پخش زنده
امروز: -
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: هیچ افزایش قیمتی در بخش خودرو در دستور کار نیست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مجتبی خسروتاج افزود: خودرو سواری در فهرست کالاهای انحصاری قرار دارد و تعیین قیمت آن نیز از وظایف شورای عالی رقابت است.
وی گفت: قرار است شرکت ها و کارخانه های تولید کننده خودرو براساس نرخ تورم و سطح کیفیت تولیدات ؛ نظر خود را درباره هزینه های تمام شده تولید به شورای عالی نظارت بر قیمت ها ارائه کنند.
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: تنها افزایشی که در قیمت خودروها لحاظ می شود مربوطه به عوارض قانونی یک درصد مالیات بر ارزش افزوده و نرخ بیمه است و افزایش قیمت دیگری در دستور کار نیست.
خسروتاج گفت: شرکت های خودروسازی می توانند نظر خود را به شورای عالی رقابت ارائه دهند و نرخ های مرتبط با تورم بخشی را نیز اعلام کنند.
فقط 20 % نانوایی ها آزادپز می شوند
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و دبیرکارگروه ملی تنظیم نان گفت: براساس مصوبه دولت فقط 20 درصد از نانوایی ها آزادپز خواهند شد.
مجتبی خسرو تاج با اشاره به اینکه در استان تهران 20 درصد نانوایی ها آزادپز شده است ، افزود: در مصوبه دولت 20 درصد به عنوان بخش آزادپز تعیین شده که به طور میانگین در 12 درصد از نانوایی های کل کشور اجرا شده اما در استان تهران 20 درصد است.
وی گفت: در استان های هرمزگان، کردستان و فارس براساس تصمیم کارگروه استانی هیچ کدام از نانوایی ها آزادپز نشده است و ضرورتی نیز برای این کار ندیدند.
دبیرکارگروه ملی تنظیم نان گفت: در استان تهران هزارو 170 نانوایی سنگکی وجود دارد که تاکنون 134 واحد آزادپز شده است.
خسروتاج افزود: براساس مصوبه دولت و تصمیم کارگروه نان واحدهای آزادپزی باید از انواع نان باشد و نباید به یک نوع نان محدود شود.
وی گفت : براساس آیین نامه اجرایی از هر پنج نانوایی باید چهار واحد غیرآزادپز باشد.
خسروتاج افزود: یکی از مهم ترین دغدغه های دولت و شخص آقای رئیس جمهور حفظ حقوق مصرف کننده است و سازمان حمایت مصرف کننده برای نظارت بر فروش و قیمت گذاری نان تعیین شده و به عنوان سازمان ناظر ، شکایات مردمی را بررسی و رسیدگی می کند.
دبیرکارگروه ملی تنظیم نان گفت: براساس مصوبه هیئت عالی نظارت بر اصناف نانوایی ها 15 تا 20 درصد سود می گیرند و از آنجا که آرد یارانه ای ندارند در قیمت گذاری نیز آزادند اما براساس دستورالعمل سازمان حمایت از مصرف کننده باید عمل کنند.
وی افزود: مصوبه پارسال دولت در بخش افزایش قیمت نان تا سقف 30 درصد در آذرماه اجرا شد اما بخش دوم این مصوبه که مربوط به آزادپزی 20 درصد از نانوایی های کشور بوده به تدریج در حال اجراست.
خسروتاج ادامه داد : از آنجا که از سال گذشته قیمت خرید تضمینی گندم افزایش یافته و امسال نیز به هر کیلوگرم 150 تومان رسیده و هزینه های خرید تضمینی بالا رفته است ، بنابراین قیمت نان براساس تصمیم دولت افزایش یافت و 20 درصد آن ها نیز آزادپز شد.
دبیر کارگروه ملی تنظیم نان تاکید کرد: از میانگین 12 درصدی نانوایی های ازادپز در سراسر کشور شش تا هفت درصد آنها نانوایی فانتزی بود که این نوع نان نیز مصرف عموم ندارد و دادن آرد یارانه ای نیز به این نانوایی ها چندان منطقی نیست.
