پخش زنده
امروز: -
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران تاکید کرد : با توجه به تثبیت قیمت مسکن در سال ۹۳ ، امسال دلیلی برای افزایش اجاره بها وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حسام عقبایی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی مسکن ، ساختمان و حمل و نقل ایران (صما) ، با اشاره به کاهش صدور پروانه های ساختمانی در6 ماه دوم سال گذشته گفت : با توجه به رکود دو ساله ای که بازار مسکن تجربه کرده است و با توجه به کاهش قدرت خرید مردم ،کاهش انگیزه سرمایه گذاری و خروج سازندگان غیرحرفه ای از بازار مسکن ، شاهد کاهش نسبی صدور پروانه های ساختمانی بودیم.
وی افزود : کاهش صدور پروانه های ساختمانی ، آثار خود را در اوایل سال 95 نشان می دهد مگر اینکه عوامل محرک بازار مسکن ، این بازار را تحریک کند و تا اوایل مهر، کاهش صدور پروانه های ساختمانی جبران شود.
عقبایی اظهار داشت : اگر این اتفاق هم نیفتد نمی توانیم بگوییم در سال94 به بحران بی توازنی عرضه و تقاضا که قبلا هم وجود داشته است ، دچار می شویم و پیش بینی کاهش تولید مسکن در سال 93 و جهش قیمت ها تحت تاثیر تشدید نامعادله عرضه وتقاضای مسکن ، نادرست است.
وی افزود : همیشه رونق و افزایش قیمت در کنار هم است و ما معمولا رونقی را تجربه نمی کنیم که در کنارش افزایش قیمت نباشد اما واقعیت این است که قیمت مسکن ، آنقدر رشد نامتعارف وغیرمنطقی و بیشتر از ظرفیت داشته است که دیگرکشش افزایش قیمت ها را ندارد.
وی گفت : در سال های اخیر رشد قیمت مسکن در برخی از موارد به حدی غیرمنطقی و بیشتر از تورم بوده است که ظرفیت افزایش قیمت مسکن ، حداقل در6 ماهه اول سال وجود نداشته باشد.
عقبایی با بیان اینکه پولی به جامعه تزریق نشده است که قدرت خرید مصرف کنندگان افزایش پیدا کند ، اظهار داشت : بعید است افزایش قیمت به آن مفهوم که بتوان نامش را جهش قیمت گذاشت در شش ماهه اول سال جاری رخ دهد.
وی افزود : نباید به دنبال گرانی باشیم. بازار مسکن باید پایدار باشد و در بازار پایدار هم مشاور املاک و سازنده سود می برد و هم دولت کمتر دچار مشکل می شود و مصرف کننده نیز در نهایت سود می برد.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران با اشاره به کاهش پروانه های ساختمانی در سال گذشته و نیز قصد دولت برای کاهش نرخ سود سپرده های بانکی افزود : دولت می خواهد نرخ سود سپرده های بانکی را کاهش دهد و این کاهش اگرچه می تواند محرک بازار پول برای هدایت به سایر بخش ها باشد اما درکوتاه مدت خیلی موثر نیست و در مقاطع طولانی مدت اثرگذار خواهد بود.
وی کاهش سود بانکی را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت : این موضوع موجب رونق اقتصادی می شود ، اما نباید سود بانکی کاهش ناگهانی داشته باشد ، زیرا خروج نقدینگی از بانک ها و هدایت آن به دیگر بازارهای سرمایه می تواند موجب سوداگری شود.
عقبایی گفت : اگر کاهش نرخ سود بانکی در بخش مسکن که اصلی ترین عامل خروج اقتصاد از رکود است ، درست مدیریت نشود ، می تواند تورم زا باشد.
حتما کد رهگیری معاملات را بگیرید
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران از افتتاح سامانه مجازی معاملات مسکن در آینده ای نزدیک خبر داد و به مردم توصیه کرد در معاملات مسکن ، کد رهگیری از مشاوران املاک را مطالبه کنند.
حسام عقبایی در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی مسکن ، ساختمان و حمل و نقل ایران (صما) اظهار داشت : صدورکد رهگیری برای قراردادهای خرید و فروش قطعی و لازم الاجرا است و گرفتن کد رهگیری برای هر نوع معامله ای که در مشاوران املاک سراسر کشور انجام می گیرد، اجباری است و واحد صنفی مشاوران املاکی که برای معاملات مسکن کد رهگیری صادر نمی کنند ، براساس ماده 28 قانون نظام صنفی ،پلمپ یا پروانه فعالیت باطل می شود.
وی گفت: مردم برای حفظ منافع خود باید کد رهگیری دریافت کنند تا امکان فروش و یا اجاره یک منزل به دو یا چند نفر امکان پذیر نباشد.
عقبایی درخصوص پیش فروش مسکن نیز اظهار داشت : دستگاه های متولی قانون نویسی و قانونگذاری وزارتخانه های دادگستری و راه و شهرسازی هستند و این وزارتخانه ها برای تنظیم قانون پیش فروش ساختمان از سال 86 ، وارد عمل شدند و نمایندگان نهادهایی مانند شهرداری ، سازمان های نظام مهندسی، مشاوران املاک، سازمان ثبت را برای همکاری دعوت و نظرهای کارشناسی و علمی آنها را جمع آوری کردند اما درمجلس تصویب نشد و آئین نامه ای مصوب شد که قابلیت اجرا را نداشته است.
وی گفت : سامان دادن به قانون پیش فروش یکی از نیازهای اساسی کشور است و قانونی باید در این زمنیه تدوین شود که قابل اجرا باشد.
عقبایی در مورد راه اندازی سامانه مشاوران املاک مجازی گفت : هنوز بخشی از آئین نامه های اجرایی اصلاح قانون نظام امور صنفی که در سال 92 انجام و در مهر همان سال ابلاغ شد ، نوشته نشده است. یکی از آئین نامه های این قانون ، صدور پروانه صنفی مجازی بوده و قرار است مرجع و راهکاری خاص برای کنترل فعالیت های مجازی مشاغل در نظر گرفته شود و پس از تدوین آئین نامه تخصصی مشخص می شود که اتحادیه ها پروانه تخصصی مجازی را به املاک واگذار کنند یا به عهده مرکز اتحادیه فناوران الکترونیک قرار می گیرد ... !؟
عقبایی گفت : کمتر از 5 درصد از مشاوران املاک ، مجازی هستند و بعضی از آژانس های املاک ، قابلیت انجام معاملات مجازی را دارند اما اینکه این امر به صورت رسمی و پروانه کسبی تحت عنوان پروانه تخصصی و رسمی مجازی برای مشاوران صادر شده باشد ، هنوز اجرایی نشده است.
به گفته وی تنها مرجعی که به سامانه املاک و مستغلات دسترسی دارد اتحادیه مشاوران املاک است و از آنجا که اتحادیه ، زیر مجموعه وزارت صنعت،معدن وتجارت است ، مدیریت راهبردی این موضوع نیز در اختیار این وزارتخانه است.
عقبایی گفت : برای امنیت معاملات مسکن نیز به به وزارتخانه راه وشهرسازی پیشنهاد داده ایم از ظرفیت بنگاه داران استفاده کند که آنها ظرفیت خود را در فروش واحدهای مسکونی مهر به خوبی نشان داده اند.