پخش زنده
امروز: -
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با استقبال از تصمیم بانک ها برای دریافت نرخ سود کمتر از سقف ۲۲ درصد گفت : موضوع تعدیل نرخ سود سپرده و تسهیلات بانکی در جلسه آتی شورای پول و اعتبار بررسی می شود.
علی اصغر میرمحمد صادقی در نشست خبری در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود : نرخ سود بانکی ابزار مهم سیاستگذاری پولی است که بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار درباره آن تصمیم گیری می کند.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با تاکید بر اینکه نظر بانک مرکزی کاهش گام به گام نرخ سود بانکی است ، گفت : شورای هماهنگی بانک ها برای تعدیل ترخ سود بانکی الزاماتی را مطرح کرده که کاهش نرخ اضافه برداشت از بانک مرکزی از آن جمله است.
میرمحمد صادقی افزود : نرخ 34 درصدی اضافه برداشت ، بازدارنده و جریمه محسوب می شود و کاهش آن درست نیست و هیچ یک از ارکان بانک مرکزی با این نظر شورای هماهنگی بانک های دولتی موافق نیستند.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی گفت : اینکه موضوع نرخ اضافه برداشت از طرف بانک ها به عنوان مبنای کاهش نرخ سود بانکی در نظر گرفته شده است ، جای بررسی دارد.
میرمحمد صادقی افزود : الزام دیگر ، نظارت جدی بانک مرکزی بر موسسه های مالی و اعتباری غیر مجاز است که در این مورد هم بانک مرکزی بارها به مردم اطلاع رسانی کرده و هشدار داده است.
هشدار در باره سپرده گذاری نزد موسسه های غیر مجاز
وی ضمن هشدار در باره سپرده گذاری نزد موسسه های غیر مجاز گفت : مسولان بانک مرکزی بارها به مردم توصیه کرده اند از سپرده گذاری در موسسه های غیر مجاز خودداری کنند.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی خاطرنشان کرد : موسسه های غیرمجاز خدماتی نیز دریافت می کنند که این خدمات باید قطع شود.
میرمحمد صادقی با اشاره به درخواست بانک ها برای افزایش منابع به عنوان یکی دیگر از الزامات تعدیل نرخ سود گفت : افزایش منابع بانک ها از چهار روش امکانپذیر بوده که یکی از آنها افزایش سرمایه از محلی است که دولت متولی آن محسوب می شود و در این بخش تلاش های زیادی شده است.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به اینکه افزایش منابع از طریق جذب سپرده ، وصول مطالبات و معوقات هم از دیگر روش های افزایش سرمایه بانک هاست ، گفت : چهارمین روش تزریق منابع پرقدرت بانک مرکزی است که بانک مرکزی مخالف آن است.
وی با تاکید بر اینکه نباید به منابع بانک مرکزی دست اندازی کرد ، افزود : تزریق منابع پرقدرت بانک مرکزی سبب بسط پایه پولی ، رشد نقدینگی و رشد تورم خواهد شد.
آغاز پرداخت فاینانس چین برای اجرای 19 طرح سرمایه گذاری
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی همچنین از آغاز پرداخت فاینانس چین برای اجرای 19 طرح سرمایه گذاری در بخش های مختلف اقتصادی خبر داد.
میرمحمد صادقی با اشاره به توسعه روابط اقتصادی تجاری ایران و چین در سال های اخیر افزود : ارزش گشایش اعتبارات ریالی این طرح ها 400 هزار میلیارد ریال است.
وی گفت : از مجموع این طرح ها 12 طرح دولتی با 310 هزار میلیارد ریال گشایش اعتبار شده و بقیه مربوط به بخش خصوصی است که اجرای آنها امسال آغاز می شود.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی درباره عملکرد بخش قرض الحسنه در نظام بانکی در سال گذشته گفت : در ابتدای سال 93 یک میلیون و 60 هزار نفر در صف دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بودند که در پایان سال به 531 هزار نفر کاهش یافت و این در حالی است که سالانه یک میلیون نفر هم در کشور ازدواج می کنند.
به گفته وی ، یک میلیون و 282 هزار وام قرض الحسنه ازدواج در سال 93 پرداخت شده و این در حالی است که اعضای سامانه ازدواج که 12 بانک بود به 20 بانک افزایش یافته است.
میرمحمد صادقی تصریح کرد: از سال 1388 تا 31 فروردین امسال 6 میلیون و785 هزار نفر تسهیلات ازدواج دریافت کرده اند و تعداد افراد در صف مربوط به سال های 91 و 92 در سامانه ازدواج به کمتر از 50 هزار نفر کاهش یافته است.
وی درباره سایر موارد پرداخت تسهیلات قرض الحسنه نیز گفت : همچنین در سال گذشته هزار میلیارد ریال بابت کمک هزینه درمان بیماری به بانک ها برای پرداخت ابلاغ شده ، ضمن آنکه پرداخت ودیعه مسکن ، اشتغال زندانیان ، آزاد سازی زندانیان محکوم به پرداخت دیه، اشتغال مددجویان کمیته امداد، و بهزیستی از دیگر موارد پرداخت تسهیلات قرض الحسنه بوده است.
خروج ۱۲۰ خانوار از زیر پوشش کمیته امداد
میرمحمد صادقی ادامه داد: در سال گذشته 120 هزار خانوار زیرپوشش کمیته امداد به مدد تسهیلات قرض الحسنه بانک ها از پوشش کمیته امداد خارج شده اند.