خسروتاج گفت : سال گذشته ده هزار میلیارد ریال یارانه به نان اختصاص پیدا کرد در حالی که درآمد گمرکات 13 هز ار و 600 میلیارد تومان بود و این اعداد نشان می دهد که باید برنامه ریزی های منطقی تر و دقیق تری در این زمینه و برای تشویق تولیدکننده داخلی انجام شود.
تجارت ۱۶۰ میلیارد دلاری ایران در سال گذشته
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت در ادامه با بیان اینکه تجارت خارجی ایران در سال گذشته به حدود 160 میلیارد دلار رسید ، افزود: مجموع ارزش تولیدات صنعتی نیز در سال گذشته 610 هزار میلیارد تومان بوده است و پیش بینی می شود امسال به 700 هزار میلیارد تومان افزایش یابد.
خسروتاج گفت: 70 درصد نیاز سرمایه در گردش را بانکها تامین می کنند و 30 درصد باقیمانده نیز آورده تولیدکننده است و امسال به 375 هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز داریم.
وی افزود: سال گذشته جمع تسهیلات 106 هزار میلیارد تومان و نیاز صنعت 150 هزار میلیارد تومان بوده است.
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: هدفگذاری صادرات کالا در سال جاری 61 میلیارد دلار و خدمات 16 میلیارد دلار است.
خسروتاج ؛ لغو ممنوعیت های صادراتی، اجرای قانون تمرکز در وزارت جهادکشاورزی و مدیریت واردات کالاها از طریق اجرای تعرفه را از مهمترین اقدامات در سال گذشته دانست و افزود: براساس ابلاغیه قانون افزایش بهره وری فقط وزارت جهادکشاورزی می تواند واردات کالاها را براساس نیاز بازار داخل مدیریت یا واردات کالایی را ممنوع اعلام کند.
وی گفت: براساس این قانون سیاست های صادراتی و وارداتی و تنظیم بازار در اختیار وزارت جهادکشاورزی است.
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: وزارت جهادکشاورزی به عنوان وزارتخانه تولیدی دغدغه حمایت از تولید داخل را دارد که دغدغه درستی است و واردات کالاهای اساسی با نگاه خوداتکایی در بخش کشاورزی انجام می شود.
خسروتاج گفت: نگاه خوداتکایی در بخش کشاورزی ضروری است و نمی توانیم در تامین کالاهای اساسی وابسته باشیم.
وی درباره اختیارات وزارت جهادکشاورزی در تنظیم بازار تصریح کرد: تنظیم بازار در سطح کلان برعهده وزارت جهادکشاورزی و تصمیم گیری برای تنظیم بازار در سطح خرد در اختیار ستاد تنظیم بازار با نظارت سازمان حمایت مصرف کننده است.
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین درخصوص میزان رشد صنایع سنگین در سال گذشته گفت: در بخش فولاد خام 7 درصد ، محصولات فولادی 2 درصد، کاشی و سرامیک 24 درصد و انواع خودرو سواری هم 56 درصد رشد داشتیم.
خسروتاج افزود: سال گذشته در بخش آلومینیوم 4 درصد، سیمان 4 درصد و تراکتورسازی نیز 17 درصد رشد منفی ( کاهش تولید ) گزارش شده است.
بنابراین گزارش اقای صالح نیا معاون اقتصادی وزیر صنعت ، معدن و تجارت هم در این نشست خبری درباره یارانه بخش تولید گفت : این موضوع در قانون بودجه سال جاری تصویب شده است و روش تخصیص آن در کارگروهی با مسئولیت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مشخص می شود.
صالح نیا گفت: برخی دستگاهها مانند وزارت راه و شهرسازی و نیرو پیشنهاد کرده اند این یارانه در قالب سود تسهیلات بانکی برای واحد های تولیدی دارای اولویت داده شده است و مبلغ پیشنهادی اولیه هم 2 هزار میلیارد تومان است.