توزیع بنزین یورو ۴ در سراسر ایران
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت : انتظار داریم در سال جاری بنزین یورو ۴ در کل کشور توزیع شود.
{$sepehr_old_video_80823}
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معصومه ابتکار در شانزدهمین همایش صنعت سبز افزود : اقتصاد سبز به معنی رشد اقتصادی پایدار و بدون آلودگی و تخریب محیط زیست است تا بدون تولید گازهای گلخانهای و پسابهای رودخانهای ؛ رشد اقتصادی داشته باشیم.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه اقتصاد ما از تخریب منابع طبیعی صدمه دیده است ، گفت : همکاری سازمان یونیدو در زمینه صنعت سبز بسیار مهم است و استانداردهای بینالمللی انگیزههای مهمی محسوب می شود.
ابتکار با اشاره به اینکه واقعی شدن قیمت انرژی و آب به نفع محیط زیست و سبب صرفهجویی است ، گفت : امیدواریم رقابت را در صنعت سبز افزایش دهیم زیرا برخی استانهای صنعتی ما در این دوره حضور نداشتند.
وی تصریح کرد : توسعه پایدار باید محور همه برنامه ها و سیاستها باشد و اگر به ظرفیتهای ملی نگاه واقعبینانه نداشته باشیم و یکطرفه از طبیعت ایران بهرهبرداری کنیم ، نمیتوانیم از منابع خود به درستی حفاظت کنیم.
ابتکار اضافه کرد: رشد بخش هایی مانند کشاورزی به قیمت تخریب گسترده محیط زیست قابل پذیرش نیست و البته باید برای توسعه اشتغال هم تلاش کنیم.
خروج خودروهای فرسوده ناوگان حمل و نقل سرعت می گیرد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خروج خودروهای فرسوده و آلاینده از ناوگان حمل و نقل عمومی کشور سرعت می گیرد.
خانم معصومه ابتکار افزود: 350 هزار خودرو فرسوده پارسال از رده خارج شد و پیش بینی می کنیم به ویژه در ناوگان حمل و نقل عمومی کشور با شدت بیشتری ادامه یابد.
وی افزود: همچنین با همکاری دستگاه های دولتی و شهرداری ها، خودروهای پاک تر ، موتورسیکلت های برقی و اتوبوس های گازسوز به سامانه حمل و نقل کشور افزوده می شود.
ابتکار ، متولی اصلی ساماندهی خودروهای آلاینده را تولید کننده و مصرف کننده دانست و گفت: در پایان سال گذشته هیئت دولت مصوبه ای درباره ارتقای معاینه فنی و استانداردهای خودروهای تولیدی داشت و بزودی یکپارچه سازی اطلاعات معاینه فنی بین وزارت کشور، شهرداریها و راهور نیروی انتظامی انجام می شود تا امکان سوء استفاده و تقلب کاهش یابد.
امیدواریم زاینده رود تا پایان سال آب داشته باشد
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین درباره ادعای جاری بودن آب زاینده رود تا پایان خرداد گفت: امیدواریم زاینده رود تا پایان سال آب داشته باشد و آب به باتلاق گاوخونی هم برسد چراکه ایجاد چرخه هیدورلیک اب برای همه زیست بوم ضروری است و کشاورزان چهارمحال و بخیتاری در حوضه ابریز زاینده رود باید بدانند حیات گاوخونی و بازگشت حقابه زاینده رود و گاوخونی برای کشاورزی آنها بسیار ضروری است ضمن اینکه ابیاری کشاورزی و میزان برداشت شهرداریها از منابع زیرزمینی اب باید اصلاح شود.
وی اصلاح خاک را از مهمترین برنامه های سازمان محیط زیست در سالجاری دانست و افزود: در جلسات قبلی هیئت دولت لایحه حمایت از خاک برای جلوگیری از آلودگی و فرسایش و تخریب به تصویب رسید و سازمان همراه با وزارت جهاد کشاورزی برای جلوگیری از تخریب خاک اقدام خواهد کرد.
وی افزود: همچنین پایش مستمر واحدهای صنعتی به صورت برخط (آنلاین) ادامه می یابد و در این واحدها ، خوداظهاری مستمر و ارتقای استانداردهای مربوط به کیفیت خروجیهای واحدها مانندآب، هوا و پسماندها اعمال می شود.
ابتکار همچنین نظر این سازمان درباره جرایم ناشی از پسماندها را به لحاظ قانونی نافذ دانست و گفت: بر اساس قانون، هر سال فهرست واحدهای الاینده طبق اندازه گیریهای دقیق استخراج و به وزارت امور اقتصادی و دارایی اعلام می شود.
تصور نمی کردم بنزین یورو4 تا این حد در بهبود کیفیت هوا موثر باشد
بیژن نامدار زنگنه در شانزدهمین همایش صنعت سبز در سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بهبود کیفیت فرآورده های مایع یکی از مهمترین اقدامات وزارت نفت است که با هدف بهبود کیفیت هوا انجام شد .
وزیر نفت با بیان اینکه تصور نمی کردم عرضه بنزین یورو 4 تا این حد در بهبود کیفیت هوا تاثیر داشته باشد، افزود : وزارت نفت عمیقا خود را در قبال مسائل زیست محیطی متعهد می داند و در این راستا موازین زیست محیطی را سرلوحه کارها و اقدامات خود قرار داده است.
