به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، بیژن نامدار زنگنه در آیین افتتاح رسمی بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز و پتروشیمی افزود: مرد شرایط سخت هستیم و می توانیم آنرا مدیریت کنیم و البته این به معنای آن نیست که خودمان برای خودمان مشکل بیافرینیم.
وی تصریح کرد: هر چند در روزهای سخت برخی از کشورها و شرکتها ما را تنها گذاشتند اما الان وقت آن است که با عزت و با قدرت با آنها همکاری کنیم.
وزیر نفت تأکید کرد: رفع تحریمها به معنای رها کردن برنامه تقویت و حمایت از کالاهای ساخت داخل نیست بلکه باید از فرصت رفع شرّ تحریم برای اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی و ایجاد اقتصادی درونزا و برونگرا حداکثر استفاده را کنیم تا فنآوری ملی توسعه یابد.
وی گفت: همکاری ما با شرکتهای خارجی باید به تقویت شرکت های داخلی و افزایش کیفیت محصولات ایرانی و صاحب برند شدن آن بیانجامد.
زنگنه با تأکید بر اینکه صنایع ما امروز قوی و بزرگ هستند افزود: صنایع ما به خاطر فشارهای تحریم روی پای خود ایستاده اند و ما باید آنها را تقویت کنیم.
وزیر نفت در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر تقویت شرکتهای ایرانی پیمانکاری نفتی و مهندسی نفت گفت: باید این شرکت ها آنقدر قوی شوند تا بتوانند علاوه بر پاسخ به نیازهای داخلی تقاضای بازارهای دیگر کشورها را نیز جواب دهند.
وی با اشاره به مصوبه مجلس و اجرای قانون رفع موانع تولید گفت: ماده 15 این قانون از نظر فیزیکی دست دولت را برای توسعه کشور کاملاً باز گذاشته است و ما می توانیم از این اجازه مجلس به دولت حداکثر استفاده را بکنیم.
زنگنه افزود: بعنوان مثال اعلام کردیم اگر راه آهن سیستم خود را اصلاح کند تا سوخت کمتری استفاده کند بخشی از صرفه جویی در سوخت را به خود این شرکت برمی گردانیم تا صرف توسعه بیشتر راه آهن شود.
وی با بیان اینکه امسال شش هزار میلیارد تومان برای گازرسانی روستاها تعهد داده ایم گفت: سال آینده هم شش هزار میلیارد تومان دیگر در این زمینه صرف خواهد شد.
برای توسعه میادین مشترک منتظر رفع تحریم ها نیستیم
وزیر نفت درباره میزان برداشت از میادین مشترک خلیج فارس به ویژه میدان مشترک با قطر گفت: ما 27 فاز تا 29 فاز برداشت می کنیم و درنظر داریم تا سه سال آینده 700 میلیون مترمکعب گاز از این میادین برداشت کنیم و منتظر رفع تحریم ها هم نیستیم.
بیژن نامدار زنگنه افزود: چین به ما بدهی غیرمتعارف ندارد و در صورت برداشته شدن تحریم ها بدهی چین و هند دریافت می شود.
وی گفت: بخشی از بدهی هند روپیه و بخشی به صورت یورو است که بخش یورو 7 میلیارد یورو است.
وزیر نفت درباره رونق پتروشیمی ها در بورس گفت: ما صندوق پروژه برای پتروشیمی های جدید و فرآیند پالایش سیراف درست کرده ایم تا در بازار اولیه بورس تاثیرگذار باشد.
وی در پاسخ به سوالی درباره مدیریت قیمت نفت در بازارهای جهانی گفت: بازار جهانی بازاری بهم پیوسته است و در این زمینه همه تولیدکنندگان باید در این زمینه فکر کنند.
وی افزود: ما را تحریم و سهم 60 درصدی صادرات ما را از بازار جهانی حذف کردند و ما برمی گردیم و باید آنها جا برای ما باز کنند.
