پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح استانی شدن حوزه های انتخابیه در انتخابات پیش روی مجلس موافقت کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ این طرح که دیروز با موافقت نمایندگان و تغییر دستور مجلس امروز روی میز نمایندگان قرار گرفت با 149 رأی موافق ، 69 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع به تصویب رسید.
انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی چهاردهم اسفند امسال برگزار خواهد شد.
رئیس مجلس گفت: به علت وجود ابهامات و اشکالات این طرح که مخالفان ، مجمع تشخیص مصلحت و معاونت قوانین مجلس به آن اشاره کرده اند این طرح برای کار کارشناسی بیشتر به کمیسیون تخصصی ارجاع می شود.
آقای لاریجانی افزود : امیدواریم برای اینکه کار درستی در کشور انجام شود اصلاحات کمیسیون هر چه سریعتر انجام شود تا طی دو هفته آینده این طرح برای رسیدگی به صحن علنی بیاید.
اکثریت نمایندگان نیز با این پیشنهاد موافقت کردند و این طرح به کمیسیون امور داخلی مجلس ارجاع شد.
متن کامل طرح استانی شدن حوزههای انتخابیه انتخابات مجلس به شرح زیر است:
ماده ۱: در انتخابات مجلس، محدوده جغرافیایی هر استان به عنوان حوزه استانی انتخابات محسوب میگردد.
تبصره ۱: تعداد نمایندگان هر حوزه استانی معادل تعداد نمایندگان حوزههای انتخابیه موجود در استان است که مستند به قانون تعیین محدوده حوزههای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی مصوب 30 / 1 / 1366 و اصلاحیههای بعدی آن تعیین شده است.
تبصره ۲: رایدهندگان در هر حوزه انتخابیه میتوانند به تعداد نمایندگان لازم برای استان از بین نامزدهای انتخاباتی استان، نمایندگان مورد نظر خود را انتخاب کنند.
تبصره ۳: حوزههای انتخابیه اقلیتهای دینی از شمول این قانون مستثنی هستند.
ماده ۲: هر یک از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی باید منحصراً برای یکی از حوزههای انتخابیه موجود در استان ثبتنام کنند. ثبتنام در بیش از یک حوزه انتخابیه موجب لغو ثبتنام و محرومیت از داوطلبی نمایندگی آن دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی خواهد شد.
ماده ۳: علاوه بر شرایط مندرج در قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، هر داوطلب نمایندگی باید متولد محدوده جغرافیایی حوزه انتخابیه محل ثبتنام بوده یا سابقه نمایندگی مجلس از آن حوزه یا سابقه حداقل پنج سال سکونت در آن محدوده را داشته باشد.
ماده ۴: از هر حوزه انتخابیه موجود در حوزه استانی نامزد یا نامزدهایی که حداقل ۱۵ درصد آرای صحیح مأخوذه حوزه انتخابیه موضوع تبصره یک ماده یک این قانون را کسب کنند و بالاترین رای را در کل استان بدست آوردند، نماینده یا نمایندگان استان از آن حوزه انتخابیه محسوب میشوند.
ماده ۵: در انتخابات مجلس شورای اسلامی به منظور تجمیع و اعلام نتایج آرای نامزدهای انتخابات در حوزههای انتخابیه استان، هیات اجرایی مرکز استان توسط استاندار با ترکیب اعضا شامل استاندار، دادستان، مدیرکل ثبت احوال استان و از تمام هیاتهای اجرایی اصلی هر حوزه انتخابیه استان یک نفر از معتمدان به انتخابات هیات اجرایی همان حوزه تشکیل میگردد.
ماده ۶: یک تبصره به شرح زیر، ذیل ماده ۷ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اضافه میشود:
تبصره ـ وزارت کشور مکلف است ترتیبی اتخاذ کند که حداقل ۷۰ روز مانده تا پایان دوره مجلس شورای اسلامی، انتخابات برگزار شود و فرآیند اخذ رای صورت گیرد.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی فضایی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی همچنین عضو ناظر خود را در شورای عالی فضایی تعیین کردند.
نمایندگان ، مجید منصوری نماینده مردم لنجان اصفهان در مجلس را به عنوان عضو ناظر در این شورا انتخاب کردند.
منصوری عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس است و از 187 رأی مآخوذه 98 رأی را به خود اختصاص داد.
ارجاع گزارش استنکاف وزیر آموزش و پرورش به قوه قضاییه
گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی درباره استنکاف وزیر آموزش و پرورش از اجرای قانون الحاق دو تبصره به قانون تعیین تکلیف استخدام معلمان حقالتدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی به قوه قضاییه ارجاع شد.
پس از ارائه گزارش کمیسیون مربوط، نمایندگان با 127 رأی موافق، 11 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع تصمیم به ارسال این گزارش برای تصمیمگیری نهایی به قوه قضاییه گرفتند.
تعیین تکلیف استخدام دانشجویان دانشکده های تربیت دبیر
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با رسیدگی به طرح استفساریه قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموری ، وضع دانشجویان ورودی آزمون کاردانی به کارشناسی سال 88 دانشکده های تربیت دبیر را مشخص کردند.
بر اساس تصمیم مجلس دانشجویان ورودی آزمون کاردانی به کارشناسی سال 88 دانشکده های تربیت دبیر مشمول قانون الحاق دو تبصره به ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمان حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش مصوب 19 مهر سال 91 شدند.