ششمین ماه گفتار توليت شمس تبریزی
ششمین ماه گفتارتولیت آرامگاه شمس تبریزی با حضور پرفسور مارزلف ایران شناس برجسته آلمانی و با محوریت قصه های مولانا در مثنوی معنوی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،این همایش امروز با حضور جمعی از اندیشمندان و پژوهشگران عرصه تاریخ و عرفان از مراکز آموزش عالی استان در دانشگاه آزاد اسلامی خوی برگزار شد.
پرفسور مارزلف ایران شناس برجسته آلمانی در این همایش با اشاره به جایگاه والای مثنوی در ادبیات جهان گفت : مثنوی در موارد متعددی حلقههای گمشده ای را که پژوهشگر تطبیقی قصه های عامیانه همواره در جستجوی آنهاست به دست میدهد و بی شک مثنوی بر ادبیات شفاهی مشرق زمین تاثیر بسزایی داشته است.
وی افزود: مثنوی در بین مردم از رتبه بالایی برخودار است و توانسته با مردم به لحاظ ادبی رابطه خوبی برقرار کند.
مارزلف گفت :کارشناسان در عصر حاضر از مثنوی به عنوان یک اثر بزرگ فلسفی یاد می کنند و این اثر ماندگار مولوی به دفعات و به زبان های گوناگون بین المللی به چاپ رسیده که نشانگر علاقه اکثریت مردم جهان به مباحث فلسفی است.
رئیس انجمن جهانی قصه های عامیانه و فولکوریک تصریح کرد: مولوی مورد علاقه شرق شناسان است و اغلب نویسندگان به اظهاراتی در مورد اثرهای فلسفی این شاعر بزرگ قرن هفتم پرداخته اند.
وی کار استاد فروزانفر ادیب برجسته ایرانی را در شناسایی منابع الهام بخش قصه های مثنوی بسیار مفید و ارزشمند ارزیابی کرد و افزود: بجز کارهای فروزانفر آثار معدود دیگری نیز وجود دارند که در آنها به بررسی داستانهای منفرد اکتفا شده است.
تيزپاز شهردار خوی نیز در این همایش ادبی از آماده شدن نقشه های ساخت بارگاه شمس تبریزی خبر داد.
در ادامه این نشست نشان شهروند افتحاری به پرفسوراولریش مارزلف ایران شناس المانی اهدا و از تلاشهای وی تقدیر شد.
اولریش مارزلف، ایرانشناس برجسته آلمانی، از حدود 20 سال پیش درباره قصههای عامیانه فارسی پژوهش میکند و تاکنون تألیفات بسیاری در این زمینه از خود به جای گذاشته است.
«طبقهبندی قصههای ایرانی»،«بهلولنامه»و «آلبوم شاهنامه»برخی از مهمترین آثار او هستند.
اولریش مارزلف نقش زیادی در معرفی آثار علینقی خویی نقاش معروف دوره قاجار داشته است.
ماه گفتارهای تولیت شمس تبریزی هر ماه با هدف نقد و بررسی اثار و ابعاد شخصیتی شمس تبریزی و مولانا برگزار می شود.
آرامگاه شمس تبریزی از عارفان نامی قرن هفتم هجری در شهر خوی و آرامگاه مولانا از مریدان این عارف در قونیه ترکیه قرار دارد.