به گفته وی ، پارسال هفت هزار و 914 میلیارد ریال تسهیلات به بخش حوادت غیرمترقبه تخصیص یافته ضمن آنکه در هفت ماه سال 93 نیز 36 هزار میلیارد ریال از محل اوراق گواهی سپرده مسکن بابت تامین مسکن اختصاص یافته است.
میرمحمد صادقی ادامه داد: با توجه به اولویتی که بانک مرکزی برای طرح های نیمه تمام مسکن مهر در نظر داشت ، سقف طرح های نیمه تمام از 25 به 30 میلیون تومان افزایش یافت ضمن آنکه برای مسکن مهر بالغ بر 482 هزار میلیارد ریال قرارداد منعقد شده که میزان پرداختی آن 430 هزار میلیارد ریال بوده است.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به اینکه 300 هزار فقره تسهیلات برای نوسازی مسکن بافت های فرسوده با سقف 50 میلیون تومان برای شهرهای بزرگ داده شد ، گفت : در نظر است سقف مسکن بافت های فرسوده شهرهای بزرگ به 60 میلیون تومان و ودیعه مسکن به 20 میلیون تومان افزایش یابد و سهمیه بانک ها برای امسال بزودی ابلاغ خواهد شد.
تسهیلات بهسازی و ساخت مسکن روستایی ۱۵ میلیون تومان
میرمحمد صادقی گفت : سقف تسهیلات بهسازی و ساخت مسکن روستایی هم در سال 93 از 12 میلیون و 500 هزار تومان به 15 میلیون تومان افزایش یافت و در سال گذشته تا بهمن ماه یک میلیون و 960 هزار واحد روستایی از این تسهیلات بهره مند شد.
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به پیشنهادهای وزارت راه و شهرسازی به بانک مرکزی درباره مسکن گفت : بانک مرکزی در این زمینه شروطی داشت که از جمله آنها تدوین سازوکاری برای آن است که منابع بانک مرکزی درگیر طرح های وزارت راه و شهرسازی نشود.
تسهیلات ۶۰ میلیونی خرید مسکن در دستور کار
وی افزود : افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن تا 60 میلیون تومان هم در دستور کار شورای پول و اعتبار است.
میرمحمد صادقی افزایش سقف خرید تسهیلات مسکن قضات تا 100 میلیون تومان را از دیگر تصمیم ها بیان کرد و گفت : پارسال 6 هزار خودور فرسوده با استفاده از تسهیلات از رده خارج شد.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی گفت : امسال پیشنهاد شده است ، سقف وام جعاله مسکن 5 میلیون تومان ، تسهیلات کارت اعتباری 4 میلیون تومان و قرض الحسنه ازدواج خانواده ایثارگران 5 میلیون تومان افزایش یابد.
وی از کاهش استقبال از اوراق مشارکت طرح های دولتی در سال گذشته خبر داد و گفت : پارسال مجوز انتشار اوراق مشارکت به ارزش 32 هزار و 500 میلیارد ریال داده شد.
میرمحمد صادقی با اشاره به اینکه طرح های قطار شهری در اولویت انتشار اوراق مشارکت قرار دارد، گفت : مردم به دلیل بازدهی خوب از انتشار اوراق مشارکت طرح های مرتبط با شهرداری ها استقبال کردند.
وی افزود : در برخی موارد سود این اوراق تا حدود 32 درصد یعنی حدود 10 درصد بیشتر از سود علی الحساب شد که بانک های عامل تفاوت آن را به سپرده گذاران پرداخت کردند.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی همچنین از 200 هزار میلیارد ریال و 265 میلیون یورو مطالبه بانک ها بابت اوراق مشارکت طرح ها و شرکت های دولتی خبر داد و گفت : در سال 93 در بازار بین بانکی هم 17 هزار و 370 فقره معاملات انجام شد که 195 درصد در مقایسه با سال 92 افزایش داشت.
میرمحمدصادقی گفت : معاملات یکساله بازار بین بانکی 11 میلیون و 386 هزار و 544 میلیارد ریال بوده است.
ارزش تسهیلات پرداختی بانک ها 341 هزار میلیارد تومان
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی ارزش تسهیلات پرداختی بانک ها در سال 93 را 341 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این رقم در مقایسه با سال 92 حدود 45 درصد افزایش داشته است.
میرمحمدصادقی افزود: رشد پرداخت تسهیلات در سه بخش بانک های دولتی ، اصل 44 و بخش خصوصی به ترتیب ۱ / ۳۴ دهم و ۶ / ۵۲ دهم و ۲ / ۴۴ درصد بوده است.
وی گفت : بخش صنعت 81 درصد از تسهیلات پرداختی بانک ها را جذب کرده است.
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی گفت : بخش کشاورزی 25 هزار و 500 میلیارد تومان ، صنعت معدن 106 هزار میلیارد تومان ، مسکن و ساختمان 40 هزار میلیارد تومان ، بازرگانی 42 هزار میلیارد تومان و خدمات 125 هزار میلیارد تومان از تسهیلات را دریافت کرده اند که بخش عمده ای از طرح های بخش خدمات ماهیت صنعتی داشته است.
میرمحمد صادقی پیش بینی کرد تسهیلات پرداختی در سالجاری نیز در مقایسه با سال قبل 20 درصد افزایش یابد.
وی در پایان گفت : برای کمک به واحد های تولیدی بدهکار به نظام بانکی در بخشنامه ای شش ماده ای مقرر شد بنگاه هایی که خارج از اراده خود به بانک بدهکار هستند ، بتوانند از تسهیلات جدید استفاده کنند که این تصمیم به رونق اقتصادی در سال 94 کمک خواهد کرد.