کاهش رتبه علمی ایران!
نامه چهار هزار و ۲۰۰ عضو هیئت علمی به رئیس جمهور درباره کاهش رشد علمی کشور نخستین گزارش امروز پیک بامدادی خبر رادیو سراسری بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خبرنگار پیک بامدادی با اشاره به این نامه اعلام کرد اما برخی دیگر از اساتید دانشگاه معتقدند مقالات درج شده در آی اس آی نباید شاخص علمی کشور باشد.
وی با بیان اینکه در سال 2006 پنج هزار و 800 مقاله علمی از ایران به آی اس آی ارسال شد، گفت: این رقم در سال 2014 به 27 هزار مقاله رسید و جایگاه ایران را به پانزدهم جهانی رساند.
خبرنگار پیک بامدادی افزود: برخی معتقدند ارسال فله ای مقالات به آی اس آی اتلاف وقت و هزینه کشور است.
در همین زمینه محمد یلفانی استاد شیمی دانشگاه در مصاحبه با خبر رادیو گفت: اینکه یک استاد تند و تند چهل پنجاه مقاله در نشریات دنیا منتشر کند نشان می دهد که وی فرصت نمی کند حتی فکر کند و به نظر می رسد بیش از 98 درصد آنها جنبه تفننی دارد.
در همین زمینه حسن عباسی استاد دانشگاه هم افزود: معتقدم پیش از آنکه استاد ایرانی مقالات خود را به زبان انگلیسی برای کشورهای آنگلوساکسون بفرستد باید فارسی آن را برای استفاده در کشورش به چاپ برساند و این نوعی مفت فروشی است.
در ادامه گزارش بخشی از سخنان رئیس جمهور در جمع دانشگاهیان پخش شد که در آن آقای روحانی گفت: همه اش نباید به فکر آی اس آی و امتیاز آن باشیم.
رئیس جمهور افزود: رها کنیم این شرک را و به فکر ملت و کشور باشیم.
آقای روحانی اضافه کرد: مقاله به تنهایی به درد نمی خورد.
علی ابدال بیگی از اساتید دانشگاه در مصاحبه با خبر رادیو گفت: متاسفانه وزارت علوم به مقالاتی که در پایگاه علمی اسلام یعنی آی اس ای چاپ شود مانند آی اس آی اهمیت و امتیاز نمی دهد و اساتید بیشتر علاقمندند که مقالات خود را در آی اس آی چاپ کنند.
در ادامه بخش دیگری از سخنان رئیس جمهور پخش شد که در آن آقای روحانی افزود: جهانی بیندیشیم اما ملی و محلی عمل کنیم.
رئیس جمهور گفت: دانشگاه نمی خواهد در مشکلات مردم و محیط زیست وارد شود؟
آقای روحانی افزود: امروز برخی تحقیقات کاربردی مورد نیاز جامعه ما یک ضرورت و یک وظیفه است.