اولویت، توسعه محصولات دانش بنیان
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور توسعه بازار محصولات را مهمترین اولویت شرکتهای دانش بنیان دانست و گفت: علاوه بر تنوع بخشی حمایتی از طرح ها، اعتبارات خوبی در صندوق نوع آوری و شکوفایی برای حمایت از این شرکت ها اختصاص یافته است.
سورنا ستاری در سومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: با وجود اینکه صندوق نوع آوری و شکوفایی زیر مجموعه معاونت علمی ریاست جمهوری نیست اما با همکاری مسئولان ، این صندوق به حامی جدی شرکت های دانش بنیان تبدیل خواهد شد .
وی گفت : مشوق های دیگری همچون معافیت های گمرکی و مالیاتی برای توسعه شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شده است .
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه با زور نمی توان در بازار ورود کرد افزود : برای ورود محصولات شرکت های داخلی هم تلاش آنها و هم فرهنگ سازی بویژه در مراکز دولتی نیاز است .
ستاری همچنین گفت : متاسفانه در گذشته همکاری و تعامل مناسبی میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با دستگاههای دولتی از جمله وزارت علوم وجود نداشت اما هم اکنون با حضور آقای فرهادی ارتباط و تعامل خوبی با وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری داریم .
ایجادکریدور صادراتی برای طرحهای دانشبنیان
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان لازمه پیشرفت کشور است،گفت: توسعه شبکه فن بازار و ایجاد راهگذر (کریدور) صادراتی برای طرحهای شرکتهای دانش بنیان در اولویت است.
سورنا ستاری در آیین گشایش سومین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران که با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، افزود: این معاونت از ابتدا به دنبال الگوهای جدید برای طرحهای دانشبنیان بوده و وزارت علوم همکاری خوبی داشته است.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد دانش بنیان با اقتصاد نفتی تفاوت دارد، گفت: اگرمیخواهیم نخبگان علمی در دانشگاههای داخل کشور بمانند، باید با همکاری دانشگاهها از ایدههای نخبگان استفاده بهینه شود و دانشگاهها و مراکز آزمایشگاهی دانشگاهها بازار شرکتهای دانش بنیان محسوب میشوند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: متاسفانه نوع آموزش و روش تربیت دانشجو در دانشگاههای ما به گونهای است که دانشجویان به دنبال اشتغال دولتی و کارمند شدن هستند و باید این روند تغییر کند.
ستاری افزود: خوشبختانه امروز در این نمایشگاه بیش از 300 شرکت دانش بنیان حضور دارند و 70درصد از شرکت کنندگان اعضای هیات علمی دانشگاهها هستند و امیدواریم این الگو را در کشور توسعه دهیم.
ستاری با اشاره به فعال بودن صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: ایده، فکر و اختراع در بانکها قابل قیمت گذاری نیست و ما از این طرحها حمایت میکنیم.
وی خاطر نشان کرد: شرکتهای تراز اول دنیا هیچگاه به تجهیزات فنی اتکاء ندارند بلکه پشتوانه این شرکتها نیروی انسانی است و ما نیز در این مسیر حرکت می کنیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به کاهش 23 درصدی درامد نفتی در بودجه امسال گفت: حمایت از طرح های دانش بنیان و ورود این طرح ها به بازار در اولویت است.