پخش زنده
امروز: -
۳۰ درصد از بیماری های سرطان خون می تواند با سلول های سازگار درمان شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی کشور امروز در سمپوزیوم علمی پزشکی بازساختی و سلول درمانی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: تا سال 2020 حدود 181 درصد سرطان در جهان افزایش خواهد یافت که این موضوع گوشزدی برای مراکز علمی است که روابط بین المللی خود را توسعه و داده های خود را افزایش دهند .
دکتر امیر علی حمیدیه، پزشکی بازساختی را منجی بسیاری از بیماران سرطانی دانست.
وی با بیان اینکه هر 10 دقیقه یک نفر بر اثر ابتلا به سرطان خون در جهان می میرد گفت : پزشکی بازساختی و گسترش و توسعه این شاخه علمی می تواند نجات بخش جان بسیاری از این افراد باشد.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی کشور تعداد کنونی داوطلبان اهدای سلول در جهان را 25 میلیون نفر اعلام و خاطر نشان کرد: 140 هزار انسان در جهان مبتلا به بیماریهای سرطان خون است که با ایجاد بانک سلولی و اهدای سلول برای پیوند می توان برای آنها راهگشایی پیدا کرد.
دکتر حمیدیه با اشاره به اینکه از هر 10 بیمار سرطانی مراجعه کننده به بیمارستان نمازی شیراز فقط برای سه نفر دهنده سازگار سلولی وجود دارد افزود: تنها 25 درصد از این افراد دهنده در طیف خواهر و برادر هستند که مابقی بیماران بدون داشتن دهنده سازگار هستند که باید برای انان هم چاره اندیشی کرد.
مسوول بخش پیوند سلولهای بنیادی کودکان بیمارستان شریعتی تهران گفت: کشورهای اروپایی با این موضوع کاملا کنار آمده اند و پیوند سلولی در آن کاملا تعمیم یافته است اما در کشورهای دیگر به لحاظ فقدان زیر ساخت ها و نبودن دهنده سازگار هنوز مشکلات فراوانی وجود دارد.
این پژوهشگر علوم سلولی با بیان اینکه 73مرکز پژوهشی سلولی در 52 کشور جهان و 42مرکز تولید و نگهداشت بند ناف در 32 کشور دنیا فعالیت می کند افزود : کشور ما و سایر کشورها باید ارتباط علمی خود را با این مراکز علمی توسعه بخشند.
دکتر حمیدیه افزود: بر اساس آمارهای ارایه شده تا سال 2020رشد سرطان در ایران حدود هفت درصد خواهد بود و این موضوع گوشزدی به مسوولان برای فراهم کردن زیر ساخت های علوم پیوند سلولی و پزشکی بازساختی است .
وی با بیان اینکه ما در سالهای گذشته صادرات و واردات سلول برای پیوند داشته ایم گفت : نمونه های وارداتی ما از کشورهای چین و آمریکا و سایر کشورها آمده است اما در این زمینه باید شبکه ملی را تقویت کنیم .
به گفته دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی کشور پیش بینی می شود تا پنج سال آینده 100 هزار دهنده ایرانی در مراکز تحقیقاتی ثبت نام شوند.
وی افزود: باید در این زمینه به ویژه برای ثبت سلولی اقلیت های مذهبی ، کردها ، بلوچ ها ، اعراب ایرانی و سایر اقشار تبلیغات بیشتر صورت گیرد.
سمپوزیوم علمی پزشکی بازساختی و سلول درمانی از امروز آغاز شده است و به مدت دو روز در شیراز ادامه دارد.