پخش زنده
امروز: -
رئیس اتاق بازرگانی صنایع ،معادن و کشاورزی ایران گفت: اشتراکات تاریخی ، فرهنگی و پیوندهای قومی ارتباط دو ملت ایران و افغانستان را به درجه خویشاوندی ارتقاء داده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، غلامحسین شافعی در جمع فعالان اقتصادی ایران و افغانستان که با حضور اشرف غنی رئیس جمهور این کشور و رحمانی فضلی وزیر کشور در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، افزود: وجود این زمینه ها موجبات نزدیکی دو کشور را فراهم کرده است و به طور قطع سفر رئیس جمهور افغانستان به ایران فصل جدیدی از روابط اقتصادی دو کشور را رقم خواهد زد زیرا رشد اقتصادی افغانستان، توسعه سرمایه گذاری و تغییر بخش کشاورزی از اولویت های دولت افغانستان است و در برنامه دولت جمهوری اسلامی ایران نیز اولویت به توسعه همکاری با کشورهای همسایه به ویژه افغانستان قرار گرفته است .
مناسبات راهبردی تهران و کابل
شافعی اضافه کرد: هم اکنون رابطه اقتصادی ایران و افغانستان راهبردی شده است و بویژه بخش خصوصی ایران آمادگی دارد در توسعه زیر ساختهای صنعتی، خدمات فنی و مهندسی، کشاورزی، معدنی، انرژی، عمرانی و تجهیزات پزشکی حضور سازنده ای در افغانستان داشته باشد.
شافعی گفت: اگر چه توسعه مبادله کالایی از اهداف دو کشور است اما سرمایه گذاری در تولید و طرح های زیربنایی می تواند به پایدرای روابط اقتصادی دو کشور و ایجاد اشتغال که مورد نیاز مردم افغانستان است کمک قابل ملاحظه ای کند.
وی افزود: با توجه به حضور موفق بازرگانان افغانی در سایر کشورهای منطقه و ارتباط خوب آنها با فعالان اقتصادی ایران، برنامه ریزی همکاری های چند جانبه می تواند به توسعه اقتصادی دو کشور کمک کند.
رئیس اتاق ایران گفت: لازم است در شرایط کنونی نقشه راه توسعه همکاری های اقتصادی دو کشور ازجانب نهادهای خصوصی دو کشور تهیه و تدوین شود تا نشان دهنده مدیریت در بخش خصوصی باشد.
شافعی ادامه داد: با توجه به تاسیس اتاق مشترک ایران و افغانستان که در استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی شعبه دارد، لازم است اتاق مشترک افغانستان و ایران نیز در افغانستان تاسیس شود تا مسیر حرکت رو به جلوی اقتصادی دو کشور را تدوین و ارائه کند.
افغانستان ، نقطه اتصال ایران وچین
رئیس جمهور افغانستان با بیان اینکه این کشور از گذشته های دور در قلب تجارت آسیا قرار داشته
و ارتباط آسیای مرکزی ، جنوبی ، غربی و شمالی را بر عهده گرفته است ، گفت: یکی از اهداف
ما این است که تجارت ایران از طریق افغانستان به طور مستقیم به چین وصل شود.
وی موقعیت تجاری افغانستان یکی از پنج منبع عمده درامدی این کشور به شمار می رود و در صدد هستیم تا 20 سال آینده جایگاه قدیمی افغانستان در منطقه را که قلب تجارت آسیا بوده است ، دوباره احیا کنیم.
وی تصریح کرد : تلاش می کنیم افغانستان را به چهار راه دنیای جدید تبدیل کنیم.
اشرف غنی احمدی زی با بیان اینکه در حال احیای کریدور واخان در مرز افغانستان با چین هستیم، گفت: با احیا و گسترش این راهگذر ، مبادلات کشورهای منطقه با چین افزایش چشمگیری خواهد یافت.
وی با بیان اینکه در راه توسعه افغانستان، فساد اداری یکی از بزرگترین موانع همکاری است ، خطاب به فعالان اقتصادی ایرانی گفت : به شما قول می دهیم که این موضوع ها را دیگر تحمل نکنیم و رشوه از هیچ کس برای ما قابل تحمل نیست و اگر ثابت شود در داخل دولت هیچ جایی نخواهد داشت.
تسهیل در اعطای ویزا
رئیس جمهور افغانستان با اشاره به درخواست فعالان اقتصادی ایران برای تسهیل در اعطای ویزا، گفت: دولت ما آماده ارائه ویزاهای بلندمدت یک تا پنج ساله و کثیرالسفر به اتباع ایرانی است به شرط آنکه دولت شما هم مقابله به مثل کند.
اشرف غنی احمدزی که در اتاق بازرگانی ایران سخن می گفت تصریح کرد: هدف ما دو طرفه کردن تجارت دو کشور است.
وی با بیان اینکه باید تجارت غیرقانونی مواد مخدر در مبادلات دو کشور از بین برود و تجارتی مشروع و اساسی جایگزین آن شود افزود: اولویت ما ایجاد شبکه های انتقال گاز، برق، آب، فیبر نوری، خط آهن و بزرگراه بین دو کشور است.
نقش حیاتی چابهار برای افغانستان
رئیس جمهور افغانستان همچنین خواستار ایجاد شبکه مطمئن و امن ترانزیتی از این کشور به بندر چابهار شد و گفت : چابهار برای ما نقش اکسیژن و حیاتی دارد و ایجاد این شبکه حمل و نقل ضروری است.
اشرف غنی احمد زی در جمع فعالان اقتصادی ایران و افغانستان در اتاق بازرگانی افزود : متأسفانه در افغانستان زیرساخت های اساسی و شبکه های
ترانزیت هنوز ایجاد نشده است.
وی گفت : شبکه ترانزیتی قابل اطمینان و بدون مشکل برای توسعه افغانستان حیاتی و ضروری است.