حال و هوای بخش بینالملل نمایشگاه کتاب
در نمایشگاه بین المللی کتاب امسال، ناشرانی از ۶۵ کشور خارجی حدود ۱۶۶ هزار عنوان کتاب لاتین و عربی عرضه کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ در این نمایشگاه ضمن آنکه از حدود 100 هزار عنوان کتاب غیرتکراری خارجی 50 درصد آن ها چاپ 2013 و بعد از آن است.
سالن های بین الملل بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران 20 هزار متر از کل نمایشگاه را در بر می گیرد و شامل سالن های انجمن های دوستی کشورها، بازار جهانی کتاب ایران، ناشران الکترونیک و خدمات پایه کتابخانه ای، آثار لاتین، کتب هنر و معماری، آثار عربی-اسلامی و سالن کشورهاست.
از میان سالن های بخش بین الملل، سالن کشورها در طبقه دوم شبستان مصلای امام خمینی (ره) قرار دارد و با هدف گسترش دیپلماسی عمومی و فرهنگی راه اندازی شده است.
در ضلع شرقی مصلا پس از بالا رفتن از پله هایی که منتهی به طبقه دوم شبستان می شوند نخستین غرفه ای که جلب توجه می کند غرفه عمان است.
عمان امسال مهمان ویژه بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران است.
ناظر غرفه عمان می گوید که عمده فعالیت های عمان شامل نمایش کتاب های مربوط به آداب، فرهنگ و رسوم عمان است و در بخش جانبی نیز فیلم های مستند و دستاوردهای فرهنگی عمان به نمایش درمی آید.
بدر یحیی راشدی برگزاری گفتگوهای ادبی، اقتصادی، گردشگری و نقد و تحلیل ادبیات عرب را از دیگر برنامه های غرفه عمان در نمایشگاه کتاب دانست.
در این بخش به غیر از عمان، غرفه کشورهای دیگری همچون آلمان، فرانسه، ترکیه، ژاپن، ونزوئلا، ایتالیا، مکزیک، روسیه، قطر، لبنان، سوریه، افغانستان، کویت، آذربایجان، ارمنستان و چین نیز به چشم می خورد.
در غرفه ترکیه نماینده وزارت فرهنگ و جهانگردی این کشور حضور دارد؛ نزار کارا می گوید: کتاب هایی که امسال در نمایشگاه عرضه کرده ایم شامل نسخ خطی و کتاب های هنری است که بازدیدکنندگان بیشتر از آن استقبال می کنند.
وی اضافه می کند: ما همچنین کتاب هایی درباره تاریخ، ادبیات و هنر ترکیه را به بازدیدکنندگان ایرانی هدیه می کنیم.
نماینده وزارت فرهنگ و جهانگردی ترکیه استقبال بازدیدکنندگان را از غرفه ترکیه بسیار خوب دانست و عنوان کرد: بیشتر مراجعان ما افراد علاقه مند به یادگیری زبان ترکی استانبولی یا خواندن کتاب هایی به این زبان هستند به علاوه اینکه کسانی که درباره میراث مشترک تحقیق می کنند یا قصد بازدید از مکان های تاریخی ترکیه دارند از بازدیدکنندگان غرفه ما محسوب می شوند.
کارا می گوید: سعی کرده ایم که کتاب های جدیدی به نمایشگاه بیاوریم و بعد از نمایشگاه آن ها را به کتابخانه های ایران اهدا خواهیم کرد.
غرفه دیگری که شاید همه ساله در نمایشگاه کتاب تهران حضور داشته، غرفه آلمان است.
مسئول غرفه آلمان می گوید: کتاب هایی که هرسال می آوریم جدید و در رشته های مختلف به ویژه ادبیات بزرگسال و کودک و نوجوان و جزو آخرین کتاب هایی است که در آلمان چاپ می شود.
زرین پناه می افزاید: امسال کتب ویژه غرفه آلمان تحلیل نویسندگان آلمانی درباره جنبش وال استریت آمریکا و بیداری اسلامی است و کتاب های خوبی درباره ایرانشناسی و خاورمیانه نیز ارائه شده است.
مسئول غرفه آلمان می گوید: به مناسبت درگذشت گونترگراس برنده جایزه ادبی نوبل بخشی از غرفه آلمان به کتاب های وی اختصاص یافته است.
زرین پناه استقبال بازدیدکنندگان از غرفه آلمان را خوب توصیف می کند و خود را برای روزهای پرکار آینده نمایشگاه آماده میکند.
وی می گوید: امسال نه تنها تعداد بازدیدکنندگان از نمایشگاه بیشتر است بلکه در بخش بین الملل از کشورهای بیشتری در نمایشگاه شرکت کرده اند.
برخی بازدیدکنندگان سالن های بین الملل آثار ارائه شده را خوب و جدید می دانند و برخی مثل یک خانم دانشجوی رشته پزشکی میگویند که نتوانسته اند در بخش ناشران بین الملل کتاب های مورد نظر خود را پیدا کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز کتاب های ارائه شده در بخش بین الملل را از نظر کیفی بسیار بهتر از پارسال می داند.
علی جنتی می گوید: امسال تعدادی از ناشران خارجی برای نخستین بار در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شرکت کرده اند ضمن آنکه استقبال مردم از این بخش بسیار خوب بوده است به طوری که در سه روز نخست کتاب های بسیاری از کتاب های ناشران خارجی تمام شده است.