادنی نداشتیم که ذخایر آنها تمام شده باشد.
مدیر کل امور اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: برای تعدادی از معادن بزرگ که ذخایرشان رو به اتمام است طرحهای اکتشافی تعریف شده است تا واحدهای فرآوری آنها به مشکل نخورد.
وی درباره رویکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره نقش آفرینی بیشتر معدن در اقتصاد کشور گفت: اگر نفت نبود جایگاه معادن ما بیش از پیش نمایانده می شد و تلاش می کنیم از طریق پهنه های اکتشافی ظرفیت های مناسب تر شناسایی شود که خوشبختانه در سال 93 از چند پهنه واگذاری ، نتایج مطلوبی داشتیم و در ادامه اکتشاف از این پهنه ها به ذخایر خوبی خواهیم رسید.
کشاورز با اشاره به اینکه اشتغال و ارزآوری در معدن بر کسی پوشیده نیست ، افزود : اگر معدنی بهره برداری شود ، صنایع معدنی وابسته و پایین دستی به تدریج شکل می گیرد که موجب اشتغال مولد و رفع مشکل بیکاری به ویژه افراد تحصیلکرده در اینده خواهد شد.