تجلیل از پدر زنبورداری نوین ایران
جمعی از کارشناسان امور زنبورداری و تولیدکنندگان ملکه در استان تهران از دکتر نعمت الله شهرستانی پدر زنبورداری نوین ایران به خاطر خدمات ارزنده وی به علم زنبورداری و انتشار کتاب زنبور عسل و پرورش آن تجلیل کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، در این مراسم آقای کریمی یکی از تولیدکنندگان عسل و ملکه در ایران به نقش بااهمیت دکتر شهرستانی در ارتقای علم زنبورداری و تبدیل کندوهای بومی و سبدی به کندوهای مدرن اشاره کرد و گفت : بسیاری از زنبورداران فعالیت حرفه ای خود را با دانش و کتاب این استاد برجسته 94 ساله در علم زنبورداری آغاز کرده اند.
وی افزود : روشی که دکتر شهرستانی در علم زنبورداری در ایران اجرایی کرد باعث افزایش راندمان عسلآوری در ایران شد.
در این مراسم با حضور دکتر شهرستانی مرکز تحقیقات زنبور عسل موزه دارآباد افتتاح شد و فعالیت خود را رسما آغاز کرد.
آقای نوائیان مدیرموزه دارآباد هدف ازراه اندازی این مرکزتحقیقاتی را پژوهش درباره نحوه فرآوری زنبورعسل وآموزش علاقه مندان به علم زنبورداری اعم از دانش آموزان و دانشجویان دانست و گفت : در این مرکز همچنین مردم با چگونگی تولید لقاح مصنوعی ملکه های کارنیکان آشنا می شوند.
وی تأکید کرد: تمام کلاسهای آموزشی در این مرکز که با حضور استادان علم زنبورداری اداره می شود رایگان خواهد بود.
دکتر شهرستانی پدر زنبورداری نوین ایران نیز در این مراسم با بیان اینکه هم اکنون بیش از 6 میلیون کندو در ایران وجود دارد این تعداد را نسبت به محیط جغرافیایی کشور بسیار بالا دانست و گفت : برای اینکه تولیدات عسل در ایران افزایش یابد باید تعداد کندوها را به 2 میلیون و نیم کاهش داد.
وی با اشاره به اینکه متوسط محصول تولید شده در کشور سوئد با 100 هزار کندو 52 کیلوگرم گزارش شده است افزود : این درحالی است که در ایران متوسط محصول تولید شده 13 کیلوگرم است و باید این روند اصلاح شود.