وی اضافه کرد: تا جایی که امکان داشت بنزین یورو4 را سال گذشته در شهرهایی مانند تهران، اراک، کرج، تبریز و اصفهان و نفت گاز یورو 4 را در شیراز و بسیاری دیگر از کلانشهرها عرضه کردیم.
وزیر نفت با بیان اینکه هم اکنون میزان گوگرد در نفت گاز نیز زیر 10 پی پی ام است گفت: حذف هیدروکربورها از سوخت های تولیدی از پتروشیمی از اقداماتی بود که وزارت نفت در رعایت موازین زیست محیطی انجام داد و در بهبود کیفیت عرضه سوخت موثر بود.
راه اندازی نخستین واحد پالایشگاه خلیج فارس
زنگنه افزود: راه اندازی نخستین واحد پالایشگاه خلیج فارس با تولید روزانه 36 میلیون لیتر بنزین یورو 4 و یورو 5 اقدام مهمی است که امسال به بهره برداری خواهد رسید و عرصه جدیدی از توانمندی داخلی را برای بهبود کیفیت هوا نشان خواهد داد.
وی تولید، توزیع و عرضه گاز طبیعی را یکی دیگر از اقدامات زیست محیطی وزارت نفت بیان کرد و گفت: الزامات زیست محیطی ممکن است در بخش هایی برای صنایع هزینه آور باشد اما تولید گاز طبیعی یکی از آن بخش هایی است که نه تنها هزینه آور نیست بلکه درآمدزا هم خواهد بود.
وی افزود: وزارت نفت به غیر از تولید و عرضه گاز طبیعی، اقدامات دیگری در راستای حفظ محیط زیست انجام داده که ارتقای کارآیی موتورخانه های مسکونی و تجاری از مهمترین این اقدامات است.
زنگنه اضافه کرد: به منظور ارتقای حمل و نقل عمومی قرار است 17 هزار دستگاه اتوبوس فرسوده با همین میزان اتوبوس گازسوز و 140 هزار تاکسی فرسوده با تاکسی های گازسوز جایگزین شود همچنین علاوه بر ورود 400 هزار موتورسیکلت برقی به چرخه حمل و نقل تهران ، ممنوعیت تردد آزمایشی موتورسیکلت های بنزینی در یکی از مناطق تهران به اجرا گذاشته می شود .
وزیر نفت از تخصیص 7 میلیارد دلار به توسعه راه آهن ، نوسازی 65 هزار دستگاه کامیون و کشنده و آموزش های همگانی در راستای بهبود محیط زیست خبر داد.
مخالفت با خشک کردن هورالعظیم برای استخراج نفت
وی از تشکیل شورای مرکزی برای حفاظت از محیط زیست که در حد شورای عالی محیط زیست است در وزارت نفت خبر داد و گفت: با خشک شدن هورالعظیم برای استخراج نفت، مخالفت صریح خود را در این شورا اعلام کرده ام، زیرا همان گونه که در دریا می توان با احداث سکو در مساحت کوچکی نفت استخراج کرد، در هور نیز می توان این کار را انجام داد.
زنگنه افزود : هورالعظیم سرمایه ای ملی و زیست محیطی است که بایستی برای نسل های آینده حفظ شود و نباید به بهانه استخراج نفت موجب تخریب آن شویم.
همه تاسیسات نفتی خوزستان باید نوسازی شود
وزیر نفت گفت: همه تاسیسات نفتی در خوزستان مستهلک است و به جای بازسازی باید نوسازی شود که بیش از 10 میلیارد دلار هزینه دارد.
بیژن نامدار زنگنه در حاشیه شانزدهمین همایش صنعت سبز در جمع خبرنگاران افزود : همکاران ما با جان و دل از این تاسیسات حفاظت می کنند که قابل ادامه نیست و باید با بالاترین استاندارد ، نوسازی شود زیرا هر روز با نفت های نمکی بیشتری مواجه می شویم.
وزیر نفت با بیان اینکه نفت می تواند آلاینده ترین صنعت باشد و بیشترین آلایندگی را برای آب، خاک و هوا ایجاد کند ، گفت: باید بیشترین حساسیت بر روی نفت باشد تا چنین اتفاقی نیفتد و دوست محیط زیست باشد نه مخرب آن.
باید مبدا قاچاق از بین برود
زنگنه درباره قاچاق سوخت هم ادامه داد: برای مقابله با قاچاق سوخت باید ابتدا مبدا قاچاق از بین برود یعنی سوخت بیش از نیاز داخل عرضه نشود و کار دوم نیز طرح توزیع سوخت متناسب با پیمایش است که از سال آینده اجرایی و میزان سوخت بر اساس پیمایش تخصیص داده می شود.
زنگنه اظهار داشت : عرضه رسمی سوخت در نقاط مرزی و به ویژه مرز افغانستان می تواند از قاچاق جلوگیری کند و البته وقتی ما گازوییل را لیتری 250 می فروشیم و در آن طرف مرز 2000 تومان است اما با این اقدامات می توانیم کاهش قابل ملاحظه در قاچاق سوخت را شاهد باشیم.