وزیر نفت درباره اینکه پیشنهاد خاصی برای اجلاس آینده اوپک دارید، گفت: نمی شود پیشنهاد داشت باید دعا کرد اما اکثر قریب به اتفاق اعضای اوپک نظرشان به ادامه وضع موجود نیست.
اگر عوامل سیاسی نباشد میل قیمت ها به بالاست
نامدار زنگنه ادامه داد: هیچ کس از قیمت های فعلی نفت راضی نیست، قیمت درحال نوسان است، تولیدکنندگان قیمت را پایین می دانند نظر ایران این است که عرضه بیش از تقاضای بازار است و اگر عوامل سیاسی نباشد میل قیمت ها به بالاست هرچند قیمت های متفاوتی گفته می شود.
وی درباره قانون رفع موانع تولید و تاثیر آن بر صنعت نفت و گاز گفت: براساس بند «ق» قانون مربوط برای توسعه میادین نفت و گاز و همچنین گازرسانی به شهرهای کوچک و روستاها و سیستان و بلوچستان و صادرات به عراق 700 میلیارد دلار پارسال شورای اقتصاد تصویب کرد که این رقم باید از محل صرفه جویی در مصرف برای بازپرداخت تعهدات هزینه شود.
عمده پالایشگاه های تولید بنزین یورو 4 پالایشگاه های خلیج فارس خواهند بود
نامدار زنگنه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا تولید بنزین یورو 4 امسال معادل نیاز کشور خواهد شد، افزود: امسال به تولید مورد نیاز بنزین یورو 4 نمی رسیم اما در شهرهای بزرگ تا آخر امسال این نیاز برآورده خواهد شد و عمده پالایشگاه های تولید بنزین یورو 4 نیز پالایشگاه های خلیج فارس خواهند بود.
وی در ادامه درباره پیشنهاد اروپاییها برای فعالیت در میادین نفت و گاز ایران گفت: در سپتامبر یا شهریور یا اوایل مهر همایشی در اروپا برگزار می شود و در آنجا قراردادها و پروژه های موردنظر ما ارائه می شود.
وزیر نفت افزود: ما مشوق هایی در این زمینه به صورت پی در پی از مرحله اکتشاف تا بهره برداری در میادین خود داریم که اجرای طرح ها برای آنها سود مناسبی دربر خواهد داشت.
وی در پاسخ به سوالی درباره احتمال بازتعریف اوپک و احتمال پیوستن روسیه به آن گفت: هیچ مانعی در این راه نیست و وقتی که اوپک قبول می کند که کشورهایی مانند آنگولا به اوپک بپیوندند برای روسیه 10 میلیون بشکه در روز مشکلی نخواهد بود اما می گویند که این ظاهر قضیه است و باطن را نمی دانم.
وی همچنین درباره پاسخ به سوالی در باره اظهارات وزیرنفت عربستان درباره افزایش عرضه نفت کشورش به بازارهای آسیایی افزود: هیچ شرایط و فشاری نمی تواند ما را از به دست آوردن سهم از دست رفته مان در بازارهای جهانی بازدارد.
نامدار زنگنه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا کسری بودجه 18 هزار میلیارد تومانی درباره اجرای لایحه هدفمندی یارانه ها گفت: هیچ بحثی برای جبران کسری از طریق حامل های سوخت نیست.
وی درباره برداشت از لایه های پارس جنوبی افزود: امسال بعید می دانم اما سال دیگر با تهیه تجهیزات برداشت خواهد شد و سال گذشته در این زمینه قرارداد بستیم.
وزیر نفت ادامه داد: در این باره دو شرکت برای ساخت مته قرارداد بستیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره افزایش حقوق کارکنان وزارت نفت گفت: وضع پرداخت های ما به دلیل کاهش قیمت نفت سخت است و مشکل داریم و باید در این زمینه تدبیر کنیم.
