کاهش ۱۰ ساله سن ابتلا به سکته مغزی
رئیس کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران: سن ابتلا به سکته مغزی در کشور نسبت به۲۵ سال گذشته ۱۰ سال کاهش پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین پاکدامن امروز در نشست خبری بیست و دومین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران افزود: در آینده با افزایش تعداد بیماران مبتلا به سکته مغزی در کشور مواجه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه تعداد مراکز ارائه دهنده خدمات به بیماران سکته مغزی در کشور بسیار محدود است، گفت: زمانی که فردی دچار سکته قلبی میشود به راحتی به مراکز درمان دسترسی پیدا میکند اما متاسفانه با وجود اینکه زمان برای بیماران سکته مغزی ارزش حیاتی دارد، دسترسی بیماران به مراکز ارائه دهنده خدمات بسیار محدود است.
وی افزود: مغز تنها عضوی است که سلولهای آن ترمیم نمیشود و با توجه به این مهم ما حدود 10 سال است که در وزارت بهداشت، پیگیر تاسیس مراکز ارائه دهنده خدمات به بیماران سکته مغزی هستیم.
پاکدامن با توجه به آمار مرگ و میر بر اثر سکته مغزی در کشور گفت: بر اساس آمار بدست آمده در دو سه دهه اخیر مرگ و میر بر اثر سکته مغزی در کشور نسبت به کشورهای پیشرفته کاهش چشمگیری داشته است.
وی درباره برخی از داروهای بیماران مغزی گفت: در سال 93 داروی تیپیای به دلیل تحریم بسیار کم بود به گونهای که شرکتهای تولید کننده دارو در کشور به ما وعده دادند5 هزار ویال از این دارو را در کشور تولید کنند.
پاکدامن اضافه کرد: تی پیای دارویی اساسی و ضروری در کشور است به گونهای که اگر در ظرف کمتر ازسه و نیم تا چهار ساعت به بیمار مبتلا به لخته خونی در مغز تزریق شود در بیش از یک سوم موارد بیماران به صورت کامل بهبود مییابند بنابراین ما امیدواریم به تولید انبوه این دارو در کشور دست پیدا کنیم.
پاکدامن گفت: خوشبختانه در حال حاضر تولیدات داخلی این دارو قادر به جوابگویی است و از این طریق میتوان از بروز بسیاری از ناتوانیهای دائمی مغزی جلوگیری کرد.
وی با گلایه از اینکه اطلاعات مردم از سکته مغزی نسبت به سکته قلبی و سرطان بسیار کم است، گفت: نیاز است مردم در باره عوامل و فاکتورهایی که فرد را مشکوک به بیماری مغزی میکند، آگاهی پیدا کنند.
رئیس بیست و دومین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران با اشاره به وجود هزار و 23 نورولوژیست درکشور گفت: این تعداد در سال 66 حدود 63 نفر بود، این در حالی است که تعداد روانپزشکان کشور هزار و 800 نفر است در صورتیکه در کشورهای دیگر تعداد نورولوژیستها بیشتر از روانپزشکان است.
وی افزود: از بین هزار و23 نورولوژیست کشور420 نفر در تهران مشغول به فعالیتد که این مساله چندان رضایت بخش نیست زیرا در تمام نقاط کشور به خصوص شهرستانها باید دسترسی مردم به نورولوژیست ها افزایش پیدا کند.