برگشت ۱۲۰۰ تن هندوانه صادراتی
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران: کشورهای حاشیه خلیج فارس ۱۲۰۰ محموله هندوانه صادراتی ایران را برگرداندند.
سید رضا نورانی در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه در هفته های گذشته محموله هندوانه صادراتی ایران به امارات و قطر به علت وجود مشکلاتی در کیفیت ظاهری روی آب معطل مانده بود ، افزود: هندوانه امسال به علت طغیان نوعی آفت به لحاظ ظاهری شرایط مطلوبی ندارد و سوراخ های کوچک و بزرگ روی پوست هندوانه صادراتی قابل مشهود است ، این محموله به علت بی توجهی سازمان حفظ نباتات و رتبه بندی نامناسب راهی امارات و قطر شد که به علت ظاهر نامناسب و برخی شایعات در خصوص آلوده بودن اجازه ورود به کشورها را دریافت نکرد و روی لنج ها معطل ماند.
وی گفت: سلامت هندوانه ها از لحاظ آلودگی به مواد شیمیایی مورد آزمایش قرار گرفت که ثابت شد هیچ مشکلی ندارد اما چون ظاهر مطلوبی نداشت و کیفیت خارج از استانداردهای جهانی بود، محموله 1200 تنی به ایران بازگردانده شد.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران افزود: بخشی از محموله هندوانه صادراتی که در حال فاسدشدن بود ، در دریا تخلیه شد.
نورانی با انتقاد از عملکرد سازمان حفظ نباتات در نظارت بر محموله صادراتی هندوانه و تاخیر این سازمان در مبارزه با آفت تصریح کرد: این مسائل سبب شد بازار مناسب و با ثبات هندوانه و خربزه ایران متزلزل شود.
صادرات فله ای باید متوقف شود
وی با تاکید بر اینکه باید صادرات فله ای متوقف شود ، افزود: اتحادیه های کشاورزی با صادرات فله ای موافق نیست و نباید هندوانه و خربزه در لنج های قدیمی که شرایط مناسبی برای صادرات ندارند و کیفیت محصول صادراتی را تهدید می کند ، به بازارهای هدف ارسال شود.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران درباره آینده صادرات هندوانه به کشورهای حاشیه خلیج فارس گفت: پس از مذاکرات و رفت و آمدهای نمایندگان بخش خصوصی ممنوعیت صادرات هندوانه به کشورهای حاشیه خلیج فارس و امارات برداشته شد و امروز یک محموله هندوانه با لنج با رعایت شرایط و استاندارد به امارات صادر شد.
نورانی افزود: متاسفانه در اطلاعیه برخی از شرکت های تعاونی کشور قطر اعلام شد که میوه ایرانی توزیع نشود و این در حالی است که بازار این کشورها به مصرف میوه صادراتی ایران علاقه مند است.
تاکید بر بسته بندی مناسب و استاندارد
وی بر اصلاح زیرساختهای صادراتی به ویژه بسته بندی مناسب و استاندارد تاکید کرد و گفت: میوه باید با استفاده از ماشین آلات پیشرفته درجه بندی شود و پس از شستشو و واکس در شرایط دمایی مناسب به بازارهای هدف ارسال شود تا شاهد شکوفایی اقتصاد بدون نفت در کشور باشیم.
این همه میوه قاچاق از کجا آمده است؟
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت: چگونه ممکن است این همه میوه قاچاق با شرایط بسیار مطلوب تا بازار مصرف برسد.
سیدرضا نورانی با اشاره به اینکه حجم قابل توجهی میوه خارجی در بازار مصرف وجود دارد ، افزود: به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی تمام میوه های موجود در بازار به جز موز، آناناس و انبه ؛ قاچاق است اما این میزان زیاد از چه مبادی وارد کشور شده است؟
وی گفت: آیا قانون ممنوعیت واردات میوه فقط برای مردم است و عده ای از این قانون مبرا هستند؟
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران افزود: میوه هایی که گفته می شود بصورت قاچاق وارد کشور شده است بسیار صحیح و سالم و تازه و معلوم است که با یخچال حمل شده است ، در حالی که اگر از مسیرهای قاچاق آمده باشد قاعدتا نباید چنین کیفیتی داشته باشد.
نورانی گفت : امروز در بازار همه نوع میوه خارجی از شلیل ترکیه، لیموترش بدون هسته برزیل، پرتقال مصری، سیر چینی و انگور شیلی وجود دارد و آیا همه این میوه ها قاچاق است؟
با واردات میوه و کالای قاچاق مخالفیم
وی افزود: با واردات میوه و کالای قاچاق مخالفیم و اینگونه واردات علاوه بر آسیب های اقتصادی سبب ورود آفات و بیماریها به کشور می شود و باید جلوی آن گرفته شود.
رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت : چرا باید مصرف کننده داخلی برای خرید این میوه ها 3 تا 4 برابر قیمت آنها در بازارهای جهانی پول پرداخت کند که احجاف در حق مصرف کننده است.
نورانی افزود: صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته 3 میلیون و 582 هزار تن به ارزش 2 میلیارد و 200 میلیون دلار بوده که در مقایسه با سال 92 با حدود 2 میلیارد دلار ؛ تراز منفی کشور کاهش یافته است.