مشوق هایی برای مدیریت مصرف داریم
وزیر نیرو گفت: مشوق هایی را برای مدیریت مصرف آب و برق در دوره تابستان و در بخش های صنعت و کشاورزی داریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ حمید چیت چیان درحاشیه بیست و سومین همایش مهندسی برق گفت : در صورتی که کشاورزان روزانه 4 ساعت و در ساعات گرم روز موتورهای آب خود را خاموش کنند در بقیه ساعات ، استفاده از برق برای آنها مجانی خواهد بود.
چیت چیان درباره بخش های صنعتی نیز گفت : در صورتی که بخش های مختلف صنعتی ، تعمیرات اساسی خود را در فصل تابستان و اوج مصرف برق و در تعطیلات انجام دهند ، از تخفیف های خوبی برخوردار خواهند شد.
وزیر نیرو درباره مصوبه ارسالی به هیات دولت در زمینه قطع آب مشترکان پرمصرف نیز گفت : این موضوع در دستور کار دولت قرار دارد.
چیت چیان درباره اینکه ایا در تابستان قطعی آب خواهیم داشت ، گفت : تلاش می کنیم قطعی اب نداشته باشیم اما مستلزم همکاری مردم است.
وزیر نیرو افزود : در سال های اخیر با توجه به کاهش بارندگی ها ، منابع آب تجدیدپذیر کاهش یافته است و برغم فعالیت های صورت گرفته برای استحصال آب ، برای جلوگیری از قطعی آب ؛نیازمند مدیریت مصرف هستیم.
بومیشدن صنعت نیروگاهی کشور
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه همه تجهیزات مورد نیاز صنعت برق در داخل تولید میشود گفت: به ترکیه، عراق، افغانستان و پاکستان برق صادر می کنیم و با جمهوری آذربایجان و ارمنستان تبادل برق داریم.
حمید چیت چیان در بیست وسومین همایش مهندسی برق در دانشگاه شریف افزود: از ترکمنستان برق وارد می کنیم و ایران به کانون تبادل برق در منطقه تبدیل شده است.
وی تاکیدکرد: در نظر داریم در آینده به سایر کشورهای دورتر نیز با اتصال به شبکه برق کشورهای همسایه برق صادر کنیم. وزیرنیرو درمورد توان مهندسان و صنعتگران ایرانی در ساخت نیروگاههای گازی گفت: ایران جزو هفت کشور سازنده این نیروگاههاست.
چیت چیان تاکید کرد: افتخار صنعت برق فقط مرهون یک دستگاه دولتی نیست، بلکه دانشگاهها، پژوهشگاهها و صنعتگران در این افتخار سهیم هستند و مدیران پیشین وزارت نیرو نیز توانستند این مسیر را خوب هدایت و راهبری کنند.
چیت چیان با تاکید بر اینکه البته باید راه طولانی پیشرفت را طی کنیم و اتکا به دستاوردها و رضایت از آن، آغاز سقوط خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشورمان 73 هزار مگاوات است، گفت: ایران هم اکنون از نظر ظرفیت نصب شده نیروگاهی رتبه چهاردهم دنیا را دارد و نیروگاه های حرارتی و آبی به همت صنعتگران ایرانی ساخته می شود.
چیت چیان افزود: بیش از 32 میلیون مشترک برق داریم و همه روستاهای بیش از 20 خانوار از نعمت برق برخوردارند و حتی تعداد زیادی از روستاهای زیر 20 خانوار را پوشش می دهیم.
وزیر نیرو گفت : صنعت برق یکی از صنایع پرافتخار کشور است و نه تنها یکی مولفههای ارتقای کیفیت زندگی بلکه مهم ترین زیرساخت توسعه اقتصادی کشور محسوب می شود.
وی افزود: برق نقش مهمی در تامین زیرساختهای توسعه و افزایش رفاه مردم ایجاد میکند و در بخشهای مختلف ارتباطات، حمل ونقل و حتی آب نیز استفاده از برق مشهود است.
تلفات شبکه برق به کمتر از 10 درصد کاهش می یابد
حمید چیت چیان افزود: تلفات شبکه برق 15 درصد بود که پارسال به 12 و هشت دهم درصد رساندیم.
وی ادامه داد: از زمان اجرای هدفمندی یارانهها شرایط اقتصادی بسیار بدی به صنعت برق تحمیل شد و سرمایه گذاری جدید در نیروگاه های جدید کاهش یافت که زنگ خطر جدی است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه امسال ساخت 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید در دستور کار است ،اعلام کرد : 7300 مگاوات از این نیروگاهها ، بخاری خواهد بود که به هیچ گونه سوختی نیاز ندارد و از بخار نیروگاه گازی تامین خواهد شد.
وی افزود: تولید توربین های گازی با کلاس f در داخل کشور نیز هدفگذاری شده است.
چیت چیان به اهمیت نیروگاههای تولید پراکنده اشاره کرد و گفت: در این نیروگاه ها تولید در مراکز مصرف خواهد بود ، نیازی به انتقال نیست و تلفات شبکه انتقال و توزیع نیز کاهش می یابد و وقتی مولد برق در نقطه مصرف است ، استفاده از حرارت در سرمایش و گرمایش میسر می شود و راندمان این نیروگاهها نیز از 38 درصد به حدود 85 درصد خواهد رسید.
وی افزود: در دنیا سرعت نصب نیروگاه های کوچک (dj) بسیار بالاست و ما در این زمینه بسیار کند حرکت می کنیم.
ما در تولید برق از انرژیهای تجدید پذیر غافل بودیم
وزیر نیرو در باره انرژی تجدید پذیر نیز گفت : در چین 300 هزار مگاوات برف از انرژی های تجدید پذیر به دست می آید و در کشورهای اروپایی نیز 20 درصد و در برخی کشورها کل نیاز برق از انرژیهای تجدید پذیر تامین می شود و ما در این زمینه غافل بودیم و باید این فاصله را پر کنیم.
چیت چیان افزود: از سال 2020 مقرراتی حاکم خواهد شد که کشورهایی که گاز co2 را بیش از حد مجاز تولید می کنند ، باید جریمه بدهند و اگر امروز این مشکل را حل نکنیم ، فردا باید هزینه های گزاف بپردازیم.
وی به اهمیت زیرساخت های پیشرفته اندازه گیری برای هوشمند کردن شبکه برق اشاره کرد و گفت : اگر شبکه ما به این سیستم مجهز شود در کاهش هزینه و تلفات و مدیریت بار شبکه موفق تر خواهیم شد.
با فعال کردن بورس انرژی خرید و فروش برق باید از طریق بورس انجام شود
وزیر نیرو افزود : با فعال کردن بورس انرژی عمده خرید و فروش برق نیز باید از طریق بورس انجام شود تا تولید برق رقابتی شود و به افزایش راندمان کمک کند.
چیت چیان درباره ساماندهی اقتصاد برق نیز گفت : قیمت فروش برق تا اسفند گذشته ، 493
ریال بود که از اول اسفند با مصوبه دولت ، قیمت ها افزایش یافت ومتوسط قیمت برق به 560 ریال در هر کیلووات ساعت رسید.
وی افزود : 102 ریال از این قیمت صرف پرداخت یارانه ها و وارد خزانه دولت می شود و کمتر از 460 ریال درآمد فروش هر کیلو وات ساعت برق است.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه قیمت برق در ایران یک و چهاردهم سنت است ، گفت : در هیچ جای دنیا چنین قیمتی وجود ندارد و این مشکل مانع توسعه صنعت برق و سرمایه گذاری جدید و تامین و نگهداری صنعت برق شده است.