پخش زنده
امروز: -
رئیس هیئت مدیره اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران خبر صادرات میوه به ویژه میوه نوبرانه را به ترکیه تکذیب کرد.
سیدرضا نورانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه در حال حاضر میوه ای نداریم که صادر کنیم ، افزود: در دوره پایان فصل میوه های انباری و سردخانه ای هستیم بنا بر این خبر صادرات میوه به ترکیه کذب محض است.
وی گفت: اگر واقعاً میوه ای داشتیم و ترکیه برای خرید و واردات میوه درخواست داشت ، حتماً استقبال می کردیم.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران افزود: برای رونق صادرات محصولات باغی تفاهمنامه ای بین جمهوری اسلامی ایران و ترکیه امضا شده است و دولت نیز از صادرات استقبال می کند اما خبر صادرات میوه به ترکیه کذب است و اگر صادراتی بود چرا هیچ آماری در گمرکات ثبت نشده و سازمان حفظ نباتات نیز گواهی قرنطینه صادر نکرده است؟
نورانی تصریح کرد: این خبر بهانه ای برای گرانفروشی میوه های نوبرانه است تا به بهانه کم بودن این میوه ها ، توجیهی برای مصرف کننده داشته باشند.
وی گفت: در این روزها ترکیه ای ها چند کامیون هندوانه را از میادین خریداری کردند که البته خرید به صورت دائم و روزانه نبوده است.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران افزود: هندوانه از اقلام صادراتی است که در چابهار، ایرانشهر، دزفول و اهواز به صورت دیم کشت و تولید می شود و همیشه از این مناطق به کشورهای حوزه خلیج فارس صادرات داشتیم.
نورانی گفت: سال گذشته 250 تا 300 هزار تن هندوانه صادر شد و امسال نیز پیش بینی می شود همین میزان صادرات داشته باشیم.ا
معطلی هندوانه های صادراتی درخلیج فارس
از سوی دیگر، رئیس هیات مدیره اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت : هندوانه های صادراتی در لنج ها در مسیر کشورهای حاشیه خلیج فارس معطل مانده است.
سید رضا نورانی ، با اشاره به اینکه محصول هندوانه استان های جنوبی طبق روال هر سال به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود، افزود : امسال در بخشی از مناطق ایرانشهر و جیرفت با خشکسالی مواجه شدیم و به همین علت پوسته هندوانه در مزارع به علت ورود آفت سوراخ شد که پس از سم پاشی این مشکل مدیریت و کنترل شده است اما سوراخی که در پوسته برخی از هندوانه ها ایجاد شد در ظاهر هندوانه برای بازارپسندی آن هم در صادرات تاثیر گذاشت.
وی گفت: گرچه آفت از بین رفت اما آثار ظاهری آن روی پوست هندوانه باقی ماند و متاسفانه صادرکنندگان نیز در رتبه بندی دقت نکردند و هندوانه هایی که ظاهر خوبی نداشت نیز روانه بازار کشورهای عربی شد.
نورانی گفت: علاوه بر این سازمان حفظ نباتات باید با مراجعه به کشورهای حاشیه خلیج فارس از سلامت محموله های صادراتی هندوانه دفاع می کرد که تاکنون هیچ اقدامی نکرده است.
سالانه حدود 300 هزار تن هندوانه از ایران به بازارهای منطقه و جهان صادر می شود.