هم اکنون دو مجموعه در شرایط تحریم برای پارس جنوبی و مجموعه غرب کارون دردست انجام داریم
نامدار زنگنه درباره آخرین وضعیت میادین مشترک نفتی ایران با کشورهای همسایه افزود: میادین متعدد مشترکی داریم که هم اکنون دو مجموعه را در شرایط تحریم برای پارس جنوبی و مجموعه غرب کارون دردست انجام داریم.
وی گفت: در هر دو مجموعه باوجود تحریم ها می خواهیم با تمرکز امکانات به تولید نهایی برسیم و 27 فاز پارس جنوبی را به اتمام برسانیم و در مجموعه غرب کارون نیز به تولید 700 هزار بشکه برسیم.
نامدار زنگنه افزود: میادین غرب کارون لایحه های مختلفی دارد و بازیافت از آنها برخی زیاد و کمتر است و سعی می شود با تکنولوژی خارجی و دانشگاه های داخلی ضریب بازیافت چاه ها را بالا ببریم.
مقدمات برگشت آلمان ها به ایران
وی درباره سفر پیش روی خود به آلمان گفت: امشب برای شرکت در کنفرانس امنیت انرژی اروپا به برلین سفر می کنم و در آنجا ضمن سوال و جواب های زنده دیداری با شرکت های آلمانی و مقامات سیاسی آن کشور دارم.
وزیر نفت افزود: این دعوت نشان از مقدمات برگشت آلمانی ها به ایران است.
نامدار زنگنه در ادامه گفت: همچنان به سوآپ اعتقاد داریم و آن را در جهت منافع ملی و اقتصاد کشورمان مفید می دانیم و در این زمینه هیچ مشکلی از طرف ما نیست.
وی درباره حمایت از بخش خصوصی در حوزه نفت نیز افزود: بخش خصوصی در سه زمینه ساخت ماشین آلات، بازرگانی نفت و تولید موادپتروشیمی فعال است، مشکلی با سازندگان نداریم هرچند برخی طلب دارند و ما می خواهیم تا طلب هایشان را بازگردانیم و بدهیم.
نامدار زنگنه گفت: به طور کلی آینده برای بخش خصوصی خوب است البته بخش خصوصی باید در فضای رقابتی کار کند و از فرصت تحریم بجای حمایت از تولید اگر روش دیگری داشته باشد حمایت نمی کنیم.
وی درباره صادرات نفت به اندونزی افزود: اندونزی در این زمینه مایل است اما هنوز این کار عملیاتی نشده است.
نامدار زنگنه درباره جذب سرمایه گذاری فاینانس نیز گفت: سرمایه گذاری در پتروشیمی، پالایش و نفت از طریق منابع داخلی محدود است ما باید از منابع ریالی داخلی و وام های خارجی استفاده کنیم.
وی افزود: برای بخش پتروشیمی بخش خصوصی 70 میلیارد دلار نیاز دارد تا به همین میزان صادرات پتروشیمی برسیم.
وزیر نفت گفت: در مجموع برای صنعت نفت و گاز و پتروشیمی حدود 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم.
نامدار زنگنه درباره اظهارنظر مقام پاکستانی درباره احداث خط لوله صلح و توافق با آمریکا در این زمینه افزود: موضوع را از مقام پاکستانی بپرسید.
وی گفت: درباره صادرات نفت به سوئیس اتفاق جدیدی نیفتاده است.
نامدار زنگنه درباره حذف رانت از قیمت خوراک پتروشیمی ها افزود: در این زمینه آیین نامه تخفیف داریم و تعیین قیمت با وزارت نفت است و قیمت فعلی همان 13 سنت درحال اجراست.
وی گفت: برای صنایع جدید و موجود و باتوجه به مناطق محروم و غیرمحروم قانونگذار سیاست هایی را تعریف کرده که ما باید اعمال کنیم اما ما درنظر نداریم که شوکی را به بازار وارد کنیم.
نامدار زنگنه افزود: ما می خواهیم صنعت را بدون رانت فعال کنیم و اجرای آیین نامه مربوط به خوراک پتروشیمی ها 6 ماه فرصت دارد که یکماه از آن گذشته است.